Uudella lämmöneristeellä saadaan turvalliset rakenteet ja hyvä kännykän kuuluvuus sisätiloissa

Uuden sukupolven eristeet ovat entistä ekologisempia, tehokkaampia ja paloturvallisuusominaisuuksiltaan korkealuokkaisia. Niillä voidaan myös ehkäistä kännykän kuuluvuusongelmia energiatehokkaissa rakennuksissa.

Uuden sukupolven eristeet

Energiatehokkaiden rakennusten, kuten passiivi- ja nollaenergiatalojen, lämmöneristeratkaisuna yleistyneet niin sanotut PIR-polyuretaanieristeet ovat saaneet manttelinperijän. SPU Oy on kehittänyt uuden sukupolven polyuretaanin, EFR-polyuretaanin, jota käytetään sen uusissa lämmöneristeissä.

EFR-lyhenne tulee sanoista ecolocical ja fire resistance. Lyhenne viittaa uuden tuotesukupolven ekologisuuteen, entistä suurempaan energiatehokkuuteen ja paloturvallisuuteen.

EFR on uuden sukupolven polyureaani.EFR on uuden sukupolven polyureaani.

Nyt markkinoille kaksi uutta eristettä: pientaloihin ja kerrostaloihin

SPU tuo nyt markkinoille kaksi EFR-tuoteperheeseen kuuluvaa eristettä, SPU R:n ja SPU FR:n. Ne on tarkoitettu sekä pientaloihin että kerrostaloihin. EFR-eristeissä ei käytetä pinnoitemateriaalina metalleja eivätkä ne sisällä lainkaan orgaanisia aineita.

”Tämä tarkoittaa, että eristeen tuotannon hiilijalanjälki on entistä pienempi ja kierrätettävyys tuotteen elinkaaren lopussa parempi. Tuote ei vaimenna kännykän ja muiden langattomien laitteiden signaaleja, eikä se homehdu vaikeissakaan olosuhteissa”, SPU:n hallituksen puheenjohtaja Janne Jormalainen kertoo.

SPU R kestää vaativia oloja ja on lämmöneristävyydeltään erittäin tehokas (lambda-design on 0,023 W/mK). Kyseinen eriste soveltuu sekä rakennuksen pääasialliseksi eristeratkaisuksi että osaksi eristevaippaa varmistamaan kännykän ja muiden langattomien laitteiden signaalien pääsyä talon rakenteiden läpi, silloin kun rakennuksen pääasiallisena eristeenä käytetään esimerkiksi SPU AL eristelevyjä.

Uuden sukupolven eristeet ovat entistä ekologisempia, tehokkaampia ja paloturvallisuusominaisuuksiltaan korkealuokkaisia.

Paloturvallisuus kipsilevyn luokkaa

Tuoteperheeseen kuuluvan SPU FR:n paloluokka on B-s1, d0. Se soveltuu kohteisiin, joissa lämmöneristeeltä vaaditaan erittäin hyvää palonkestoa.

”SPU FR:n on paloturva-ominaisuuksiltaan lähes palamattoman kipsilevyn luokkaa. Sitä voidaan käyttää suojaamattomana esimerkiksi ilmaraollisten P1-rakennusten seinärakenteissa”, Jormalainen havainnollistaa.

EFR polyuretaanituotteille yhteistä on

  • Erinomainen tehokkuus, lambda design jopa 0,022 W/mK

  • Erinomainen paloturvallisuus, SPU FR eristeen paloluokka B-s1, d0

  • Ei sisällä metalleja, ei vaimenna radiosignaaleja

  • Ekologinen, pienempi hiilijalanjälki ja helpompi kierrätettävyys

  • Kosteusteknisesti turvalliset passiivi- ja nollaenergiarakenteet

 
Julkaistu
18.10.2012