• Etusivu
  • Talo

ABB-Welcome turvaa kotitalon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 30.07.2012
20127_31729.jpg

ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteet sopivat sekä rakennettaviin pientaloihin että saneerauskohteisiin. Puhelimen videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus.

Pientalopaketti (tyyppi 83021/1-500) sisältää videoulkoyksikön, valkoisen sisäyksikön 7-tuuman kosketusnäytöllä sekä keskusyksikön sähkökeskukseen.

Laite on helppo asentaa, sillä kaikki tarvittavat osat ovat yhdessä paketissa. Ovipuhelinjärjestelmä on yhteensopiva muotoilultaan ja värimaailmaltaan Impressivo-kalustesarjan kanssa.

Ovipuhelinjärjestelmä

Paketit
Omakotitalon video-ovipuhelinjärjestelmä sisältää teräksisen ulkoyksikön, asennuskotelon ulkoyksikölle, 7" videosisäyksikön pinta-asennukseeen ja keskusyksikön DIN-kiskoasennukseen.

Sisäyksiköt
7" valkoinen tai alumiinin värinen videokosketusnäyttö sisälle. Tallentaa automaattisesti kolme kuvaa ovikellon soittajasta. Mahdollisuus tallentaa myös keskustelun aikana lisää kuvia. Viisi erilaista polyfonista soittoääntä valittavissa, joiden voimakkuus säädettävissä. Pikanäppäimet sähkölukon ja ulkovalon ohjaamiseen. Soittoäänen mykistys. Pinta-asennus. Asennuslevy käy seinärasian kiinnikkeisiin. SD-korttipaikka otettujen kuvien tallennukseen tai omien valokuvien käyttöön taustakuvina. Resoluutio 800x400. IP 30. Käyttölämpötila -5°C - +40°C. Leveys 218 mm, korkeus 155 mm ja syvyys 29 mm.

Tarvikkeet
Video-ovipuhelinjärjestelmään tarvitaan keskusyksikkö 83300-500. Liitettävissä Busch-ComfortTouch® käyttäen tuotetta IP gateway 83340-500. Useampien ulkoyksiköiden liittämiseen tarvitaan videojakaja 83325/2-500. Vastaavasti useampien ulko-ovien sähkölukkojen ja ulkovalojen ohjaamiseen lisäytkinyksikkö 83330-500. Ulkoyksikön asennus pintaan 83402AP-689-500 tai uppoon 83402U-681-500. Varaosina audio- ja kameramoduulit.

Ovipuhelinpaketti
Ovipuhelinpaketti
ABB Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppoon ja pintaan sekä kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja ne sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.
20189_54579.jpg
Helppohoitoinen ja pitkäikäinen terassi
Nappaa tästä ideoita terassin ja oleskelualueen suunnitteluun. Pihakivien malli- ja värivalikoima on laaja. Ota kuitenkin pihakivien valinnassa huomioon muutamia eri asioita kuten pihan maastonmuodot, kiveysalueiden muodot sekä alueiden kuormitus ja hoito. Pienikokoinen kivi taipuu eri suuntiin kallistuviin kaatoihin ja muotoihin. Isokokoinen laatta sopii tasaisiin, maltillisesti kallistuviin kohteisiin. Mitä isompi kivi tai laatta, sitä vähemmän saumapintaa. Talon ja ympäröivän maiseman värit ohjaavat myös pihakivien värin valintaa.
20086_11265.jpg
Tee se itse -aitta, vaihe 1
Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan aitalle pohjaelementti. Pohjaelementin päältä on helppo jatkaa rungon pystyttämistä. Malliesimerkissämme Kutukämppä-aitta rakennetaan "tehtaalla valmiiksi", eli se toimitetaan valmiiksi rakennettuna Porin Loma-asuntomessuille.
201212_33091.jpg
Vallox 110 SE sai VTT:n A+ sertifikaatin
Vallox on ensimmäisenä laitevalmistajana saanut ilmanvaihtolaitteelleen VTT:n A+ tuotesertifikaatinVallox 110 SE on Valloxin uuden tuoteperheen ensimmäinen jäsen ja se sopii alle 170 m² asuntoihin ja omakotitaloihin. Samaan teknologiaan perustuvat pienempi, rivi- ja kerrostaloasuntoihin tarkoitettu Vallox 096 ja suurempi, isoihin omakotitaloihin tarkoitettu Vallox 145 tulevat markkinoille huhtikuussa 2013. Laitteet sopivat erinomaisesti myös matalanenergia- ja passiivitaloihin.Vallox 110 SE:n vuosihyötysuhde on sekä Etelä- että Keski-Suomessa 75 % ja Pohjois-Suomessakin peräti 71 %. Ilmanvaihtokoneen ominaissähköteholtaan Vallox 110 SE kuuluu A-luokkaan (SFP 0,9). Myös lämpökerroin (COP) on huippuluokkaa: 14,1 – 18,8. Näillä arvoilla Vallox 110 SE on markkinoiden energiatehokkain asuntoilmanvaihtolaite.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton