• Etusivu
  • Energia

KNX-taloautomaatio tuo rakennukseen mukavuutta, yksilöllisyyttä, turvallisuutta ja energiansäästöä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 04.04.2013
20131_33386.jpg

Ohjelmoitava ABB KNX-taloautomaatiojärjestelmä

Ohjelmoitava KNX-taloautomaatiojärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan. Järjestelmä ohjaa lämmitystä, ilmanvaihtoa ja valaistusta energiatehokkaasti ennalta asetettujen tilanteiden mukaisesti.

KNX-taloautomaatiossa on monipuolisia toimintoja, jotka helpottavat ja tuovat turvallisuutta asumiseen. Tässä joitakin vinkkejä:

Kotona/poissa -toiminto
Vain yhdellä painalluksella saa monta toimintoa. Kotiin tultaessa valot syttyvät vaikkapa eteiseen, keittiöön ja käytäviin. Samalla kaikki halutut pistorasiat voidaan laittaa päälle ja ilmanvaihto palautuu normaaliin tilaan, kun poissa ollessa se on ollut minimissä. Kotoa lähdettäessa poissa-toiminnolla saadaan valot sammumaan ja halutut pistorasiat pois päältä.

Loma-ajan simulointi
Ole kotona myös silloin, kun olet lomalla. Loma-ajan simulointi tekee kodista asutun oloisen silloin, kun olet poissa. Simulointi onnistuu helposti käyttämällä KNX-taloautomaatiota. Talossa asumista simuloidaan valaistusta käyttämällä tai vaikkapa ohjaamalla verhoja eri asentoihin päivän mittaan.

Automatiikka raportoi ja visualisoi
Vain mittaamalla ja seuraamalla tuloksia voit tehdä korjaavia toimenpiteitä ja tiedetään mihin sähkö ja vesi kuluu. Yksittäisten kulutuslaitteiden energiaseuranta antaa tarkempaa tietoa ja edesauttaa ennakoivaa huoltoa. Käyttötuntilaskuri antaa tietoa huoltotarpeesta. Sähkön ja vedenkulutuksen seuranta visualisoinnin kautta antaa tietoa onko kaikki kunnossa.

Lisätietoa KNX-taloautomaatiosta...

Lisätietoa asennuskalusteista...

LED-säädin ABB Jussi- ja Impressivo-asennuskalustesarjoihin

Valaisimien säätäminen ja halutun valaistuksen saaminen eri tilainteisiin lisää mukavuutta. Siivottaessa on hyvä olla paljon valoa, mutta illallista ystävien kesken on mukavampi syödä tunnelmallisessa valaistuksessa. Myös LED-lamppuja voi säätää.

Jussi- ja Impressivo-asennuskalusteet täydentyvät RL-ja RLC-tyyppisillä säätimillä, jotka on kehitetty yhteistyössä Philipsin kanssa. Säätimiä on saatavissa kahta eri tyyppiä, kiertonuppi- ja painikesäädin. Kiertonuppisäädin on 2-johdin säädin R- ja L-kuormille ilman N-johdinta. Painikesäädin on 3-johdin yleissäädin R-, L- ja C-kuormille. Säätimien tehoalue on 2-100 VA. Saatavilla sekä Jussi- että Impressivo-sarjoihin. Impressivon värivaihtoehdot ovat valkoinen, alumiini, antrasiitti ja teräs.

20131_33391.jpg
20131_33392.jpg

Ajastin pistorasiaan sähkölaitteiden turvallisempaan käyttöön

Jussi- ja Impressivo-asennuskalusteiden tuotevalikoima täydentyy ajastimella. Ajastimessa on merkkivalo, joka ilmaisee toiminnan. Automaattinen poiskytkentäaika asetetaan asennuksen yhteydessä, jolloin voi valita aika-asetukseksi 15 tai 30 minuuttia tai yksi, kaksi, neljä tai kahdeksan tuntia. Ajastimen käyttö on helppoa ja osaltaan se lisää sähkölaitteiden turvallisempaa käyttöä. Sitä voi käyttää esimerkiksi lisäämään kahvinkeittimen käytön turvallisuutta, käyttää jouluvalojen tai auton lohkolämmittimen ajastamiseen. Ja näin omalta osaltaan säästää myös energiaa. Impressivon värit ovat valkoinen, alumiini ja antrasiitti.

Pistorasiaan: Impressivo-ajastin, antrasiitti
Pistorasiaan: Impressivo-ajastin, antrasiitti
Jussi-ajastin, valkoinen
Jussi-ajastin, valkoinen
Huoli kahvinkeittimen jäämisestä päälle voidaan unohtaa ajastinta käytettäessä.
Huoli kahvinkeittimen jäämisestä päälle voidaan unohtaa ajastinta käytettäessä.
ABB Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppoon ja pintaan sekä kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja ne sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.
20111_24109.jpg
Vallox BlueSky
Vallox BlueSky on erityisesti ilmanvaihtoon kehitetty taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
202010_66907.jpg
Kiveä vai puuta vai jotain ihan muuta?
Keittiötasoille on nykyisin lukuisia materiaalivaihtoehtoja, jotka poikkeavat toisistaan paljon paitsi hinnaltaan myös tyyliltään ja ominaisuuksiltaan. Siksi työtason valinnassa huolellisen vertailun tekeminen kannattaa.
20131_33549.jpg
Kestävä ja tyylikäs tiilikatto kotisi suojaksi
Viisas talon omistaja kiinnittää ensimmäiseksi huomionsa kattoon. Esteettisyys on tärkeä seikka sen lisäksi, että katon tehtävä on suojata rakennusta ja asukkaita koko rakennuksen käyttöiän. Betonikattotiilen kestoikä on noin 70 vuotta ja kun se vielä on edullisin katemateriaali, niin mikäs sen parempi kate olisikaan Suomen vaativiin olosuhteisiin.Jätä yhteydenottopyyntö tästä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton