Huippuunsa menevää energiatekniikkaa

Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa:

Maalämmön hyödyntäminen; suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen; kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka; energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet; älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.

Tuotesertifikaatti

VTT-tuotesertifikaatti kertoo koneen energiatehokkuuden ja vuosihyötysuhteen eri ilmamäärillä ja kolmella eri vertailupaikkakunnalla.

Tiiviys

Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu on huippuluokkaa. Jokaisen ilmanvaihtokoneen tiiveys testataan toimintakokeissa ja tilastoidaan. Tämä on osa tyyppihyväksyntään kuuluvaa laadunvalvontaa.

Hygieenisyys

Kaikki Vallox-ilmanvaihtokoneet ovat sisäpuolelta polttomaalattuja ja siksi ilmaan ei erity hajuja ja koneet ovat helposti myös puhdistettavissa.

Äänieristys

Koneen vaipan eristykseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Rakenne ja eristemateriaalit varmistavat hyvän lopputuloksen.

Käyttö- ja huolto-ohjeet

Koneiden mukana seuraavat konekohtaiset ohjeet helpottavat ilmanvaihdon energiataloudellista ja tehokasta käyttöä sekä huoltoa.

Kuvassa olevan ilmanvaihtokoneen selitykset:

1. Energiatehokas ulkoilman lämmitys
Vallox-ilmanvaihtokoneiden MLV-mallit on suunniteltu erityisesti maalämmön hyödyntämiseen. MLV-patteri käyttää maalämpöä ja maakylmää ulkoilman lämmittämiseen ja viilentämiseen. Passiivienergiataloissa, joissa ei välttämättä tarvita erillistä lämmitysjärjestelmää, ilmanvaihtoon liitetyt patterit toimivat osana talon lämmitysjärjestelmää.

2. Korkea lämmöntalteenoton hyötysuhde
Valloxin energiatehokkaissa ilmanvaihtokoneissa on ristivastavirtakenno, jonka tuloilman hyötysuhde on yli 80 %.

3. Tasavirtapuhaltimet
Kaikissa Valloxin energiatehokkaissa ilmanvaihtokoneissa on sähköä säästävät tasavirtapuhaltimet, joiden sähkönkulutus on noin puolet siitä kuin vaihtovirtapuhaltimilla yhtäsuurilla ilmamäärillä.
4. Suora kytkentä lattialämmitykseen
Vallox VKL -malleihin voidaan kytkeä suoraan kiertämään sama vesi kuin lattialämmityksessäkin. Näissä malleissa on kiinnitetty erityistä huomiota patterien jäätymisenestojärjestelmään.

5. Hyvä ulkoilman suodatus ja huoltomuitutin
Vallox-ilmanvaihtokoneissa on F7-suodatusluokan suodattimet, jotka suodattavat ulkoilmanpölyt tehokkaasti. Lisäksi poisto- ja tuloilmavirrassa on G4- luokan karkeasuodattimet. Kaikissa Vallox SE - malleissa on vakiovarusteena aikaperusteinen huoltomuistutin, joka muistuttaa suodattimien ja koneen huoltotarpeesta. Lisävarusteena Vallox-ilmanvaihtokoneisiin on saatavana paine-eroperusteiset suodatinvahdit.

Tyylikäs ulkonäkö
Vallox-ilmanvaihtokoneiden tyylikäs muotoilu mahdollistaa niiden sijoittamisen muiden kodinkoneiden rinnalle.
Kätevä salpasysteemi helpottaa huoltotoimenpiteitä.

6. Kiinteät ilmavirran mittausyhteet Mittausyhteiden avulla saadaan koneen toimintapisteen arvot mitattua kätevästi ja näin ilmavirtojen mittaus helpottuu jokaisella koneen nopeudella.

7. Patentoitu Silent Klick vesilukko
Patentoitu Vallox Silent Klick vesilukko estää veden ”kurluttavan” äänen vesilukon poistoputkessa. Se on pikakiinnitteinen, joten asentaminen ja avaaminen puhdistusta varten on helppoa.
 
Päivitetty
23.10.2012