• Etusivu
  • LVI

Lämmönvaraaja kohteeseen kuin kohteeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Julkaistu 16.10.2012
201210_32623.jpg

• Lämpöpumppuasiakkaiden tarpeisiin kehitetty lämminvesivaraaja (lämmitys ja käyttövesi) • Uuden sukupolven tehokas, kaksitasoinen rakenne antaa runsaasti käyttövettä sekä samanaikaisesti lämmitysjärjestelmän tarvitseman energian • Monipuolisesti muokattavissa ja kaikkiin lämmönlähteisiin soveltuva

Kodin lämmitysjärjestelmällä on kaksi tärkeää tehtävää: kodin sisälämpötilan pitäminen mukavan tasaisena sekä lämpimän käyttöveden riittävä tuotto.

Akvaterm-varaaja on keskeinen osa vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Se tasaa lämmityslaitteen tuottaman lämmön mukavaksi ja turvalliseksi kaikissa lämmönjakojärjestelmissä.Se soveltuu hyvin useimpien lämmönlähteiden yhteyteen ja antaa vapauden valintaan myös tulevaisuudessa. Tapahtuuko lämmitys puulla, lämpöpumpulla, pelletillä vai öljyllä? Entäpä otetaanko aurinkoenergia lisälämmöksi? Lämmityslaitteesta ja energianlähteestä riippumatta Akvaterm varmistaa, että lämpöä riittää.

Uudiskohteissa lämmitys voidaan suunnitella nykyvaateita vastaavaksi. Näissä uudiskohteissakin haetaan usein hybridilämmityksen tarjoamia etuja. Lämpöä voidaan tuottaa eri tavoin elämäntilanteeseen ja energian hintaan sopeutuen. Auringon lämmöllä vähennetään puutyön määrää tai vesitakalla kevennetään sähkölaskua. Tarpeisiin optimoitu varaaja hoitaa roolinsa näitä lämmönlähteitä sujuvasti yhdistävänä tekijänä. Sama varaaja huolehtii sekä lämmityksen tarvitsemasta lämpimästä vedestä että kotitalouden tarvitsemasta kuumasta pesuvedestä. Sekä lämmön varaamisessa että kuuman käyttöveden tuotossa on omat lainalaisuutensa, jotka pyritään toteuttamaan mukavuus ja kustannukset huomioiden.

Hybridilämmitys voidaan luoda saneeraus- tai uudiskohteeseen. Saneerauskohteessa on usein toimintakuntoinen öljy- tai puukattila, josta ei ehkä haluta täysin luopua. Energiakulujen pienentämiseksi - tai mukavuussyistä järjestelmää on kuitenkin täydennettävä. Täydentämisen onnistuu parhaimmillaan varaajan muokkauksella (esim. aurinkolämmityksen kytkeminen olemassa olevaan varaajaan). Usein järjestelmään lisätään varaaja, johon voidaan kytkeä sekä olemassa oleva että uusi lämmönlähde (esim. maalämpö- ja öljylämmitys).

Lue lisää Akvatermin varaajista

AKVA GEO soveltuu kaikkiin lämmönlähteisiin

AKVA GEO –malliston vakiokoot vaihtelevat 300 ja 5000 litran välillä ja eristeenä toimii saumaton, teräslevykuorella päällystetty, 100 mm:n polyuretaani.

Jokainen varaaja sisältää vakiona kaksi käyttövesikierukkaa, joiden kokoja voidaan tarvittaessa muuttaa. Sisällä on tehokas, oikean lämmönkerrostumisen varmistava ohjausputkisto sekä välilevy. Mallien korkeus vaihtelee 2050 ja 2500 mm välillä ja halkaisija on 650 - 2000 mm.

Kaikenlaiset yhde- ja kokomuutokset ovat helposti ja edullisesti toteutettavissa.

