Viikon kysymys: Lisäeristystä vai ei?

Kysymys:

80-luvun tiilitalossa on yläpohjan eristeenä mineraalivillaa noin 25cm (alunperin 30cm), paikoin toki repeillyt ja hiiretkin varmaan reittejä tehneet. Puhallusselluvillaa harkitsimme, kunnes sanottiin ettei se sovi mineraalivillan päälle, toisen mielestä taas sopii. Rakennusvalvonnasta kehoitettiin kysymään asiantuntijalta, energianeuvonnasta toiselta asiantuntijalta jne. Onpa vaikeaa, kannataako edes tehdä mitään kun talon energiankulutus on pieni (105m2, kokonaisenergiankulutus vuodessa noin 10000kWh, vedon tunnetta ei ole ja takalla ja ilmalämpöpumpulla pärjää lämmityskauden). Joku myös ehdotti vanhojen mineraalivillojen poistoa ja vaihtamista uuteen. Mitä tehdä vai tehdäkö mitään?

Vastaus:

Vanhan mineraalivillaeristeen päälle voidaan tehdä mineraalivilla tai kivivilla puhalluksella. Orgaanista eristettä ei pidä asentaa mineraalivillan päälle, koska se sitoo talvella itseensä kosteutta ja lämmöneristyskyky heikkenee. Vanhoja villoja ei kannata poistaa, koska niillä on edelleen vahvuutensa verran eristyskykyä.

Lue lisää eristämisestä

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
27.12.2012