Rakentajaperheen terassit viimeistellään lasituksilla

Huolella tehdyt ja ennen kaikkea routimattomat perustukset takaavat lasiterassin toimivuuden.
Jo rakennusprojektin alkaessa piharakennuksen terassi suunniteltiin lasitettavaksi ja asuinrakennuksen yhteydessä sijaitseva vilvoitteluterassi lasilla katettavaksi. Terassien rakenteet tehtiin huolellisesti, lasituksia silmällä pitäen.

Lasitukset toteutettaisiin vasta sitten viimeisenä, kun pihasaunarakennus on sisältä valmis ja pihatilat terassirakenteineen on saatu valmiiksi. Lasitukset olisivat sitten se piste i:n päälle – ja lisäksi kohteen lopputarkastus voitaisiin vihdoin suorittaa.

Vielä lasiovet katettuun terassiin ja lasikatto asuinrakennuksen yhteyteen - sitten on kaikki valmista.Vielä lasiovet katettuun terassiin ja lasikatto asuinrakennuksen yhteyteen - sitten on kaikki valmista.

Pihasaunan yhteyteen lasiterassi

Pihasaunarakennuksen yhteydessä on kokonaisuudessaan terassialaa noin 25 m2, josta osa on valmiiksi katettu. Katettuun tilaan asennetaan terassilasiovet.

Lasitettu terassi tulee kruunaamaan pihasaunan, joka on ollut ahkerassa käytössä valmistuttuaan. Lasiterassilla on sitten mukava vilvoitella ja rentoutua saunomisen lomassa – ennen kaikkea säältä ja tuulelta suojassa. Ajatuksissa on sisustaa lasitetusta terassista viihtyisä kesähuone, jossa on mukava viettää iltaa ystävien kanssa syksyn pimeisiin iltoihin asti.

Terassi jatkuu avonaisena lasituksen ulkopuolella, jossa voi ottaa aurinkoa tai vaikka nauttia auringon laskusta.

Pihasaunarakennuksen terassista osa on katettua tilaa ja osa avointa. Katettuun tilaan asennetaan terassilasiovet.Pihasaunarakennuksen terassista osa on katettua tilaa ja osa avointa. Katettuun tilaan asennetaan terassilasiovet.

Vilvoitteluterassille lasikatto

Asuinrakennuksen yhteydessä sijaitseva vilvoitteluterassi oli vielä myös vailla kattoa. Jo ennen asennusta lasikaton valinta terassin katteeksi on osoittautunut oikeaksi valinnaksi, sillä lasikatto päästää auringon säteet lävitseen. Terassille paistaa aamuaurinko ja aamukahvit on terassilla jo useaan kertaan nautittu. Näin lasikatto ei estä aamukahvien nauttimista auringonpaisteessa jatkossakaan.

Terassi sijaitsee kodinhoitohuoneen yhteydessä, joten myös pyykinkuivausteline on mukava nostaa ulos kuivumaan, eikä sade kastele pyykkejä enää yllättäen.

Asuinrakennuksen yhteydessä sijaitseva vilvoitteluterassi.Asuinrakennuksen yhteydessä sijaitseva vilvoitteluterassi.

Yhteyttä Lumonin edustajaan

Rakenjaperhe jätti yhteydenottopyynnön Lumonin edustajalle Rakentaja.fi-palvelun kautta. Tapaaminen sovittiin ja Lumonin edustaja tuli tutustumaan kohteeseen ja kertomaan Lumonin tuotteiden toiminnasta ja hankintaprosessista. Samalla kohteesta otettiin tarkat mitat tarjousta varten.

Jätä yhteydenottopyyntö Lumonin edustajalle

Rainer Muhonen Lumonilta esittelee lasiovien toimintaa ja vastailee perheen kysymyksiin.Rainer Muhonen Lumonilta esittelee lasiovien toimintaa ja vastailee perheen kysymyksiin.

Perhettä kiinnosti arkiset kysymykset:
Onko terassilasiovet turvalliset? Entä jos lasiin lentää pihapeleistä vahingossa jotakin tai vaikka joku lapsista epähuomiossa kävelee lasiovea päin? Tyypillinen kysymys lapsiperheeltä, toteaa Lumonin myyntipäällikkö Rainer Muhonen hymy huulillaan.

Terassiovien lasit ovat karkaistua lasia. Karkaistun turvalasin kestävyys iskuja vastaan on moninkertainen tavalliseen lasiin verrattuna. Rikkoutuessaan karkaistu lasi hajoaa pieniksi tylppäkanttisiksi siruiksi, jotka eivät aiheuta vakavaa loukkaantumisriskiä. Lisäksi terassilasioviin voidaan valita jakopuite tai varustaa kevyen harmailla huomioteipeillä. Näin lasioviin ei törmaillä.

Turvallisuutta lisäävät lasioviin asennettavat oven kaatumisen suojat. Näin lasiovet eivät koskaan kaadu tai irtoa paikoiltaan missään tilanteessa, jatkaa Muhonen.Turvallisuutta lisäävät lasioviin asennettavat oven kaatumisen suojat. Näin lasiovet eivät koskaan kaadu tai irtoa paikoiltaan missään tilanteessa, jatkaa Muhonen.

Tarkat mitat tarjousta varten - katso kuvasarja

Tarjous hyväksyttiin ja asennuspäivät sovittiin

Lumonin luotettavuus, laatu ja lasitusten tarjous miellyttivät rakentajaperhettä. Kaupat lyötiin lukkoon ja asennuspäivät sovittiin. Seuraavassa osassa tutustutaan terassilasiovien asennukseen.
 
Julkaistu
25.7.2012