• Etusivu
  • Talo

Uudet harjoitustilat yhteistyön voimalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy, Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 17.02.2018
20129_32247.jpg

Kendosali Porin Puuvillassa.

Porin Kamppailuyhdistys ry:n harjoitustilat sijaitsivat kaupungin pohjoispuolella Porin Puuvillassa kesään 2012, jolloin kaikki vanhan tehdaskiinteistön vuokratiloissa toimineet harrastetilat joutuivat väistymään paikalle rakennettavan kauppakeskuksen tieltä.

Tarjotakseen jatkossakin asianmukaiset harraste- ja kilpailutilat kamppailu-urheilusta kiinnostuneille harrastajille ja seuroille Porissa sekä Satakunnan alueella, Porin Kamppailuyhdistys käynnisti vuonna 2011 uusien tilojen etsinnän.

Yksityiskohta vanhoista tiloista.
Yksityiskohta vanhoista tiloista.

1000 neliötä kylmää tilaa toimiviksi harjoitustiloiksi

Etsinnät päättyivät vuonna 2012 sopimukseen kiinteistöyhtiön omistaman, huoneistoalaltaan n. 1000 m2:n suuruisen tilan peruskorjaamisesta harrastetiloiksi sekä vuokraamisesta yhdistyksen käyttöön. Vuokralainen peruskorjaa suunnitelmien mukaisesti käyttöönsä tulevan tilan harrastetiloiksi kulkukäytävineen ja oheistiloineen. Rakennettava tila sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa ja on hankkeen alkaessa käyttämätöntä, kylmää tilaa.

Tiloihin rakennetaan kolme harjoitussalia yhteisine sauna- ja pukuhuonetiloineen. Lisäksi tilaan jää neljännen salin optio. Peruskorjaustyöt suoritetaan WinNovan oppilastöinä sekä lajiyhdistysten talkoilla. Yhteen saleista siirretään jo Porin Puuvillassa huomiota herättänyt, Euroopankin mittakaavassa ainutlaatuinen kierrejousilla jousitettu puulattia. Kahteen muuhun saliin tulee tatami.

Harrastetilojen valmistuttua kiinteistöyhtiö vuokraa peruskorjatut tilat yhdistykselle 16 vuodeksi. Mukana hankkeessa ovat Porin kaupunki ja Varsinais-Suomen Ely-keskus.

Pohjakuva suunnitelmasta (klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!).
Pohjakuva suunnitelmasta (klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!).

Kuuden lajin liitto

Porin Kamppailuyhdistys ry on kolmen Porissa toimivan kamppailu-urheiluseuran yhteistoimintaa varten perustettu yhdistys, johon kuuluu kuusi eri lajia; hapkido, kombatan, kendo, jodo, iaido ja karate. Hanke on siten ainutlaatuinen esimerkki taloudellista voittoa tavoittelemattomien urheiluseurojen yhteistyön voimasta.

Porin Kamppailuyhdistys ry:n seuroihin kuuluu yhteensä noin 1000 eri ikäistä harrastajaa.
Porin Kamppailuyhdistys ry:n seuroihin kuuluu yhteensä noin 1000 eri ikäistä harrastajaa.

Tilojen peruskorjaus ja vuokraaminen harjoituskäyttöön eri lajien yhteistyönä on rohkaiseva esimerkki muille yhdistyksille tulevaisuudessa, jolloin vastuu harjoituspaikkojen ylläpitämisestä siirtyy yhä enemmän yhdistysten itsensä kannettavaksi. Porin Kamppailuyhdistys ry etsii edelleen lisää rakennusalan yhteistyökumppaneita mukaan hankkeeseen.

Uuden harjoituspaikan sisätilojen peruskorjaustöihin päästiin syyskuussa 2012.

Joustavan salilattian rakenne.
Joustavan salilattian rakenne.
Kingspan Insulation Oy
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20174_49044.jpg
Kourut kuntoon, vähemmän huolia
Yksi Vesivekin tuotekehityksen kirkkaimmista helmistä on alumiininen Arvo-kouru, joka valmistetaan aina paikan päällä oikeaan mittaansa. Arvo on saumaton kouru, joka ei vuoda liitoskohdista. Yksi sen suurimmista ja näkyvimmistä valteista on ulkonäkö, joka pysyy puhtaana ja kiiltävänä ulkopäärmeensä ansiosta vuodesta toiseen.Tilaa esite >>
202110_73280.jpg
Näin asennat saunan lauteet
Nykyisin sisustaminen on ulotettu myös saunoihin. Suomalaiset valitsevat saunaansa enimmäkseen luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja kiveä. Lisänä perinteiseen tyyliin ovat tulleet erilaiset laatat sekä lasi.
20156_43602.jpg
Kodit erilaisiin tarpeisiin jopa vuosikymmeniksi
Useammassa tulevien Asuntomessujen kohteessa on ajateltu asumista erilaisesta näkökulmasta. On rakennettu kotia eläkepäivien viettoon, tuotu sukupolvet saman katon alle ja huomioitu myös pyörätuolin käyttömahdollisuudet. Kodit on rakennettu itselle ja perheelle mahdollisesti vuosikymmeniksi eteenpäin. Tutustu sinäkin kohteisiin 18 Honka Savukvartsi, 19 Vivola sekä 41 Tiilerikoti, joista tässä tarkemmin esittelemme kohteen 19.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton