Sisustus- ja yleiskäyttövalaisimet
kaikkiin kotisi kohteisiin!

Kodin yleisvalaistus

Yleisvalaistus toimii kodin valaistuksen perusrunkona. Valaisimet ovat luonteeltaan teknisiä hyötyvalaisimia, joiden tehtävänä on tuottaa riittävästi valoa erilaisissa kodin töissä ja toiminnoissa. Yleisvalaisimien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

  • tehokas, häikäisemätön valo
  • kestävyys (kolhut, turvallisuus, valaisimen käyttöikä)
  • huollon helppous (valonlähteen vaihto)
  • energiatehokkuus

Osa Eulin hyötyvalaisimista soveltuu myös kohde-, tunnelma- ja korostusvalaistukseen, kuten LED-spotit, -alasvalot, -listat ja -nauhat. Himmennysominaisuudella varustetut valaisimet mahdollistavat valaisimen monipuolisen käytön kodin askareiden tehokkaana valaisimena sekä miellyttävän häikäisemättömänä perus- tai tunnelmavalaisimena tarpeen mukaan.

Lisätietoa sisävalaistuksesta

Kuvassa Interno LED-lista EUS500TD 
Kuvassa Interno LED-lista EUS500TD

Turvallista tunnelmaa keittiöön

Keittiö on kodin sydän ja siellä vietetään myös paljon aikaa. Sopiva valaistus luo tunnelmaa ja lisää tilassa toimimisen turvallisuutta. Yleisvalaistuksen lisäksi keittiössä tarvitaan erityistä työvalaistusta.

Työpistevalaisimet asennetaan yläkaapin alapintaan valolistan taakse, yläkaapin takareunaan tai LED-spottisarjan tavoin keskelle kaapin alapintaa. Tällöin valaisin ei saisi kuitenkaan häikäistä pöydän ääressä istuvaa. Häikäisyneston voi hoitaa käyttämällä valolistaa tai LED-valaisimia, jotka suuntaavat valon alas työtasolle tai ovat himmennettäviä. Interno-spottisarjat, LED-nauha ja LED-listat soveltuvat tähän tarkoitukseen erinomaisesti tarkasti suuntaavat valon ja/tai himmennettävyyden vuoksi.
Keittiön valaistusKeittiön valaistus
Keittiöön kattovalaistukseen soveltuvat hyvin EVE Pikkuplafondi, EVE LED, Adam-plafondit ,Interno-sarjan LED-alasvalot sekä Koti- ja Ekoloiste loisteputkivalaisimet.

Työtasojen valaisemiseen soveltuvat työpistevalaisimet matalasta Menu-sarjasta, jossa on saatavana myös LED-versioita ja perinteisestä Primo-sarjasta. Työtasojen tehokas sekä tunnelmavalaistus voidaan toteuttaa myös Interno-sarjan LED-nauhalla, LED listoilla sekä tyylikkäillä valkoisilla ja kromatuilla Interno LED- spottisarjoilla.
Kodinhoitotilan valaistusKodinhoitotilan valaistus

Vaivattomuutta arkeen

Kodin viihtyvyyteen vaikuttaa tunnelmallisen olohuonevalaistuksen ohella merkittävästi huolto- ja hyötytilojen funktionaalinen valaistus. Esimerkiksi kodinhoitohuoneessa tarvitaan paljon turvallista valoa käsin tehtäviin toimenpiteisiin.

Kodinhoitotiloihin sopivia yleis- ja työpistevalaisimia ovat esimerkiksi Kotiloiste IP20 ja Ekoloiste IP44. Myös Adam -yleisplafondi, Eve-plafondit, Interno-sarjan LED-alasvalot, LED-nauhat ja –listat sekä Menu ja Primo-sarjojen työpiste- ja kylpyhuonevalaisimet soveltuvat hyvin näihin tiloihin.
Wc-tilojen valaistusWc-tilojen valaistus

Tarkkuutta vaativia tilanteita

Wc- ja kylpyhuonetiloissa tarvitaan riittävän kirkasta ja oikein suunnattua hyötyvalaistusta. Näissä tiloissa perheen miesväki ajaa partansa ja naisväki viimeistelee meikin arkeen ja juhlaan. Wc- ja kylpyhuonevalaistus on onnistunutta, kun siihen ei erikseen tarvitse kiinnittää huomiota.

