Remontti edessä - mistä rahat, kun lainaa on jo?

Vanha talo - miksei uusikin - tarjoaa aina yllätyksiä. Yht äkkiä saattaa paikka jos toinen repsahtaa ja pikainen remontti on edessä. Tai muuten vaan kaivataan omaan kotiin uutta ilmettä - kotihan ei välttämättä vaihtamalla parane.

Mutta, jos onkin jo lainaa alla, millä remontti rahoitetaan?

Ennen kuin remonttiin ja rahoituksen hakuun lähdetään, on muutama seikka hyvä selvittää ensin.

Ensin tietenkin mietitään toiveet ja todelliset tarpeet. Rahoitusta ei kannata lähteä hakemaan ylimitoituille ja epätodellisille tarpeille.

Remontin luvanvaraisuus on myös tarkistettava. Kosteita tiloja korjattaessa ja kantaviin rakenteisiin koskettaessa lupa on lähes aina oltava. Myös ilmoituksen varaiset työt on muistettava ilmoittaa.

Hyvä suunnittelu auttaa vältäämään sudenkuoppia, vaikka kaikilta yllätyksiltä tuskin säästytään. Suunnittelu auttaa myös säästämään rahaa.

Kokonaiskustannusten pitää ottaa huomioon työn tekijä. Tarvitaanko remontissa (suunnittelu, kuntoarvio) rakennusalan ammattilaisen apua? Työtä tehdessä oletko tee-se-itse-henkilö vai tarvitsetko ammattilaisen apua? On myös töitä, joita ei itse voi tehdä, muistathan senkin!

Voiko remontin keskellä asua vai pitääkö jostain hankkia väliaikainen asunto? Väliaikaisellakin asunnolla on hintansa.

Lopuksi on vielä muistettava vakuutukset, onhan kaikki kunnossa sillä saralla?

Onko rahoituksesi kunnossa?

Tiesitkö, että lainat kannattaa kilpailuttaa? Aina ei tutun rahoituslaitoksen laina ole se halvin. Maksuttoman Etua.fi-lainapalvelun idea on, että saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät lainatarjoukset. Vertaile tarjouksia keskenään ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto. Säästät aikaa ja vaivaa - yksi hakemus, monta tarjousta!

Luottoja siellä, luottoja täällä, voiko ne yhdistää?

On, luotot on mahdollista yhdistää. Yhdistämällä kulutusluotot ja osamaksusopimut yhdeksi suuremmaksi lainaksi, luottoja voi yhdistellä jopa 10 000 euroon saakka. Näin kuukausimenoja voi pienentää ja säästää selvää rahaa lainanhoitokustannuksissa.

Etua.fi lainapalvelua on helppo käyttää.
• Täytä yhdistettävien lainojen tiedot ja valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä.
• Täytä hakemuslomake.
• Lähetä hakemuslomake ja jää odottamaan sinulle sopivinta tarjousta.

Tässä esimerkki: Anna yhdisti kolme kulutusluottoa, yhteensä 10 000 euroa, yhdeksi lainaksi. Ennen yhdistämistä Anna maksoi kuukaudessa yhteensä 840 euroa lainan lyhennyksiä ja lainanhoitokuluja.
Yhdistämisen jälkeen Annan kuukausierä on 250 euroa. Samalla Annan säästää 25 euroa lainanhoitokuluja kuukaudessa, eli 300 euroa vuodessa. Esimerkin todellinen vuosikorko on 11,0%.

Tutustu Etua.fin laina- ja luottopalveluihin
 
Julkaistu
3.12.2012