KNX-taloautomaatio tuo rakennukseen mukavuutta, yksilöllisyyttä, turvallisuutta ja energiansäästöä

Ohjelmoitava ABB KNX-taloautomaatiojärjestelmä

Ohjelmoitava KNX-taloautomaatiojärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan. Järjestelmä ohjaa lämmitystä, ilmanvaihtoa ja valaistusta energiatehokkaasti ennalta asetettujen tilanteiden mukaisesti.

KNX-taloautomaatiossa on monipuolisia toimintoja, jotka helpottavat ja tuovat turvallisuutta asumiseen. Tässä joitakin vinkkejä:

Kotona/poissa -toiminto
Vain yhdellä painalluksella saa monta toimintoa. Kotiin tultaessa valot syttyvät vaikkapa eteiseen, keittiöön ja käytäviin. Samalla kaikki halutut pistorasiat voidaan laittaa päälle ja ilmanvaihto palautuu normaaliin tilaan, kun poissa ollessa se on ollut minimissä. Kotoa lähdettäessa poissa-toiminnolla saadaan valot sammumaan ja halutut pistorasiat pois päältä.
Loma-ajan simulointi
Ole kotona myös silloin, kun olet lomalla. Loma-ajan simulointi tekee kodista asutun oloisen silloin, kun olet poissa. Simulointi onnistuu helposti käyttämällä KNX-taloautomaatiota. Talossa asumista simuloidaan valaistusta käyttämällä tai vaikkapa ohjaamalla verhoja eri asentoihin päivän mittaan.

Automatiikka raportoi ja visualisoi
Vain mittaamalla ja seuraamalla tuloksia voit tehdä korjaavia toimenpiteitä ja tiedetään mihin sähkö ja vesi kuluu. Yksittäisten kulutuslaitteiden energiaseuranta antaa tarkempaa tietoa ja edesauttaa ennakoivaa huoltoa. Käyttötuntilaskuri antaa tietoa huoltotarpeesta. Sähkön ja vedenkulutuksen seuranta visualisoinnin kautta antaa tietoa onko kaikki kunnossa.

Lisätietoa KNX-taloautomaatiosta...

Lisätietoa asennuskalusteista...

LED-säädin ABB Jussi- ja Impressivo-asennuskalustesarjoihin

Valaisimien säätäminen ja halutun valaistuksen saaminen eri tilainteisiin lisää mukavuutta. Siivottaessa on hyvä olla paljon valoa, mutta illallista ystävien kesken on mukavampi syödä tunnelmallisessa valaistuksessa. Myös LED-lamppuja voi säätää.

Jussi- ja Impressivo-asennuskalusteet täydentyvät RL-ja RLC-tyyppisillä säätimillä, jotka on kehitetty yhteistyössä Philipsin kanssa. Säätimiä on saatavissa kahta eri tyyppiä, kiertonuppi- ja painikesäädin. Kiertonuppisäädin on 2-johdin säädin R- ja L-kuormille ilman N-johdinta. Painikesäädin on 3-johdin yleissäädin R-, L- ja C-kuormille. Säätimien tehoalue on 2-100 VA. Saatavilla sekä Jussi- että Impressivo-sarjoihin. Impressivon värivaihtoehdot ovat valkoinen, alumiini, antrasiitti ja teräs.

Ajastin pistorasiaan sähkölaitteiden turvallisempaan käyttöön

Jussi- ja Impressivo-asennuskalusteiden tuotevalikoima täydentyy ajastimella. Ajastimessa on merkkivalo, joka ilmaisee toiminnan. Automaattinen poiskytkentäaika asetetaan asennuksen yhteydessä, jolloin voi valita aika-asetukseksi 15 tai 30 minuuttia tai yksi, kaksi, neljä tai kahdeksan tuntia. Ajastimen käyttö on helppoa ja osaltaan se lisää sähkölaitteiden turvallisempaa käyttöä. Sitä voi käyttää esimerkiksi lisäämään kahvinkeittimen käytön turvallisuutta, käyttää jouluvalojen tai auton lohkolämmittimen ajastamiseen. Ja näin omalta osaltaan säästää myös energiaa. Impressivon värit ovat valkoinen, alumiini ja antrasiitti.

Pistorasiaan: Impressivo-ajastin, antrasiittiPistorasiaan: Impressivo-ajastin, antrasiitti
Jussi-ajastin, valkoinenJussi-ajastin, valkoinen
Huoli kahvinkeittimen jäämisestä päälle voidaan unohtaa ajastinta käytettäessä.Huoli kahvinkeittimen jäämisestä päälle voidaan unohtaa ajastinta käytettäessä.
 
Julkaistu
14.1.2013