Päivittäiset rutiinit sujuvat vaivattomasti ja turvallisesti vaikkapa EVE Pikkupafondin, EVE LEDin, Tutka-Even, Interno LED-alasvalojen tai Kylpyhuonevalaisimien loisteessa!
Eteisen valaistusEteisen valaistus

Tyylikästä valotehoa käytäviin ja eteisiin

Wc- ja kylpyhuonetiloissa tarvitaan riittävän kirkasta ja oikein suunnattua hyötyvalaistusta. Näissä tiloissa perheen miesväki ajaa partansa ja naisväki viimeistelee meikin arkeen ja juhlaan. Wc- ja kylpyhuonevalaistus on onnistunutta, kun siihen ei erikseen tarvitse kiinnittää huomiota.

Päivittäiset rutiinit sujuvat vaivattomasti ja turvallisesti vaikkapa EVE Pikkupafondin, EVE LEDin, Tutka-Even, InternoLED-alasvalojen tai Kylpyhuonevalaisimien loisteessa!
Varastotilan valaistusVarastotilan valaistus

Hyvästit synkälle kellarille
ja pimeälle vintille

Varasto-, autotalli- ja harrastetiloissa valaisimet joutuvat suomalaisissa sääolosuhteissa koville. Usein tällaiset tilat myös täyttyvät pikku hiljaa ja etsimänsä löytäminen vaikeutuu. Mikäli tähän lisätään vielä heikko valaistus, voivat hermot kiristyä aivan turhasta!

Valitse tällaisiin vaativimpiin olosuhteisiin aina roiskeveden pitävä, suojakoteloitu hyötyvalaisin. Esimerkiksi yleisvalaisimet Rondoja Quattrosekä Novo EUN260 sekä Kotiloiste IP20 ja Ekoloiste IP44 sopivat näihin tiloihin. Myös Eve-sarjan LED- ja pienloisteputkivalaisimet ja Adam -plafondit sekä Menu ja Primo työpistevalaisimet soveltuvat näihin tiloihin.
UlkovalaistusUlkovalaistus

Edustavuutta ja käytännöllisyyttä
myös ulkotiloihin

Tiesitkö että omakotitalon selkeä osoitenumeron näkyvyys on turvallisuusseikka, johon paloviranomainen voi puuttua? Toimivin ja järkevin ratkaisu on valaista osoitenumero siihen suunnitellulla valaisimella. Ulkotiloissa ja terasseilla hyötyvalaistus luo tunnelmaa, mutta sen tärkein tehtävä on helpottaa piha-alueilla ja rakennuksen ympäristössä liikkumista. Eulin laajasta valikoimasta esimerkisi Novo-sarjan pyöreät alumiinirunkoiset EUN260/GH- valaisimet, yleisvalaisimet Rondo ja Quattro sekä Adam -plafondit sopivat myös ulkotilaan.
EVE LED jaEve-Pikkuplafondi EU25029VX soveltuu niinikään ulkotiloihin. Numerovalaisimeksi sopii Novo EUN220N/NGH numerovalaisin, Novo EUN260L/LGH pyöreä luomellinen valaisin tai EVE-sarjan valaisin luomellisella kehyksellä.

Kestävä ja Suomen sääoloihin suunniteltu Euli-valaisin on valintasi, mikäli haluat ajattoman tyylikästä, luotettavaa valotehoa myös kotiovesi ulkopuolelle!


Lisätietoa ulkovalaistuksesta

Tilaa pihapiirivalaisimet Jäsentukusta
Eulin pihapiirivalaisimista löytyy malleja joka pihaan - ja makuun!Eulin pihapiirivalaisimista löytyy malleja joka pihaan - ja makuun!


 
Julkaistu
19.12.2012