Mistä aineksista syntyy Kontio Aurinkometsä?

Uusimpiin seurantakohteisiimme kuuluu Kontion kohde Vaasassa. Kohde on jo edistynyt mukavasti. Nyt Vaasan Kontio-myyjä Hannu Määttä kertoo hieman tarkemmin Aurinkometsän rakennusprojektista, millä aikataululla kohde valmistuu, millaisia materiaalivalintoja tehdään ja minkälaisia tilaratkaisuja asuntoon tehdään.

Lue lisää seurantakohteen etenemisestä

Kaikki herkut yhdessä tasossa

Kontio Aurinkometsän huoneistoalaksi tulee 165m² ja kerrosalaksi hulppeat 178m². Kaikki talon tilat tulevat yhteen kerrokseen. Huonemääräksi tulee 5h+k+s. Aurinkometsän suunnittelu lähti ostetusta tontista ja Määtän mielestä siihen parhaiten sopi yksitasoratkaisu.

Kenelle sopiva koti?

Määttä kertoo Aurinkometsän sopivan monenlaisille asukkaille. Se soveltuu niin lapsiperheelle kuin vanhemmallekin pariskunnalle, sillä kaikki huoneet ovat samassa tasossa. Tällä hetkellä ei ole vielä tietoa muuttajista, sillä kohde toimii Kontion esittelytalona 31.4.2015 saakka. Tiedusteluja on jo tähän mennessä tullut useita.

Kohteessa pidetään ensimmäinen esittely 23.9.2012 ja tuolloin rakennus on sisustamista vaille valmis. Muuttovalmis rakennus on marraskuun loppupuolella tai viimeistään joulukuun alussa, tarkentaa Määttä.
Klikkaamalla kuvaa saat pohjapiirustuksen isommaksi.Klikkaamalla kuvaa saat pohjapiirustuksen isommaksi.

Erinomainen sijainti

Kohde sijaitsee erinomaisella paikalla Vaasassa, Purolan alueella, eli aivan keskustan tuntumassa. Osoite on Raivaajanpolku 8, 65300 Vaasa.

Jokainen yksityiskohta tarkkaan harkittu

Taloon tulee olohuoneeseen ja ruokailuhuoneiseen erittäin avara ja korkea tila, huonekorkeuden ollessa reilusti yli 4 metriä. Lisäksi kaikissa makuuhuoneissakin on korkea sisäkatto, lappeen suuntainen.

Keittiö tulee myös olohuoneen ja ruokailuhuoneen yhteyteen saarekkeella. Keittiöstä on suora yhteys katetulle terassille, jonne myös on yhteys pesu-/pukuhuoneesta. Kyseistä terassitilaa tullaan käyttämään todennäköisesti iltaruokailuun ja yhdessäoloon, sillä aurinko paistaa iltaisin terassille. Terassi on muutenkin koko talon levyinen.

Talon toisessa päädyssä olevasta masterbedroomista pääsee liukuovien kautta ns. katetulle aamuterassille, jossa voi nauttia aamupalansa auringon loisteessa. Talon yhteydessä on myös kahden auton autokatos sekä tilava pyörä-/halkovaja. Materiaalina lattioissa käytetään paljolti Tulikiveltä tulevaa kiveä ja makuuhuoneissa lattiamateriaalina on parketti.

Tulevaisuuden älytalo

Talosta käytetään nimeä tulevaisuuden älytalo, jonka tekee Kontion yhteistyökumppani Talobit Oy Kempeleestä. ”Älytalon" jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu: sähköistys, valaistus, lämmitys, vesi, ilmanvaihto, älykoti-ratkaisut, viihde, data, lukitus, hälytys ja palotorjunta.

Pääset tutustumaan kohteeseen paikan päällä!

Kohde rakennetaan siksi, että rakentajien on helppo tutustua nykyaikaiseen hirsitalorakentamiseen luonnollisessa tilassa, jossa hirsi rakennusmateriaalina pääsee oikeuksiinsa, päättää Määttä.
 
Julkaistu
19.9.2012