Koti Leca®-harkoista

Leca® Lex-harkoista ja Leca® Design -eristeharkoista muurattu talo on kestävä ratkaisu. Leca antaa suunnittelun vapautta. Lopputuloksena on yksilöllinen, energiataloudellinen, pitkäikäinen ja huoltovapaa koti. Leca-harkoista muuraaminen on nopeaa ja helppoa. Loppuun asti mietitty järjestelmä nopeuttaa tekemistä ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

Lecan valikoimasta löytyy kolme eristeharkkoratkaisua laadukkaisiin ulkoseinärakenteisiin ja kellarikerroksen ulkoilmaa vasten olevan seinän rakentamiseen.

Leca®-ulkoseinät

Leca® Design LTH-380 ja LTH-420 harkot muurataan järjestelmään kehitetyllä webervetonit ML Leca® Laastilla (talviolosuhteissa webervetonit ML Leca® P Pakkaslaastilla) noin 5 mm:n vaakasauma. Järjestelmään kuuluvat tikasraudoitteet, joita on helppo käsitellä ja joilla saadaan hyvä tartunta laastiin. Järjestelmän kylmäsillattomia palkkiharkkoja täydentää oma Aukonylitysraudoite sekä valuun käytettävä C25/30 (K30) lujuusluokiteltu webervetonit S 30 Sementtilaasti. Leca Design -ratkaisuihin kuuluvat myös niihin kehitetyt muuraussiteet ja –kelkka.

Leca®Term LTH-300 harkkoja voidaan Ympäristöministeriön asetus uuden rakennuksen energiatehokkuudesta (1010/2017) mukaisesti käyttää puolilämpimien tilojen rakentamiseen.
 
Päivitetty
26.3.2020