Makupaloja Asuntomessuilta: Messutalojen pihat

Messutalojen pihojen korkeatasoiseen suunnitteluun ja toteutukseen on Tampereella kiinnitetty erityistä huomiota. Piharakentamista on ohjattu rakennustapaohjeilla, joihin on sisällytetty myös hulevesien hallintaa koskevia ohjeita. Messurakentajilta on vaadittu pätevä pihasuunnittelija sekä ammattitaitoinen piharakentamisen työnjohtaja. Pihasuunnitelma on lisäksi tarkastettu kaupungin vihersuunnittelun toimesta.
Vaikka pihat ovat uudella asuntoalueella väistämättä aina vasta kasvunsa ja kukoistuksensa alussa, Asuntomessualueella Vuoreksessa voi jo aistia, miten viihtyisäksi alue kehittyy istutusten kasvaessa. Alueella voi ihailla toinen toistaan paremmin suunniteltuja ja toteutettuja, tasapainoisia pihatiloja. Messuvierailla on ensi kertaa tilaisuus tutustua myös pihoihin, joissa sade- ja valumavedet käsitellään luonnonmukaisilla menetelmillä. Omakotitalojen pihoihin on suunniteltu myös hyötypuutarhoja, kasvihuoneita sekä yrtti- ja istutuslaatikoita. Vaikka tontit eivät ole suuria (n. 500 – 1000 m2), käytettävissä oleva tila on jäsennelty huolellisesti ja käytetty mahdollisimman tehokkaasti.
Rakentaja.fi ja Puutarha.net kokosivat kuvakertomuksen, johon on poimittu esimerkkejä Vuoreksen messutalojen pihoilta. Viihtyisää, eikö vain? Klikkaa kuvia, niin näet ne suurempana!

Kuvat: Jarno Kylmänen / Rakentaja.fi

Villa Hessen sepän takoma portti vie puutarhaan.Villa Hessen sepän takoma portti vie puutarhaan.
Casa Forten piha rajautuu kauniisti vuokraviljelypalsta-alueeseen.Casa Forten piha rajautuu kauniisti vuokraviljelypalsta-alueeseen.
Näinkin voi kasvattaa! Talo Korko ja kekseliäisyyttä terassilla.Näinkin voi kasvattaa! Talo Korko ja kekseliäisyyttä terassilla.
Messujen toiseksi parhaana palkittu piha: metsäinen Mustikka.Messujen toiseksi parhaana palkittu piha: metsäinen Mustikka.
Deko Hyvinvointikodin voittajapihan kaunis vesiaihe.Deko Hyvinvointikodin voittajapihan kaunis vesiaihe.
Hailuodon edustan hauska yksityiskohta.Hailuodon edustan hauska yksityiskohta.
Passiivikivitalo Skaalan piha on messujen ainoa aivan lapsille suunniteltu piha. Perheessä on 5 pientä lasta.Passiivikivitalo Skaalan piha on messujen ainoa aivan lapsille suunniteltu piha. Perheessä on 5 pientä lasta.
Casa Forten pihassa on käytetty runsaasti huomiota herättävää valkoista koristekiveä.Casa Forten pihassa on käytetty runsaasti huomiota herättävää valkoista koristekiveä.
Tervakukan hiekkapohjainen niittypiha.Tervakukan hiekkapohjainen niittypiha.
 
Päivitetty
20.7.2012