Uponorilta työkaluja järkeviin energiaratkaisuihin

Uponor avasi pientalon rakentajille kätevän verkkopohjaisen energialaskurin. Laskurilla voi vertailla eri lämmitysmuotojen ja muiden taloteknisten valintojen vaikutuksia rakennettavan talon E-lukuun. Uponor julkaisi myös vähäenergiaoppaan, joka kertoo asumistottumusten merkityksestä kodin energiatehokkuuteen.
Energialaskuri on suuntaa antava työkalu eikä korvaa rakennuslupaa varten tehtävää tasauslaskelmaa tai energiatodistusta. Se antaa käsityksen valinnoista, joilla voi saavuttaa mahdollisimman hyvän E-luvun. Energialaskuri on osa Uponor KOTI -verkkopalvelua, jossa rakentaja voi tilata LVI-suunnitelmat ja LVI-järjestelmät kotiinsa, osan asennettuina.

− Laskuri on hyödyllinen pientalon suunnitteluvaiheessa, jolloin rakentaja miettii talotekniikkaa ja lämmitysmuotoa. Energialaskuri ottaa huomioon esimerkiksi rakennetyypin, kerrosten määrän ja lämmön talteenoton tehokkuuden, konseptivastaava Terhi Klemetti Uponor Suomi Oy:stä sanoo.

Klikkaa kuva suuremmaksi.Klikkaa kuva suuremmaksi.
Rakentajan laskurissa tekemiä valintoja verrataan suoraa sähkölämmitystä käyttävään taloon. Se on perustamiskustannuksiltaan edullisin, mutta energiatehokkuuden kannalta epäedullisin ratkaisu. Laskennan tekijä saa vertailuarvot Uponor KOTI -talosta, jossa energiatehokkuuden vaatimukset on huomioitu ihanteellisesti. Uponorin energialaskurissa tiedot eri lämmitysmuodoista on koottu yhteen keskenään vertailukelpoisiksi. Alustavat laskelmat saatuaan rakentajan kannattaa ottaa yhteyttä LVI-suunnittelijaan, joka tarkentaa laskelmia. Yhdessä suunnitellen löytyy paras ratkaisu unelmien taloon.

− Hyvä energiatehokkuus vähentää pientalon käyttökustannuksia ja nostaa rakennuksen myyntiarvoa, Klemetti muistuttaa.

Uponor KOTI valittiin FinnBuild 2012 -messuilla FinnBuild Hightlights -näyttelyyn, joka esittelee kiinnostavimmat rakennusalan uutuudet. Uponor KOTI oli näyttelyn ainoa palvelu tuotteiden rinnalla.

Opas vähäenergisiin valintoihin ja käyttötapoihin

Vähäenergiaratkaisut-esite on suunnattu pientalon rakentajille, jotka haluavat tuntea energiamääräysten vaikutuksen rakentamiseen ja erot erilaisten energiaratkaisujen välillä. Matalaenergia-, nollaenergia- ja passiivitalon käsitteet menevät helposti sekaisin. Nämä kaikki sisältyvät oppaan vähäenergiaratkaisut-termiin. Vähäenergiaesite huomioi myös käyttötottumusten vaikutuksen energiankulutukseen. Opas havainnollistaa, mitä rakentaja voi tehdä tehokkuuden maksimoimiseksi. Ohjeissa käydään läpi muun muassa lämmitys- ja käyttövesijärjestelmät ja ilmanvaihto sekä energiatehokas lämmönjako.

Energiatehokkuus koostuu lukuisista tekijöistä, joiden vaikutukset ovat osin päällekkäisiä. Silti vasta ammattimainen suunnittelu ja osaava asennustyö takaavat onnistuneen lopputuloksen, jotta uusi koti on mukava ja edullinen asua.

Vähäenergiaratkaisut-esite on syksystä 2012 alkaen osa Uponor KOTI -verkkopalvelua. Se lähetetään uusille palveluun rekisteröityneille.

Rakennatko uutta kotia vai kaipaako talosi LVI-järjestelmä päivitystä?

Jätä yhteydenotto/tarjouspyyntö Uponorille ja saat ammattilaisen apua kotisi LVI-ratkaisujen optimoimiseen.

 
Julkaistu
29.10.2012