• Etusivu
  • Rakentaminen

Remontti edessä - mistä rahat, kun lainaa on jo?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
201211_32836.jpg

Vanha talo - miksei uusikin - tarjoaa aina yllätyksiä. Yht äkkiä saattaa paikka jos toinen repsahtaa ja pikainen remontti on edessä. Tai muuten vaan kaivataan omaan kotiin uutta ilmettä - kotihan ei välttämättä vaihtamalla parane.

Mutta, jos onkin jo lainaa alla, millä remontti rahoitetaan?

Ennen kuin remonttiin ja rahoituksen hakuun lähdetään, on muutama seikka hyvä selvittää ensin.

Ensin tietenkin mietitään toiveet ja todelliset tarpeet. Rahoitusta ei kannata lähteä hakemaan ylimitoituille ja epätodellisille tarpeille.

Remontin luvanvaraisuus on myös tarkistettava. Kosteita tiloja korjattaessa ja kantaviin rakenteisiin koskettaessa lupa on lähes aina oltava. Myös ilmoituksen varaiset työt on muistettava ilmoittaa.

Hyvä suunnittelu auttaa vältäämään sudenkuoppia, vaikka kaikilta yllätyksiltä tuskin säästytään. Suunnittelu auttaa myös säästämään rahaa.

Kokonaiskustannusten pitää ottaa huomioon työn tekijä. Tarvitaanko remontissa (suunnittelu, kuntoarvio) rakennusalan ammattilaisen apua? Työtä tehdessä oletko tee-se-itse-henkilö vai tarvitsetko ammattilaisen apua? On myös töitä, joita ei itse voi tehdä, muistathan senkin!

Voiko remontin keskellä asua vai pitääkö jostain hankkia väliaikainen asunto? Väliaikaisellakin asunnolla on hintansa.

Lopuksi on vielä muistettava vakuutukset, onhan kaikki kunnossa sillä saralla?

201211_32837.jpg

Onko rahoituksesi kunnossa?

Tiesitkö, että lainat kannattaa kilpailuttaa? Aina ei tutun rahoituslaitoksen laina ole se halvin. Maksuttoman Etua.fi-lainapalvelun idea on, että saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät lainatarjoukset. Vertaile tarjouksia keskenään ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto. Säästät aikaa ja vaivaa - yksi hakemus, monta tarjousta!

Luottoja siellä, luottoja täällä, voiko ne yhdistää?

On, luotot on mahdollista yhdistää. Yhdistämällä kulutusluotot ja osamaksusopimut yhdeksi suuremmaksi lainaksi, luottoja voi yhdistellä jopa 10 000 euroon saakka. Näin kuukausimenoja voi pienentää ja säästää selvää rahaa lainanhoitokustannuksissa.

Etua.fi lainapalvelua on helppo käyttää.
• Täytä yhdistettävien lainojen tiedot ja valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä.
• Täytä hakemuslomake.
• Lähetä hakemuslomake ja jää odottamaan sinulle sopivinta tarjousta.

Tässä esimerkki: Anna yhdisti kolme kulutusluottoa, yhteensä 10 000 euroa, yhdeksi lainaksi. Ennen yhdistämistä Anna maksoi kuukaudessa yhteensä 840 euroa lainan lyhennyksiä ja lainanhoitokuluja.
Yhdistämisen jälkeen Annan kuukausierä on 250 euroa. Samalla Annan säästää 25 euroa lainanhoitokuluja kuukaudessa, eli 300 euroa vuodessa. Esimerkin todellinen vuosikorko on 11,0%.

