Veden säästäminen on helppoa myös keittiössä

Teemme joka päivä valintoja ja ratkaisuja, jotka vaikuttavat veden ja energian käyttöön niin töissä, kotona kuin vapaa-ajallakin. Omat käyttötapamme, mieltymyksemme ja asenteemme vaikuttavat taustalla yllättävän paljon. Jokainen voi vaikuttaa veden- ja energiakulutukseen muuttamalla omia tottumuksiaan, sellaisia, joita ei välttämättä ole tullut edes ajatelleeksi.

Vettä kulutetaan hyvin vaihtelevia määriä. Jotkut kuluttavat keskimäärin 90 l/vrk, toiset taas kolminkertaisen määrän. Järkevät käyttötottumukset ja oikein säädetty käyttövesijärjestelmä auttavat pienentämään vedenkulutusta kymmeniä prosentteja.

Lue lisää keittiön vesikalusteista

Jokainen voi vaikuttaa omaan vedenkulutukseensa muuttamalla omia tottumuksiaan, tinkimättä mukavuudesta tai nautinnosta. Pienet valinnat voivat tuottaa isoja säästöjä. Kuvassa Oras Vienda.Jokainen voi vaikuttaa omaan vedenkulutukseensa muuttamalla omia tottumuksiaan, tinkimättä mukavuudesta tai nautinnosta. Pienet valinnat voivat tuottaa isoja säästöjä. Kuvassa Oras Vienda.
Moniko tulee ajatelleeksi, kuinka paljon vuotava hana kuluttaa vettä ja energiaa? Esimerkiksi hana, joka tiputtaa vettä joka toinen sekunti, kuluttaa vuorokaudessa yli 70 litraa puhdasta vettä. Millimetrin virtaamalla vuotava hana kuluttaa yli 200 litraa vettä vuorokaudessa!

Vettä on helppo säästää välttämällä turhaa lotraamista

Jokainen voi vaikuttaa omaan vedenkulutukseensa muuttamalla omia tottumuksiaan, tinkimättä mukavuudesta tai nautinnosta. Pienet valinnat voivat tuottaa isoja säästöjä. Hana kannatta sulkea aina, kun esimerkiksi vaahdotat hiuksiasi suihkussa. Juokseva vesi on allasta tuhlaavampi vaihtoehto, olipa kyse käsien, pikkupyykin tai astioiden pesusta.

Oras Ventura -keittiöhana on paitsi muotoilultaan myös käyttöominaisuuksiltaan ainutlaatuinen: kylmä ja kuuma vesi saadaan erikseen, ja lisäksi hana on varustettu myös kosketusvapaalla toiminnolla.Oras Ventura -keittiöhana on paitsi muotoilultaan myös käyttöominaisuuksiltaan ainutlaatuinen: kylmä ja kuuma vesi saadaan erikseen, ja lisäksi hana on varustettu myös kosketusvapaalla toiminnolla.

Oras-vesikalusteilla säästät vettä

Huipputekniikka ja ekologisuus ovat Oras-tuotteiden keskeiset menestystekijät. Tuotekehityksen tuloksena syntyy jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja, joiden tavoitteena on lisätä veden käytön elämyksellisyyttä, energian säästöä ja tuotteiden helppokäyttöisyyttä.

Oras Ventura - älyhana, jota ei tarvitse pestä käsienpesun jälkeen

Oras Ventura -keittiöhana on paitsi muotoilultaan myös käyttöominaisuuksiltaan ainutlaatuinen: kylmä ja kuuma vesi saadaan erikseen, ja lisäksi hana on varustettu myös kosketusvapaalla toiminnolla. Näin kädet voi huuhtaista koskettamatta hanaa rasvaisin sormin - hygieenisesti ja vettä säästäen. Lisäksi hana on mitoitettu siten, että juoksuputken alle mahtuvat suuretkin kattilat.

Oras Vega - ensimmäinen Oras-hana, joka oli suunniteltu säästämään vettä ja energiaa.Oras Vega - ensimmäinen Oras-hana, joka oli suunniteltu säästämään vettä ja energiaa.

Oras Vega – hana, joka alkoi säästää vettä jo vuonna 1976

Tuona vuonna syntyi ensimmäinen Oras-vipuhana: ensimmäinen hana, joka oli suunniteltu säästämään vettä ja energiaa. Oras Vega –vipuhanasarja sisältää hanat kylpyhuoneeseen, keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja kuraeteiseen. Kun hana avataan, vettä tulee ensin säästövirtaamalla. Jos tarvitset enemmän vettä, painat vain ekonapin alas ja nostat samalla vipua, näin ohitat säästövirtaaman. Ekonappi estää myös liian kuuman veden saamisen hanasta.

Oras Cubista – astianpesukoneventtiili sulkeutuu automaattisesti

Oras Cubista –keittiöhanan juoksuputki on korkea ja kaareva. Hana voidaan halutessaan varustaa ainutlaatuisella, automaattisesti sulkeutuvalla astianpesukoneventtiilillä, joka lisää turvallisuutta keittiöön.

Oras Cubista on täydellinen hanasarja, johon keittiöhanojen lisäksi kuuluvat allashanat sekä termostaattiset suihkuhanat. Oras Cubista -sarjassa on saatavilla myös kosketusvapaita allashanoja, jotka tekevät vedenkäytöstä entistä helpompaa.

Nyt keittiöhanat Jäsentukusta - tilaa omasi!

Oraksen keittiöhanat ovat nyt myynnissä Jäsentukussa edulliseen hintaan. Tutustu valikoimaan ja valitse suosikkisi.

Osta omasi tästä!
Oras Cubista on täydellinen hanasarja, johon keittiöhanojen lisäksi kuuluvat allashanat sekä termostaattiset suihkuhanat.Oras Cubista on täydellinen hanasarja, johon keittiöhanojen lisäksi kuuluvat allashanat sekä termostaattiset suihkuhanat.
 
Julkaistu
6.11.2012