Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti

Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.

Tulisijan muurauslaastit

Tulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber.vetonit ML Savi. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber.vetonit JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä tulenkestävällä muurauslaastilla weber.vetonit ML Tuli Muurauslaasti. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber.vetonit VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat mm. lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber.vetonit Muurauslaastia ML5.

Tulisijan pinnoituslaastit

Tulisijan kuoren pinnoitukseen soveltuvat esimerkiksi valkoiset sisärappauslaastit weber.vetonit AK Antiikkilaasti karkea ja AH Antiikkilaasti hieno tai värillisistä julkisivulaasteista weber.vetonit 430 Hiertopinnoite tai 431 Piirtopinnoite. Tulisijan pinta voidaan myös laatoittaa. Tulisijan pinta on oikaistava esim. weber.vetonit 410 Ohutrappauslaastilla, mikäli tiilikuvion ei haluta kuultavan pinnoitteen alta sekä aina ennen laatoitusta.
 
Julkaistu
28.12.2012