Lämmönvaraaja kohteeseen kuin kohteeseen

Kodin lämmitysjärjestelmällä on kaksi tärkeää tehtävää: kodin sisälämpötilan pitäminen mukavan tasaisena sekä lämpimän käyttöveden riittävä tuotto.

Akvaterm-varaaja on keskeinen osa vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Se tasaa lämmityslaitteen tuottaman lämmön mukavaksi ja turvalliseksi kaikissa lämmönjakojärjestelmissä.Se soveltuu hyvin useimpien lämmönlähteiden yhteyteen ja antaa vapauden valintaan myös tulevaisuudessa. Tapahtuuko lämmitys puulla, lämpöpumpulla, pelletillä vai öljyllä? Entäpä otetaanko aurinkoenergia lisälämmöksi? Lämmityslaitteesta ja energianlähteestä riippumatta Akvaterm varmistaa, että lämpöä riittää.
Uudiskohteissa lämmitys voidaan suunnitella nykyvaateita vastaavaksi. Näissä uudiskohteissakin haetaan usein hybridilämmityksen tarjoamia etuja. Lämpöä voidaan tuottaa eri tavoin elämäntilanteeseen ja energian hintaan sopeutuen. Auringon lämmöllä vähennetään puutyön määrää tai vesitakalla kevennetään sähkölaskua. Tarpeisiin optimoitu varaaja hoitaa roolinsa näitä lämmönlähteitä sujuvasti yhdistävänä tekijänä. Sama varaaja huolehtii sekä lämmityksen tarvitsemasta lämpimästä vedestä että kotitalouden tarvitsemasta kuumasta pesuvedestä. Sekä lämmön varaamisessa että kuuman käyttöveden tuotossa on omat lainalaisuutensa, jotka pyritään toteuttamaan mukavuus ja kustannukset huomioiden.

Hybridilämmitys voidaan luoda saneeraus- tai uudiskohteeseen. Saneerauskohteessa on usein toimintakuntoinen öljy- tai puukattila, josta ei ehkä haluta täysin luopua. Energiakulujen pienentämiseksi - tai mukavuussyistä järjestelmää on kuitenkin täydennettävä. Täydentämisen onnistuu parhaimmillaan varaajan muokkauksella (esim. aurinkolämmityksen kytkeminen olemassa olevaan varaajaan). Usein järjestelmään lisätään varaaja, johon voidaan kytkeä sekä olemassa oleva että uusi lämmönlähde (esim. maalämpö- ja öljylämmitys).

Lue lisää Akvatermin varaajista

AKVA GEO soveltuu kaikkiin lämmönlähteisiin

AKVA GEO –malliston vakiokoot vaihtelevat 300 ja 5000 litran välillä ja eristeenä toimii saumaton, teräslevykuorella päällystetty, 100 mm:n polyuretaani.

Jokainen varaaja sisältää vakiona kaksi käyttövesikierukkaa, joiden kokoja voidaan tarvittaessa muuttaa. Sisällä on tehokas, oikean lämmönkerrostumisen varmistava ohjausputkisto sekä välilevy. Mallien korkeus vaihtelee 2050 ja 2500 mm välillä ja halkaisija on 650 - 2000 mm.

Kaikenlaiset yhde- ja kokomuutokset ovat helposti ja edullisesti toteutettavissa.

• Lämpöpumppuasiakkaiden tarpeisiin kehitetty lämminvesivaraaja (lämmitys ja käyttövesi)
• Uuden sukupolven tehokas, kaksitasoinen rakenne antaa runsaasti käyttövettä sekä samanaikaisesti lämmitysjärjestelmän tarvitseman energian
• Monipuolisesti muokattavissa ja kaikkiin lämmönlähteisiin
soveltuva• Lämpöpumppuasiakkaiden tarpeisiin kehitetty lämminvesivaraaja (lämmitys ja käyttövesi)
• Uuden sukupolven tehokas, kaksitasoinen rakenne antaa runsaasti käyttövettä sekä samanaikaisesti lämmitysjärjestelmän tarvitseman energian
• Monipuolisesti muokattavissa ja kaikkiin lämmönlähteisiin soveltuva

AKVA SOLAR – ekologista energiatehokkuutta

AKVA SOLAR -mallisto on suunniteltu vastaamaan yhä kiristyviin ekologisiin energiatehokkuusvaatimuksiin. Tehokas Akvaterm-varaaja yhdistettynä aurinkokeräimiin laskee huomattavasti muun energian kulutusta ja mahdollistaa osan vuodesta jopa kaiken taloudessa käytettävän veden lämmittämisen aurinkoenergian avulla. Loppuaikana kertyvää aurinkoenergiaa voidaan käyttää hyödyllisenä lisänä muiden lämmönlähteiden rinnalla. AKVA SOLAR -mallisto voidaan kytkeä kaikkiin lämmönlähteisiin – joustavuutta Sinulle!

Varaajissa on pienintä mallia lukuun ottamatta kolme kierukkaa, joihin voi kytkeä käyttöveden esilämmityksen ja lämmityksen lisäksi aurinkokeräimiltä tulevan lämmönkeruunesteen. Varaajan sisällä olevaa vettä ympäröi ainutlaatuinen saumaton 100 mm polyuretaanieristys, joka varmistaa, että kerran lämmitetty vesi säilyy tavoitelämpötilassa todella pitkään. Tehokas ohjausputkisto, kierukoiden optimaalinen sijoittelu ja kaksikammioinen rakenne takaavat lämmön tehokkaan siirtymisen.

Hyödynnä ilmainen aurinkoenergia!

Akva Solar - lämpöä auringostaAkva Solar - lämpöä auringosta

AKVASAN-saneerausvaraaja

Tämä varaaja on kehitetty ahtaisiin tiloihin ja kuljetusaukkoihin, sillä sen halkaisija on vain 810 mm. Sarja AKVASAN 0,5 on erityisen matala. Varaajan tehokas lieriömuoto ominaisuuksineen on säilytetty. Eristeratkaisu on sama kuin vakiovaraajissa, mutta sen vahvuus on pienemmästä pinta-alasta johtuen 50 mm. EK-mallin varaaja on varustettu lämminvesikierukalla sekä päivä- että yösähkövastusyhteillä.
 
Julkaistu
29.10.2012