KNX-taloautomaatio omakotitalossa

Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan enemmän kuin koskaan: energiansäästöä, luotettavuutta, muunneltavuutta ja turvallisuutta. KNX-taloautomaatio on standardi (ISO/IEC 14543), joka täyttää nämä vaatimukset. Järjestelmällä voidaan ohjata valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esim. markiiseja. Yhteensopivia tuotteita valmistaa yli 200 laitevalmistajaa.

Lisätietoa KNX-tekniikasta
Yksilöllisyyttä
Ohjelmoitava järjestelmä rakentuu yksilöllisten toiveittesi mukaiseksi. Asuminen on yksilöllisempää, kun voit ohjata kotisi lämmitystä, jäähdytystä ja ilmastointia omien tarpeidesi mukaan.

Mukavuutta
Aamulla herätessäsi painat vain yhtä painiketta ja sytytät valot makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja keittiöön. Toisella painikkeella sammutat illalla kaikki valot huoneista ja voit aktivoida liiketunnistimet käyttöön yöajaksi. Kun tulet kotiin illalla, syttyvät pihan, autotallin, tuulikaapin, eteisen sekä keittiön valot, eikä niitä tarvitse enää erikseen sytyttää. Jos on riittävän valoisaa, eivät valot syty lainkaan.
OhjauspaneeliOhjauspaneeli
Turvallisuutta
Liiketunnistimet sytyttävät valot haluamiisi huoneisiin ja esim. portaikkoon. Palovaroitinjärjestelmä tai kosteusvalvontajärjestelmä lähettää tarvittaessa hälytyksen haluamiisi puhelinnumeroihin. Hälytyksen tapahduttua päävesijohto voidaan sulkea ja tarvittavat sähköiset laitteet kytkeä pois. Vastaavasti murtohälytyksen aktivoiduttua voi ohjausjärjestelmä sytyttää kaikki valot ja jopa vilkuttaa ulkovaloja kiinnostuksen herättämiseksi.
Energiansäästöä
Kotisi huoneet ovat lämmitettyinä silloin, kun todella käytät niitä. Voit asettaa erilaiset lämpötilat lastenhuoneisiin, kirjastoon, olohuoneeseen tai vierashuoneeseen. Yön ajaksi voit laskea makuuhuoneiden lämpötilan asetusarvoa kahdella asteella ja silti herätä mukavassa lämpötilassa taas aamulla. Kun poistut kotoasi ja aktivoit murtohälytysjärjestelmän, myös haluamiesi huoneiden lämpötilaa pudotetaan. Huoneiden lämpötilan lasku yhdellä asteella merkitsee viiden prosentin säästöä lämmitysenergiassa. Vaikutus näkyy nopeasti säästönä lämmityskustannuksissa.

Ohjauspaneeli Busch-Comfort Touch®

Busch-Comfort Touch®-ohjauspaneelissa yhdistyy toiminnallisuus, informaatio ja design. Sillä voidaan ohjata kaikkia kodin toimintoja yhdestä paikasta. Ohjauspaneeli sopii yksityiskotien lisäksi erilaisiin julkisiin tiloihin, kuten toimistoihin, ravintoloihin, kauppoihin tai vastaanottotiloihin. Läsnäolosimulointi ja hälytysnäyttösivu luovat turvallisuutta. Halutut sähköpostit voidaan lukea ohjauspaneelilta eikä siihen tarvita erillistä tietokonetta. Nettiyhteys onnistuu LANin tai WLANin kautta ilman ylimääräistä kaapelointia. Ohjauspaneeli on 9” -värinäyttö, jossa käytetään 16:9 kuvakokoa.

Ohjauspaneelin multimediatoiminnot

Perinteisten KNX-taloautomaatioväylän toimintojen lisäksi Busch-Comfort Touch® -ohjauspaneelissa on mukana LAN- tai WLAN-yhteensopivuus. Laitetta voi käyttää reitittimenä LAN- ja KNX-verkon välillä. Laajakaista-asetuksien määritykset voidaan asentaa staattisiksi tai DHCP-serverin kautta.

Busch-Comfort Touch® -ohjauspaneeli voidaan liittää LAN- tai WLAN-verkkoon, jolloin se toimii ilman normaalia väyläliityntää. Jos ohjauspaneeli liitetään suoraan väylään, tarvitaan siihen erillinen väyläliityntäosa 6186UP.
Paneelissa on lisäksi audioulostulo, USB-käyttöliittymä sekä korttipaikka miniSD-kortille.

Kameramoduuli 8136/30-500 voidaan lisätä Busch-ComfortTouch-ohjauspaneeliin.
 
Julkaistu
3.12.2012