Viikon kysymys: Yläpohjan lisäeristäminen 60-luvun taloon

Kysymys:

Asun 60-luvulla rakennetussa 1-kerroksisessa harjakattoisessa omakotitalossa. Katossa on ponttilaudoituksen päälle asennettu pelti. Yläpohjassa on tuuletusrako rakennuksen joka sivustalla. Tarkoitukseni on lisätä eristettä yläpohjaan.

Nykyinen yläpohjan rakenne on:
lastulevy, raakalaudoitus, Alumit-paperi, 10 + 5 cm karhuntalja, vuorauspaperi ja harva laudoitus (irtonainen paitsi käyttöullakon kohdalla kiinteä ponttilaudoitus). Riittääkö, että lisään vain eristettä vuorauspaperin päälle vai pitääkö vuorauspaperille tehdä jotain?
Vastaus:
Painona olevat laudat ja vuorauspaperi on poistettava eristeen päältä ennen lisäeristystä. Yläpohjan reunoille kannattaa...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
17.9.2012