Tulevaisuuden talo jo tänään - Näin syntyy Kontio Aurinkometsä

Vaasan Kontio-myyjä Hannu Määttä oli jo pitkään pohtinut millainen on hirsitalo, jossa olisi huomioituna kaikki hirren hyvät ominaisuudet ja myös tulevaisuuden asumisen tarpeet. Pohdinnat saivat lisää tuulta purjeisiin kun sopiva tontti löytyi hienolta paikalta vain muutaman kilometrin etäisyydellä Vaasan keskustasta ja projekti oli valmis alkamaan.

Kun kaunis ja toimiva tontti oli löytynyt,niin tulevaisuuden talo suunnittelu pääsi täyteen vauhtiin.Kun kaunis ja toimiva tontti oli löytynyt,niin tulevaisuuden talo suunnittelu pääsi täyteen vauhtiin.

Luonnollisesti rakennus toteutettaisiin Kontion lamellihirrellä. Terveellisen sisäilman lisäksi keskeinen asia on toimivat tilaratkaisut. Hannu halusi taloonsa myös tyylikästä arkkitehtuuria ja modernia ilmettä. Tavoitteen asiis avarat ja valoisat oleskelutilat sekä riittävästi tilaa mukavaan nykyaikaiseen asumiseen.

Tontin  kaunista puustoa jätettiin mahdollisimman paljon kaatamatta.Tontin kaunista puustoa jätettiin mahdollisimman paljon kaatamatta.

Yhdessä Kontion kokeneiden suunnittelijoiden kanssa työnimellä ” tulevaisuuden talo jo tänään ” valmistuivat suunnitelmat upeasta hirsitalosta! Mallin nimi Kontio Aurinkometsä tuli kuin itsestään Hannun mieleen aurinkoisella tontilla touhuillessa.

Maarakennustyöt ovat valmiit. Sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät on vedetty oikeille paikoilleen. Seuraavana työmaalle saapuvat perustusten tekijät.Maarakennustyöt ovat valmiit. Sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät on vedetty oikeille paikoilleen. Seuraavana työmaalle saapuvat perustusten tekijät.
Hirsirakennus on ekologisin tapa rakentaa talo, joten talon kaikkien teknisten ratkaisujen tulisi tukea ekologisen rakentamisen ja asumisen päämäärää. Yhdessä Kontion yhteistyökumppanin Talobit Oy:n kanssa suunniteltiin helppokäyttöinen ”älytalo”, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu: sähköistys, valaistus, lämmitys, vesi, ilmanvaihto, älykoti-ratkaisut, viihde, data, lukitus, hälytys ja palotorjunta.

Kun Kontion suunnittelu- ja rakentamisosaaminen yhdistetään nykyaikaisen teknologia tarjoamiin mahdollisuuksiin, syntyy tulevaisuuden talo jo tänään!
 
Julkaistu
16.7.2012