Hybriditalossa on järkeä
- ja sitä on etenkin ohjauksessa

Hybriditalo on Enston talotekninen ratkaisu energiatehokkaaseen rakentamiseen ja remontointiin. Enston kodinohjausratkaisut antavat keinot mukavaan, turvalliseen ja energiatehokkaaseen asumiseen, koska ne saavat kodin eri järjestelmät toimimaan tehokkaasti yhteen.

Kaikki pelaa yhteen

Enston ylivoimaisena etuna on se, että se ei tarjoa vain hybriditalon ohjausta, vaan myös yhteensopivat järjestelmän osat: ilmanvaihdon, lämmityksen, energiankulutuksen seurannan ja hälytykset, valaistuksen, sähkökeskukset ja sähköauton latauksen. Ratkaisut voidaan toteuttaa yhtenä kokonaisuutena tai joustavasti pienempinä yhdistelminä tarpeiden mukaan.

Enston tuotteiden ja kodinohjausratkaisujen yhteensopivuus saa rakentajan huokaisemaan helpotuksesta. Ensto Hybriditalon talotekniikkaratkaisut vastaavat – ja ylittävät – uusien D3 rakentamismääräysten energiatehokkuusvaatimukset.

Koskettavan helppoa ja energiatehokasta kodinohjausta

Kodin toimintojen ohjaaminen ja seuranta onnistuu helposti ja mukavasti Enston sähköisillä ohjausjärjestelmillä. Ohjausjärjestelmillä voit säädellä kotisi sähkönkulutusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, pistorasioita, vedentuloa ja hälytysjärjestelmää. Ne varmistavat energiatehokkuuden, asumisen mukavuuden ja turvallisuuden. Kotisi tilanne on aina hallinnassasi – olit sitten kotona tai matkoilla.

Ensto eOhjain ECO603

Ensto eOhjain on selkeä, kosketusnäytöllä varustettu monipuolinen valvonta- ja ohjausjärjestelmä, joka soveltuu yhtä hyvin rakennettavaan kuin myös remontoitavaan kiinteistöön. Seinälle asennettava eOhjaimen kosketusnäyttö toimii langattomasti.

Järjestelmän ohjaus perustuu asukkaiden läsnäolosta ja poissaoloista riippuviin tilanteisiin – Kotona, Kotona turvassa, Poissa, Poissa pitkään. eOhjaimeen liitetyt laitteet ohjelmoidaan toimimaan näiden tilanteiden vaatimalla tavalla. Järjestelmää voidaan ohjata paikallisesti käyttöpaneelilla ja paikallispainikkeella sekä etäältä soittamalla ja tekstiviestein. eOhjaimellevoidaan määritellä viisi käyttäjää, joilla on oikeus ohjata laitetta etäältä ja joille tiedot mahdollisista hälytyksistä välittyvät.

eOhjaimen ohjaustoimintoja ovat esimerkiksi vesiventtiilin ohjaus, ulkovalojen ohjaus valoisuusanturilla, lämpötilanpudotus, auton lämmityksen ohjaus ja ulkolämpötilahälytys, jota voidaan käyttää esimerkiksi ilmalämpöpumpun sammutusohjaukseen kovalla pakkassäällä. Voit kytkeä eOhjaimeen erilaisia hälytysjärjestelmiä, jotka valvovat sähkökatkoja, murto-, palo-, ja kosteushälytyksiä.
Ohjausjärjestelmän avulla voit helposti seurata hetkellistä energiankulutusta sekä sähkön, veden ja kaukolämmön kokonaiskulutusta. Tietoihin perustuen voit tehdä faktoihin perustuvia energiatehokkuutta edistäviä ja rahaa säästäviä päätöksiä. Historiatiedot löytyvät tunti-, päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositasolla.

Ensto eOhjain Mini ECO601

Kuten nimi kertoo, eOhjain Mini on eOhjaimen pikkuveli – helppokäyttöinen valvonta- ja ohjauslaite uuteen tai olemassa olevaan vapaa-ajan kiinteistöön. Vain kolmella komennolla ohjaat kiinteistön kaikkia tärkeitä toimintoja ja laitteita, kuten sähkölämmitystä, ilmanvaihtoa, pistorasioita, vesiventtiilejä, valaistusta – omien mieltymystesi mukaisesti. Ohjaus perustuu tilanteisiin (poissa, tulossa ja paikalla), joko paikan päällä painikkeella tai etänä tekstiviestein tai soittamalla.

Poissa ollessasi ohjauslaite huolehtii, ettei kotisi kuluta turhaan sähköä. Laitekohtaisella ohjauksella voit alentaa lämmitystä, pitää ilmanvaihdon minimissään, pitää valittuja pistorasioita pois päältä, katkaista vedentulon ja tietenkin pitää hälytykset päällä.
 
Julkaistu
8.7.2013