Sähkönkulutus minimiin
- eVahti energiamittarilla talon kokonaiskulutus selville

Kodin sähkölaitteet yhdessä taloteknisten järjestelmien kanssa kuluttavat sähköä joka hetki. Korkean kulutustason voi myös helposti todeta sähkölaskusta. Energian kulutuksen ei kuitenkaan pidä olla jatkuvasti korkealla ja se voidaan helposti säätää vastaamaan tarpeen mukaista käyttöä. Ensimmäinen askel on kulutuksen seuranta ja siihen reagointi.

Tiedätkö paljonko kotisi kuluttaa energiaa?

Ensto eVahti on joka kodin energiamittari. Se on korvaamaton apurisi, joka vahtii kotisi sähkön- ja vedenkulutusta sekä kaukolämmön energiankulutusta. Jo ennen kuin talossasi tehdään suuria energiakorjauksia, mittari antaa korvaamatonta tietoa kotisi energiankulutuksesta ja auttaa sinua ja perhettäsi myös säästämään energialaskuissa.

Määräykset tiukentuvat ja energiatehokkuus kiinnostaa

Ympäristöministeriön uusien rakentamismääräysten mukaan uudet talot on varustettava energianmittauksella tai mittausvalmiudella. eVahdin informaation ja kulutushistorian avulla voit tehdä oikeita päätöksiä, oppia toimimaan energiatehokkaammin, uusia energiasyöpöt laitteet tai remontoida juuri energiatehokkuuden kannalta oikeat paikat. Tieto lisää tuskaa, mutta antaa myös keinot säästää ympäristöä ja silkkaa rahaa.

Seuraa kulutusta realiajassa

Ensto eVahti on erittäin helppo ottaa käyttöön. Se kuitenkin edellyttää ammattilaisen tekemää asennusta, koska Ensto eVahti mittaa kodin kokonaiskulutusta sähkökeskuksesta. Seinään kiinnitettävä laite toimii kosketusnäytöllä.

Energiankulutuksen lukemia on helppo ymmärtää ja seurata mittaritaulun selkeiden värien avulla: punainen kertoo ylimääräisestä kuormituksesta – vihreälle pääset taas, kun sammutat turhia laitteita, muutat kotitoimien ajoitusta tai vaikka päätät perheesi kanssa, että suihkussa lotrataan vettä hieman vähemmän. Kun voi mitata, voi myös vaikuttaa.

Helppokäyttöinen energiamittari

Ensto eVahti EC602 mittaa sähköenergian-, veden- ja kaukolämmön kokonaiskulutusta, sekä ulkolämpötilaa. Mitattavien arvojen historiatiedot löytyvät valikon takaa ja niitä voidaan seurata tunti-, päivä-, viikkoa-, kuukausi- ja vuositasolla. Mittaustiedot siirtyvät käyttöliittymään langattomasti. Tiedot voidaan siirtää tietokoneelle muistikortilta tai erillisen USB -kaapelin avulla.

Laitteessa on selkeä 3,5" TFT kosketusnäyttö: värikoodattu kehä jakautuu vihreään ja punaiseen ja nuoli kertoo sähkönkulutuksen suhteessa seitsemän päivän keskikulutukseen. Sähkönkulutus tällä hetkellä näytetään numeroarvoin kehän sisällä. Värikoodauksella verrataan, kulutetaanko vähemmän (vihreä) vai enemmän(punainen) suhteessa viimeisen seitsemän päivän keskiarvokulutukseen.

Tutustu kodin energiatehokkaisiin ratkaisuihin tästä!

 
Julkaistu
8.7.2013