Tuotetalo havainnollistaa

Asuntomessujen kohde numero 1 on kenties poikkeuksellisin esittelykohde. Kyseessä ei ole asuintalo, vaan rakenteita ja talotekniikkaa havainnollistava Tuotetalo, jossa on käytetty lukuisia eri rakenneratkaisuja.

Tuotetalon ulkoasu on monenkirjava erilaisten rakenneratkaisujen takia.Tuotetalon ulkoasu on monenkirjava erilaisten rakenneratkaisujen takia.

Voitto Ahopelto, Tuotetalon suunnittelija, kertoo kohteen tarkoituksen olevan pyrkiä havainnollistamaan rakentamisen vaihtoehtoja. Ahopellon mukaan Tuotetalo palvelee erityisesti ensimmäisen talonsa rakentamista suunnittelevia perheitä. Rakenteet on toteutettu niin, että kerroksittain lomittuvat rakennekerrokset ovat kaikki näkyvissä. Tämä paitsi auttaa hahmottamaan kaikki piiloon jäävät osat, niin myös selkeyttää eri työvaiheiden määrää ja järjestystä. Mikä parasta, Tuotetalossa on esillä täysin tai osittain samoja rakenneratkaisuja kuin esitteillä olevissa valmiissa messukohteissa.

Rakenteet näkyvät valmiista pinnasta syvemmällä oleviin eristekerroksiin.Rakenteet näkyvät valmiista pinnasta syvemmällä oleviin eristekerroksiin.

Matalaenergiarakenteita ja lämmitysratkaisuja

Tuotetalon rakenteet ovat nykyisten normien mukaisia matalaenergiarakenteita. Esillä ovat tärkeimmät lämmöneristysratkaisut. Tuotetalosta löytyvät myös kaikki lämmitysratkaisut, kuten maa- ja aurinkolämpö, hybridilämmitys ym. Myös lämmönjakotavat ovat esillä.

Tuotetalo löytyy Sisustus- ja rakentajahallista.
 
Julkaistu
23.7.2012