Tutustu Etua.fin laina- ja luottopalveluihin

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68211.jpg
Rakentaja uudistuu - vastaa kyselyyn ja voita leffalippupaketti!
Rakentaja.fi-sivustoa rakennetaan parhaillaan uuteen uskoon. Uudistuksessa tärkeintä on käytettävyys, houkuttelevuus ja asiantuntevan sisällön helppo löydettävyys. Luultavasti sinä tiedät parhaiten, mikä nykyisin rakentajassa on pielessä ja mitä ei ainakaan saisi muuttaa.Kerro kyselyssä toiveesi! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme elokuvalippupaketteja.
20077_5651.jpg
Uutuusväri esillä messuilla
Lafarge Roofingilla laajin kattotiilivalikoimaLafarge Roofingilla on Suomen laajin betoni- ja savikattotiilivalikoima. Tämän vuoden uutuus on suositun Ormax Protector-mallin uusi ruskea väri. Lafarge Roofingin Orimattilan kattotiilitehtaalla valmistettavassa Ormax Protectorissa on 30 prosenttia vastaavia pinnoitteita kestävämpi, täysin uudenlainen pinta, jonka vahva UV-suojaus estää kattotiilen värin haalistumista sekä antaa paremman suojan naarmuuntumista vastaan. Siten se pidentää paitsi tiilen, myös katon elinkaarta. Kattotiilen kiiltävä pinta syventää väriä ja hylkii myös tehokkaasti likaa.Ormax Protectorin pinnoite on kehitetty kestämään kovaakin uv-rasitusta ja se on tarkkaan testattu sekä Lafarge Roofingin testilaboratorion tuulitunnelissa että kenttäolosuhteissa eri puolilla Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa.Paitsi ruskeana, Ormax Protectoria saa myös savitiilenpunaisena, tupapunaisena, mustana ja tummanharmaana.
20164_45998.jpg
Valaise keittiön välitila oikein
Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä valaistuskohteista. Keittiössä tarvitaan hyvän yleisvalaistuksen lisäksi riittävästi valoa työskentelyyn. Keittiö tai ruokailutila on myös oleskelutilaa, jonka viihtyisyys on tärkeää. Valaistussuunnittelun tarve korostuu myös varsinaisen keittiön ulkopuolelle, kun kyseessä ovat avoimet ja yhdistetyt tilat. Valaistuksen suunnittelussa on otettava huomioon kaikki tilan käytännön toimet ja valaistuksen mahdolliset haittavaikutukset kuten häikäisyt ja heijastukset.
20166_46803.jpg
Aito puu on aina trendikäs valinta lattiaan
Lattianpäällyste on kodin sisustuksen perusta - on siis tärkeää, että se on sekä kaunis että helppohoitoinen. Puu on lattiamateriaaleista ekologisin, kaunein ja monipuolisin. Trendejä tulee ja menee, mutta laatu ja tyyli ovat aina muodissa. Kärhsin lattioissa yhdistyvät laatu ja ensiluokkainen design; lisäksi Kährs-parketin valintaan on monta muutakin hyvää syytä.Tilaa maksuton esite!
20155_43372.jpg
Monipuolista rakentamista esillä tulevilla Asuntomessuilla
Vuoden 2015 Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä. Uudelle luonnonläheiselle asuinalueelle nousee kaikkiaan yli 350 asuntoa, joka on ennätyksellisen suuri määrä Asuntomessujen historiassa. Koska kaikki meistä eivät ole "omakotitalo-ihmisiä", löytyy tulevilta messuilta nähtävää myös kerrostalossa paremmin viihtyvälle. Kivistöön rakentuvista kodeista näyttelykohteita on kaikkiaan 41.
20158_44223.jpg
Tulisija käyttövalmiiksi vain kahdessa tunnissa!
Omistatko vanhan tulisijan? Tiesitkö, että mahdollisesti vuosikymmeniä vanha tulisijasi ei välttämättä ole kovin tehokas lämmittäjä? Uudet tekniikat lämmön talteenottamiseen ovat tehneet uusista tulisijoista suuren lämmitystehon omaavia. Myös kehittynyt polttotekniikka edesauttaa pienen puumäärän riittämisen suurenkin tilan lämmitykseen.Nyt ennen uuden lämmityskauden alkamista on hyvä aika päivittää vanha tulisija tai vaikka hankkia tulisija taloon jossa sitä ei entuudestaan ole ollut. Tulikiveltä saat avuksesi ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus niin takan asentamisesta kuin vanhojen tulisijojen pois purkamisesta.Pääset tutustumaan Tulisija-mallistoihin tästä linkistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton