Säästä seinää - uusi sadevesijärjestelmä

Väärin toimiva tai toimimaton sadevesijärjestelmä käy paitsi perustusten myös julkisivun sekä tiettyjen vesikattomuotojen päälle. Katolla makaava vesi aiheuttaa pahan vahingon katon rakenteisiin päästessään eikä sadevesinoro kovin mukavalta tunnu sisälle tippuessaan.

Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja on näin osa toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.

Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Esimerkiksi teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.

Sadevesijärjestelmä kuuluu usein kattopakettiin. Icopalin Decra-kiviteräskate sekä Icopalin aluskatteet ovat yleensä Sadettaren seuralaiset. Tietenkin sadevesijärjestelmän saa myös erikseen.

Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu laadukkaalla polyesteripinnoitteella. Sadetar kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Icopal antaakin siksi Sadettarelle kymmenen vuoden takuun!

Sadetar on suunniteltu kestämään kovimpiakin sääolosuhteita

_
Sadetar on kehitetty kestämään pohjoisen ilmaston rajut olosuhteet. Se kestää kovimpiakin sääolosuhteita haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Sadetar valmistetaan kuumasinkitystä teräksestä, joka on molemmin puolin pinnoitettu ympäristöystävällisellä HBP-polyesteripinnoitteella. Sadettarelle myönnetään 10 vuoden takuu.

Patentoidut kourun kannattimet
Kourun kannattimille asetetaan suuret vaatimukset: niiden muodonmuutos ei saa olla enempää kuin 5 mm 75 kg:n rasituksen alaisena. Kyseisessä testissä Sadettaren patentoidut kannattimet taipuvat vähemmän kuin 0,5 mm! Kannattimet on taivutettu neljään kertaan paksusta teräslevystä, joten ne säilyttävät muotonsa rankimmissakin olosuhteissa, eikä märän lumen aiheuttama paino pääse rikkomaan tai taivuttamaan niitä.
Sadettareen on saatavana myös säädettävä kourun kannatin. Se soveltuu lähes kaikille kattokaltevuuksille. Sadetar kourun kannattimet asennetaan kourun ulkopuolelle, joten kourut on helppo pitää puhtaana.

Helppo asentaa
Sadetar sisältää toisiinsa täysin tiiviisti sopivat osat, joiden liittäminen ja kiinnittäminen on helppoa. Kaikki osat on suunniteltu siten, ettei asentamisessa tarvita erikoistyökaluja.

Värivaihtoehdot
Sadetar-sadevesijärjestelmää on saatavana neljässä eri värissä: valkoinen, musta, ruskea, tummanharmaa.

Tekniset tiedot
Materiaalina on sinkitty, molemmin puolin pinnoitettu, 0,6 mm paksu teräsohutlevy. Kourun halkaisija on 125 mm ja pituus 4 m. Syöksyputken halkaisija on 90 mm ja pituus 3 m.
Järjestelmään kuuluvat kourut, liitoskappaleet, päätteet, sisä- ja ulkokulmat, kannattimet, suppilot, syöksyputket, kiinnikkeet, mutkat ja ulosheittäjät.

Muovinen Sadevesijärjestelmä

Muovinen sadevesijärjestelmä sopii erityisesti pientaloihin, kesämökkeihin ja talousrakennuksiin. Muovi säilyttää muotonsa, ei ruostu eikä murru kovimmissakaan olosuhteissa. Sileään muoviputkeen ei tartu edes lika, joten vesi pääsee virtaamaan vapaasti, ja kourut sekä syöksyputket pysyvät siisteinä myös ulospäin. Muoviränni vaimentaa tehokkaasti veden ropinaa ja jäiden kolinaa.

Sadevesijärjestelmää on saatavana mustana, valkoisena ja ruskeana.

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
8.10.2012