Uusi täyssähköpakettiauto Porin katukuvaan

Pori Energia oli ensimmäisen kahdentoista yritysasiakkaan joukossa ottamassa käyttöön täyssähköpakettiautoa. Luovutetut Vitot ovat mukana hankkeessa, jonka tarkoituksena on lisätä sähköajoneuvojen ja latauspisteiden määrää Suomessa. Lähinnä kaupunkikäyttöön tarkoitettu uusi menopeli tulee Pori Energian asentajien käyttöön.

- Auto on ketterä ja hiljainen eikä aiheuta paikallisia hiilidioksidi- tai muita päästöjä, Salventerä kertoo testattuaan uutta Mercedes-Benz Vito E-Cell pakettiautoa.

Vehon edustaja antoi käyttökoulutusta tuleville sähköpakettiauton kuskeille. Kuvassa (vasemmalta) Markku Salventerä Pori Energialta, Asko Salminen Veholta sekä autossa sisällä asentajat Pentti Juhala, Juhamatti Juhala ja Janne Arola.Vehon edustaja antoi käyttökoulutusta tuleville sähköpakettiauton kuskeille. Kuvassa (vasemmalta) Markku Salventerä Pori Energialta, Asko Salminen Veholta sekä autossa sisällä asentajat Pentti Juhala, Juhamatti Juhala ja Janne Arola.

Valtakunnallinen latauspisteverkosto

Suomeen on perusteilla valtakunnallinen latausoperaattori ja kattava sähköautojen latausjärjestelmä. Pori Energia on mukana selvittämässä, minkälaisella mallilla tällainen valtakunnallinen yhteishanke voidaan toteuttaa.

– Ideana on, että sähköauton voi ladata millä latauspisteellä tahansa ja veloitus tapahtuisi lataajan oman sähköyhtiön laskussa. Latauspisteiden verkostoa voisi verrata nykyisten pankkiautomaattien verkostoon, selventää hankkeessa mukana oleva johtaja Jouko Kataja Pori Energiasta. Pori Energian omasta latauspisteestä Radanvarressa saa tällä hetkellä tekstiviestin hinnalla ladata sähköisen kulkuneuvonsa. Latauspisteen kannen avaamiseen tarvitaan matkapuhelimesta lähetetty tekstiviesti. Pisteessä on selkeät ohjeet miten toimia ja hinta on normaalin tekstiviestin hinta.

Sähköajoneuvoja voi ladata ilmaiseksi Porin Karjarannassa (Radanvarsi 2). Pori Energian pääkonttorin pihassa palvelee kaupungin ensimmäinen latauspiste, joka palvelee täyssähköautoja ja sähköskoottereita.
– Pori Energian sähköauto Citroën C-Zero on näppärä neljän hengen pikkuauto kaupunkiasiointiin ja maantieajossakin varsin kelvollinen. Auto on noin 3,5 metriä pitkä ja 1,5 metriä leveä. Auto toimii kuten automaattivaihteinen auto ja vääntää todella mukavasti. Tehoja siinä on 49 kW, Markku Salventerä kertoo.Sähköajoneuvoja voi ladata ilmaiseksi Porin Karjarannassa (Radanvarsi 2). Pori Energian pääkonttorin pihassa palvelee kaupungin ensimmäinen latauspiste, joka palvelee täyssähköautoja ja sähköskoottereita. – Pori Energian sähköauto Citroën C-Zero on näppärä neljän hengen pikkuauto kaupunkiasiointiin ja maantieajossakin varsin kelvollinen. Auto on noin 3,5 metriä pitkä ja 1,5 metriä leveä. Auto toimii kuten automaattivaihteinen auto ja vääntää todella mukavasti. Tehoja siinä on 49 kW, Markku Salventerä kertoo.

Tällä hetkellä sähköajoneuvoja on liikenteessä vielä vähän, mutta tulevaisuudessa määrä kasvaa, kun hiljaisen ja ympäristöystävällisen ajotavan edut tulevat esiin.

Uusi sähköpakettiauto tarjoaa täysin CO2-päästötöntä liikkuvuutta kaupunkiympäristöihin.Uusi sähköpakettiauto tarjoaa täysin CO2-päästötöntä liikkuvuutta kaupunkiympäristöihin.
 
Päivitetty
26.11.2012