Päivitä kattotulityötietosi TTS:n kurssilla

TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi kattotulityökurssi.

Tutustu koulutuskalenteriin

Kattotulityökurssi

Kesto: 1 päivä

Hakeutuminen suoraan oppilaitokseen.
Kuvaus:

Kattotulityöntekijällä tulee olla voimassa oleva kattotulityökortti. Kattotulitöitä ovat mm. eristettävän alustan kuivaaminen liekillä tai kuumalla ilmalla, bitumin kuumentaminen bitumikeittimessä ja kermieristyksen kuumentamalla tapahtuva kiinnitystyö. Kattotulityökurssi kestää yhden päivän ja sen hyväksytystä suorittamisesta saa kattotulityökortin, joka on voimassa viisi vuotta.

Kurssin oppikirja on nimeltään Kattotulityöt hanskassa, ja se on suomenkielinen. Oppikirja sisältyy jokaiseen kurssiin. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) tulityötoimikunta on vahvistanut katto- ja vedeneristysalan tulityökurssin tavoitteet ja ohjelman.

Kattotulityökurssi on päivän mittainen ja se sisältää kuusi oppituntia sekä alkusammutusharjoituksen. Koulutukseen kuuluvat seuraavat aihealueet:

Ohjelma

Koulutuksen avaus

Paloturvallisuus
viranomaismääräykset, SPEK tilastot, työvälineet, nestekaasun käyttö, valvontasuunnitelma, tulityölupa, tarkastuslista

Työturvallisuus, rakenteellinen
viranomaismääräykset, kaiteet ja telineet, nousu ja kulkutiet, aukkojen suojaus, gsm-tukiasemat

Työturvallisuus, henkilö
työasu ja suojajalkineet, kypärän, kuulosuojainten, silmäsuojaimien, hengityssuojaimien käyttö, ergonomia, oikeat työasennot

Onnettomuustilanteissa toimiminen
tilannearviointi, hätäilmoitus, kaasuvaara

Kirjallinen koe (kesto 30 min)

Alkusammutusharjoitus

Päivän yhteenveto

Ilmoittautumiset
Haku päättyy 29.8.2012 ja koulutus alkaa 12.9.2012.
 
Julkaistu
6.8.2012