Viikon kysymys:Upotettavat valaisimet väli- ja yläpohjassa?

Kysymys:

Olen suunnittelemassa puolitoistakerroksista puurakenteista huvilaa. Valaistus on ajateltu toteutettavan osaksi kattoon upotettavilla valaisimilla. Upotetut valaisimet vaikuttavat vaativan pääosin vähintään 100mm upotustilaa. Onko järkevintä tehdä välipohjaan kauttaaltaan tuo 100mm alaslasku vai onko järkevämpää tehdä vain matala koolaus sähköjohdoille ja lävistää välipohjarakennetta valaisinten kohdalta, siten että valaisinten kotelot työntyvät kattokannattajien alapinnassa olevan rakennuslevyn lävitse villatilaan?
Vastaus:
Valaisimien asennusohjeissa on kerrottu, millaisen kotelon ne tarvitsevat. Kotelon voi tehdä läpi yläpohjan höyrysulun, mutta h...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
6.8.2012