Runko nopeasti pystyyn Leca®-harkoilla

Leca®Lex-harkoista ja Leca®Design-eristeharkoista muurattu talo on kestävä ratkaisu. Leca antaa suunnittelun vapautta. Lopputuloksena on yksilöllinen, energiataloudellinen, pitkäikäinen ja huoltovapaa koti. Leca®-harkoista muuraaminen on nopeaa ja helppoa. Loppuun asti mietitty järjestelmä nopeuttaa tekemistä ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

Lecan valikoimasta löytyy kolme eristeharkkoratkaisua laadukkaisiin ulkoseinärakenteisiin ja kellarikerroksen ulkoilmaa vasten olevan seinän rakentamiseen.

Lisätietoa Leca-harkoista

Leca® -ulkoseinät

Leca® Design LTH-380 ja LTH-420 harkot muurataan järjestelmään kehitetyllä webervetonit ML Leca Laastilla (talviolosuhteissa webervetonit ML Leca® P Pakkaslaastilla) 5 mm:n vaakasauma. Aukot voidaan ylittää LTP-380 ja LTP-420 palkkiharkoilla jotka raudoitetaan sekä valetaan C25/30 (K30) lujuusluokitetulla weber S 30 Sementtilaastilla. Vaihtoehtoisesti aukot voidaan ylittää Leca®-harkko LPH-140 palkin avulla. Eristeharkkoseinissä rinnakkaisten palkkien väliin leikataan työmaalla EPS- tai polyuretaanieriste niin, että palkin kokonaisleveys tulee saman suuruiseksi seinän kanssa. Leca Design konsepteihin kuuluvat myös niihin kehitetyt muuraussiteet ja -kelkat.

Leca®Term LTH-300 harkkoja voidaan Suomen Rakennusmääräyskokoelman osan C3 mukaisesti käyttää puolilämpimien tilojen rakentamiseen.

Leca® Design -seinärakenteilla teet energiaystävällisen kodin

Leca® Design 380 seinärakenne
Leca® Design LTH-380 rakennejärjestelmällä (U=0,15 W/m²K) saadaan kustannustehokkaasti 2010 lämmöneristysnormit täyttävä kivitalo.

Leca® Design 420 seinärakenne
Leca® Design LTH-420 (U=0,12 W/m²K) harkoista voidaan rakentaa matalaenergiataloja.

Leca® Term 300 seinärakenne
Leca® Term -harkko LTH-300 harkoista voidaan rakentaa edullisesti puolilämpimien tietojen seinärakenteita.
 
Päivitetty
23.8.2021