AKVA SOLAR – ekologista energiatehokkuutta

AKVA SOLAR -mallisto on suunniteltu vastaamaan yhä kiristyviin ekologisiin energiatehokkuusvaatimuksiin. Tehokas Akvaterm-varaaja yhdistettynä aurinkokeräimiin laskee huomattavasti muun energian kulutusta ja mahdollistaa osan vuodesta jopa kaiken taloudessa käytettävän veden lämmittämisen aurinkoenergian avulla. Loppuaikana kertyvää aurinkoenergiaa voidaan käyttää hyödyllisenä lisänä muiden lämmönlähteiden rinnalla. AKVA SOLAR -mallisto voidaan kytkeä kaikkiin lämmönlähteisiin – joustavuutta Sinulle!

Varaajissa on pienintä mallia lukuun ottamatta kolme kierukkaa, joihin voi kytkeä käyttöveden esilämmityksen ja lämmityksen lisäksi aurinkokeräimiltä tulevan lämmönkeruunesteen. Varaajan sisällä olevaa vettä ympäröi ainutlaatuinen saumaton 100 mm polyuretaanieristys, joka varmistaa, että kerran lämmitetty vesi säilyy tavoitelämpötilassa todella pitkään. Tehokas ohjausputkisto, kierukoiden optimaalinen sijoittelu ja kaksikammioinen rakenne takaavat lämmön tehokkaan siirtymisen.

Hyödynnä ilmainen aurinkoenergia!

Akva Solar - lämpöä auringosta
Akva Solar - lämpöä auringosta

AKVASAN-saneerausvaraaja

Tämä varaaja on kehitetty ahtaisiin tiloihin ja kuljetusaukkoihin, sillä sen halkaisija on vain 810 mm. Sarja AKVASAN 0,5 on erityisen matala. Varaajan tehokas lieriömuoto ominaisuuksineen on säilytetty. Eristeratkaisu on sama kuin vakiovaraajissa, mutta sen vahvuus on pienemmästä pinta-alasta johtuen 50 mm. EK-mallin varaaja on varustettu lämminvesikierukalla sekä päivä- että yösähkövastusyhteillä.

201210_32625.jpg
Kaukora Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20111_24020.jpg
Mistä kellareiden ongelmat syntyvät
Kellareiden sisä- ja ulkopuolinen kosteusrasitusKarkeasti jaettuna kellarien ongelmat johtuvat kahdesta syystä: alkuperäisen rakenteen puutteista nykyiseen vaatimustasoon nähden tai asiantuntemattomista korjauksista. Kosteus-, laho- ja homevaurioita esiintyy usein tiiviiden pintamateriaalien taustapuolella ja puuosissa.Rintamamiestalojen kellarien rakenteet ovat yksinkertaisia. Seinärakenteet on pinnoitettu vesihöyryä läpäisevillä materiaaleilla ja maasta tuleva kosteus pääsee vapaasti haihtumaan kellaritilaan. Vuosikymmenten myötä kellaritiloille asetettavat tekniset ja viihtyvyysvaatimukset ovat kasvaneet, samoin mm. kosteusrasitus on lisääntyneen vedenkäytön myötä kasvanut jopa monisatakertaiseksi.Vanhojen rakenteiden ominaisuudet eivät enää vastaa muuttuneita vaatimuksia. Myös rakenteiden vaurioituminen kuten pakkasrapautuminen tai materiaalin tekninen vanheneminen voivat aiheuttaa riskejä ja ongelmia. Näin voi olla esimerkiksi vanhuuttaan kovettuneiden ja halkeilleiden bitumieristeiden kohdalla.
20208_65452.jpg
Ullakkorakentaminen on taitolaji
Ullakkorakentamisen suosio vain kasvaa, kaupunkien tonttimaiden täyttyessä ja korkealuokkaisten kaupunkiasuntojen kysynnän lisääntyessä. Urakoitsijalle ullakkorakentaminen on varmasti yksi haasteellisimmista kohteista. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota rakennusmateriaalien helppouteen – aika on rahaa ja laatu ratkaisee.
20237_82561.jpg
Nämä toiminnot löytyvät hyvin suunnitellusta kodinhoitohuoneesta
Käytännöllinen kodinhoitohuone on sellainen, joka on suunniteltu tarpeiden ja toimintojen mukaan, ja jossa on hyödynnetty tilankäyttöä ja säilytysratkaisuja tehokkaasti. Listasimme joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät kodinhoitohuoneesta käytännöllisen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton