VILPE®-vesikattotuotteet takaavat tehokkaan ilmanvaihdon

Rakennusmääräyskokoelman määräysten mukaisesti yläpohjan kerrokset ja katon tuuletus on suunniteltava ja rakennettava niin, ettei kattoon kerry vesihöyryn diffuusion tai ilmavirtausten vuoksi haitallisessa määrin kosteutta. Kattorakenteiden tuuletus on erittäin tärkeää, koska se estää kondenssiveden muodostumista ja siten home- ja mikrobikasvustojen syntymistä kattorakenteisiin. Kenties tärkein tavoite on, että rakenteisiin mahdollisesti pääsevä kosteus myös kuivuu riittävän nopeasti eikä ehdi aiheuttaa vaurioita.

Lisätietoa tuotteista

Kattorakenteiden tuuletus vaatii esteettömän ilmankulun

Kattorakenteiden tuuletus vaatii esteettömän ilmankulun. Aluskatteen alapuolinen tila voidaan tuulettaa päätykolmioissa olevilla, tuuletusritilöillä varustetuilla tuuletusaukoilla tai vaihtoehtoisesti tila voidaan tuulettaa katon läpi tulevien tuuletusputkien kautta. Yhtenä vaihtoehtona on harjatuuletin. Tärkeintä on huolehtia riittävästä tuuletuksesta. Mikäli tuuletus ei ole riittävää, kattorakenteet voivat homehtua tai eristekerrokset voivat olla jatkuvasti kosteita, mikä heikentää niiden eristävyyttä.

Vesikaton on estettävä sadeveden, lumen ja sulamisveden tunkeutuminen kattorakenteisiin, seiniin ja sisätiloihin. Näin ollen myös tuuletusputkien ja kaikkien katon läpivientien tulee olla riittävän tiiviitä.

Paloteknisten vaatimusten kiristymisen myötä on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota myös hormin ja piipun läpivienteihin. Väli- ja yläpohjan läpivientien ohella yhtä tärkeä on varmistaa paloturvallinen ja vesitiivis vesikaton läpivienti.

VILPE®-tuoteperhe käsittää kaikki tarvittavat katon läpivientituotteet ja ilmanvaihdon päätelaitteet.VILPE®-tuoteperhe käsittää kaikki tarvittavat katon läpivientituotteet ja ilmanvaihdon päätelaitteet.
VILPE®-tuoteperhe käsittää kaikki tarvittavat katon läpivientituotteet ja ilmanvaihdon päätelaitteet. Järjestelmään kuuluvat muun muassa kattoläpiviennit, tuuletus- ja poistoputket, huippuimurit sekä läpivientitiivisteet ja kattokaivot.

Uusia tulokkaita VILPE®-tuoteperheessä

Uusin tulokas VILPE®-tuoteperheeseen on Airidge Felt, joka on huopakatteelle tarkoitettu harjatuuletin. Airidge Felt -harjatuulettimen käyttökohteita ovat pientalot, joiden katemateriaalina on pala- tai muu huopa. Peltikatolle puolestaan sopii Harjapeltituuletin ja tiilikatolle Harjatiilituuletin.

Tuoreimpiin VILPE®-uutuuksiin kuuluu myös palotekniset testit läpäissyt ja VTT:n sertifioima Piippu-läpivienti (VTT Sertifikaatti nro VTT-C-6081-10). Tuote on tarkoitettu pyöreiden eristettyjen teräspiippujen läpivienniksi ja se sopii kaikille katemateriaaleille (tiili, pelti, huopa). Läpivientipaketin osat läpivientiosa, pellityssarja, aluskatteen tiiviste ja pellityssarjan kiinnityslistat valitaan katemateriaaliin sopiviksi.

Ilmanvaihtotuotteiden asentaminen helppoa ja nopeaa

VILPE®-ilmanvaihtotuotteiden asentaminen on helppoa ja nopeaa. VILPE®-tuotteet on suunniteltu kestämään Pohjolan armottoman ilmaston vaatimukset. SK Tuotteen jatkuva tuotekehitys varmistaa ensiluokkaisen käytettävyyden, asennettavuuden ja materiaalin kestävyyden.

Järjestelmä sopii sekä uudisrakentamiseen että korjausrakentamiseen. Valikoimassa on tuotteita niin pien- kuin kerrostaloihin ja muihin suuriin rakennuksiin. VILPE®-tuotteita myyvät LVI-alan liikkeet, rautakaupat ja kateainevalmistajat.
Osta tuotteita Jäsentukusta:

Huippuimurit

Kattoläpiviennit
 
Julkaistu
8.10.2012