Esittelyssä Asunto Oy Vuoreksen Eemeli - asuntomessualueen värikylläinen maamerkki

Asunto Oy Vuoreksen Eemeli asuntomessualueella Tampereella kattaa kaikkiaan 4 rivitalo/luhtitaloa ja 2 kerrostaloa. Värikkäistä taloista on tullut Vuoreksen asuntomessualueen eräänlainen maamerkki; monissa alueelta otetuissa yleiskuvissa näyttäytyvät juuri keskeisellä paikalla sijaitsevien Vuoreksen Eemelin kerros- ja rivitalojen kirkkaat värit.

Asunto Oy Tampereen Vuoreksen Eemelin rivitalo/luhtitaloasunnoista on välitön yhteys lapsiturvalliselle sisäpihalle.Asunto Oy Tampereen Vuoreksen Eemelin rivitalo/luhtitaloasunnoista on välitön yhteys lapsiturvalliselle sisäpihalle.
Vuoreksen Eemelin vuokra-asunnot kietoutuvat korttelin suojaisan sisäpihan ympärille. Sisäpihalla on oma pieni leikkipuisto lapsille, hulppea 70 neliön polkupyörävarasto ja sen toisella puolella, leikkipuistosta erillään, rivitalo/luhtitalojen pysäköintialue. Asuntoja kahdessa kerrostalossa on yhteensä 43 ja rivitalo/luhtitaloissa 15. Messukohteina asunto-osakeyhtiön huoneistoista on neljä, joista kaksi on ensimmäisen kerroksen kerrostaloasuntoja ja kaksi rivitaloasuntoja.


Ulkoseinien värit toistuvat porrashuoneissa

Kaikille asunnoille on luotu väreillä oma, seinänaapurista erottuva ilmeensä. Kerrostaloissa ulkoseinien värit toistuvat myös porrashuoneissa, joiden sisäseinille on mm. tyylitelty porrasnumerot kunkin portaan nimikkovärein.

Kaikissa Asunto Oy Vuoreksen Eemelin taloissa on parannettu lämmöntalteenottokyky. Erikoinen, mutta toimiva ja erittäin kaunis ratkaisu on kevyt maksaruohokatto autokatoksissa. Maksaruohokaton ansiosta näkymä parvekkeita autokatosten yli avautuu värikkäänä ja viihtyisänä. Energiaa säästävät ja turvallisuutta lisäävät valaisimien liiketunnistimet käytävillä ja yhteistiloissa.

Vihreä porrashuone.Vihreä porrashuone.
Numero neljän tyyliä.Numero neljän tyyliä.


Kaikissa asunnoissa parveke tai terassi

Viihtyisyyttä lisää se, että kaikissa asunnoissa, myös pienimmissä yksiöissä, on oma parveke tai terassi. Esteettömyys on huomioitu mm. siten, että kerrostalojen talosaunassa on riittävästi tilaa myös pyörätuolilla liikkuvalle saunojalle. Kaikissa huoneistoissa on pesutornimahdollisuus, minkä lisäksi asukkailla on yhteinen kuivaushuone. Oma sauna löytyy rivitalo/luhtitaloissa kaikista asunnoista.


Asunto Oy Tampereen Vuoreksen Eemelin kerrostaloasuntojen parvekkeista osa avautuu kadun puolelle, missä autokatosten maksaruohokatolla on tärkeä rooli.Asunto Oy Tampereen Vuoreksen Eemelin kerrostaloasuntojen parvekkeista osa avautuu kadun puolelle, missä autokatosten maksaruohokatolla on tärkeä rooli.
Asunnoista runsas puolet on jo vuokrattu, ja sisään asukkaat pääsevät muuttamaan elokuun viimeisenä päivänä. Rakennustyöt ovat sujuneet aikataulussa:

- Viimeistelytöitä on tehty vielä messujen alla, mutta kohde on luovutettu sisäosien puolesta jo viimeinen päivä toukokuuta, työmaan vastaava mestari Lasse Kyrölä kertoo.

Neljä asuntoa messukohteena

Asuntomessuilla Vuoreksen Eemelistä esitellään neljä sisustettua asuntoa: Kerrostalon tehokas maantasoyksiö B23:ssa on suunniteltu perusmitoitukseltaan mahdollisimman esteettömäksi. Asunnossa on terassi pihayhteydellä. Sisustus on suunniteltu ensiasunnoksi nuorelle, itsenäiselle taiteilijaluonteelle. Viereisessä asunnossa B22:ssa yksinkertaisen tyylikäs sisustus on suunniteltu nuorelle pariskunnalle. Näkymät ikkunoista avautuvat monimuotoiselle yhteispihalle. Asunnossa on aamu-keskipäiväaurinkoon suuntautuva terassi pihayhteydellä.


Kerrostaloyksiön värikäs kylpyhuone.Kerrostaloyksiön värikäs kylpyhuone.
Kerrostalokaksion kylpyhuone.Kerrostalokaksion kylpyhuone.


Rivitalo/luhtitalojen kaksi messukohdetta on suunniteltu perusmitoitukseltaan mahdollisimman esteettömäksi. Asuntojen terassit avautuvat suojaiselle sisäpihalle. Sisääntulossa on invaluiskavaraus.

Toisen asunnon sisustus on suunniteltu vanhemmalle pariskunnalle ja toisen moderni ja leikkisä sisustus lapsiperheelle.

Nuorelle lapsiperheelle sisustettu rivitaloasunto.Nuorelle lapsiperheelle sisustettu rivitaloasunto.
Kuvat: Virve Rintasalo / Rakentaja.fi

 
Päivitetty
11.7.2012