Viikon kysymys: Rintamamiestalon alapohjassa hometta?

Kysymys:

Rintamamiestalossamme on hajua, joka tarttuu myös vaatteisiin. Erityisesti alapohja on ollut ongelmana. Uutena siinä oli kellari, johon tuli keväisin vettä. Se täytettiin hiekalla, mutta tilaa hiekan päälle jäi n. 40 cm. Myöhemmin sivustoillekin tehtiin tuuletusreiät. Voisiko hajuhaitta parantua, jos alapohjaan laitettaisiin pari tuuletinta? Jos sieltä löytyy hometta, pitääkö lattia purkaa ja tehdä uudestaan? Voiko tuulettimien lisäksi lattian alle laittaa jonkun kosteuseristeen?

Vastaus:

Koneellinen tuuletus on vain tilapäinen ratkaisu. Lattiarakenteet pitää tarkastaa ja selvittää mahdollinen lahoava alue. Pistävä haju ei johdu pelkästään alapohjan tuulettumattomuudesta, vaan kyse on todennäköisesti kosteudesta ja sen aiheuttamasta sädesienikasvustosta. Sädesieni on yleensä vain indikaattori, joka paljastaa muun mikrobikasvuston.

Lue lisää maa- ja pohjarakenteista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
3.9.2012