Näin asennat kotiisi keskuspölynimurin

Keskuspölynimuri on lähes itsestäänselvyys omakotitaloa rakentavalle, mutta sen jälkiasentaminen vanhaan taloon onnistuu myös todella helposti. Muutaman asennusvaiheen jälkeen käytössäsi on tehokas ja hiljainen keskuspölynimuri, jolla pidät kotisi puhtaampana ja raikkaana.

Jälkiasennus hoituu helposti jokaiseen taloon

Asennus 1-tasoiseen puurunkoiseen taloon on lähes yhtä helppoa kuin uuteenkin rakennukseen. Puzerin kehittämä putkisto sopii useimpien seinärakenteiden väliin ilman että seinärakenteita tarvitsee purkaa. Ympäristöystävällisen polypropeeniputkiston ulkohalkaisija on 42 mm, muhvin kohdalta 47 mm. Osat sopivat tiiviisti toisiinsa ilman työkaluja tai liimaa.

Letkulle tulevat imurasiat ovat tyylikkään huomaamattomia ja ne suositellaan asennettavaksi käytön kannalta parhaaseen paikkaan noin metrin korkeudelle, siten että kansi avautuu alaspäin. Yhdellä rasiapaikalla ja 8 metrin pituisella letkulla ylettyy siivoamaan jopa 100 m² kokoisen alueen. Lisärasiapaikan asentaminen huonetilasta toiseen tapahtuu ylä- tai välipohjan kautta.

Puzer Eeva ja Easy-mallit ovat erityisen soveltuvia jälkiasennuksiin kompaktin kokonsa takia. Myös Puzer Aino soveltuu jälkiasennukseen, jossa integroitu imurasia usein säästää 1 imurasian asennuksen. Lisäksi mallit ovat varustettuja pölypussilla, joten ne voidaan hyvin asentaa asuintilojen puolelle; kodinhoitohuoneeseen, siivouskomeroon tai jopa wc-tilaan tai vaatehuoneeseen. Koko järjestelmän asentamiseen kuluu aikaa vain muutama tunti, eikä se häiritse asumista. Asennus ei myöskään edellytä viranomaislupia.

Asennuksessa tarvittavat työkalut:
 • Saha
 • Puukko
 • Pora-/rasiaporaterät 74 mm imurasialle sekä 43-50 mm putkien läpivienneille
 • Ristipää ruuvimeisseli tai akkuruuvinväännin
 • Sähkömiehen ruuvimeisseli

Tarkemmat asennustiedot ja -ohjeet löydät täältä

Miksi keskusimurin hankinta kannattaa?

Keskuspölynimuri on hiljainen, sillä keskusyksikkö on perässä vedettävää imuria paremmin äänieristetty ja se sijoitetaan yleensä kauemmas varsinaisista kodin oleskelutiloista. Kun imurin ääntä ei tarvitse jatkuvasti kuunnella, jaksaa myös itse siivoamiseen keskittyä paremmin.

Keskuspölynimurilla imuroitaessa poistoilma johdetaan yleensä talosta tai huoneistosta ulos. Näin imurin poistoilman hajuhaitat ja hienojakoisinkaan pöly eivät päädy takaisin huonetilaan kuten perässä vedettävällä imurilla. Siivoustulos on huomattavasti perässä vedettävää imuria tarkempi jolloin siivouksesta on pitempiaikainen ilo. Keskuspölynimuri on suositeltava valinta myös allergiakoteihin.
siivousta

Nykyaikaisen kodin vakiovaruste

Keskusimureita on asennettu uusiin omakotitaloihin jo 30 vuoden ajan. Hyvien kokemusten myötä keskuspölynimuria voidaan pitää ilmalämpöpumpun tai koneellisen ilmanvaihdon kaltaisena omakotitalon vakiovarusteena. Markkinoilla olevista imurimerkeistä kotimainen Puzer tarjoaa laajimman malliston: perinteisen pölysäiliöllisen Oiva-mallin, uudenlaista designia ja viimeisintä teknologiaa edustavan pölypussillisen Aino-mallin ja niiden lisäksi: Eevan ja Easyn, jotka ovat myös pölypussillisia imureita.

Hyödynnä ilmainen suunnittelupalvelu

Puzer keskuspölynimurin suunnittelupalvelu on veloitukseton. Palvelu auttaa sinua toteuttamaan taloosi parhaiten sopivan keskuspölynimuri ratkaisun. Jätä yhteydenottopyyntö

Tutustu malleihin Rakentaja.fi verkkokaupassa
Aino_ja_Eeva_Puzer_1920x1080

Puzer-keskuspölynimurin edut

 • Tehokkaampi imurointitulos perinteisiin imureihin verrattuna
 • Puhdistaa myös kaikkein pienimmätkin pölypatrikkelit
 • Hiljainen käyntiääni takaa käyttömukavuuden
 • Erittäin vähäinen huoltotarve
 • Helppo asennettavuus ja nopea käyttöönotto
 • Edullinen hinta-laatu suhde

Hyödynnä ilmainen suunnittelupalvelu!
Jätä yhteydenottopyyntö

Autamme mielellämme juuri sinun taloosi soveltuvan järjestelmäkokoonpanon löytämisessä ja kerromme asennusvinkkejä.

 
Julkaistu
28.10.2021