Jätteiden lajittelu mukavaksi ja helpoksi kotona

Uudet tuulet puhaltavat kodeissa, jätteiden lajittelu on alkanut rantautua ihmisten tietoisuuteen. Lajiteltavaa kotitalouksissa riittää, kun on energia-, kaatopaikka-, bio-, lasi-, metalli-, paristo-, pahvi- ja paperijätettä, joita kukin meistä enemmän tai vähemmän lajittelee. Tee kodin jätelajittelusta ja säilytyksestä mukavaa ja helppoa valitsemalla kaikille lajittelemillesi jätteille ja tavaroille oikean kokoiset ja näköiset lajittelu- ja säilytysastiat.

Lisätietoa jätteiden lajittelusta ja jätelajitteluvaunuista

Osta Stalan tuotteita Jäsentukusta!

Oikeilla tarvikkeilla jätteiden lajittelu sujuu ongelmitta.Oikeilla tarvikkeilla jätteiden lajittelu sujuu ongelmitta.
Mieti, mitä ja miten lajittelet sekä missä lajittelet. Keittiö, kodinhoitohuone, eteinen ja varasto ovat jokainen hyviä lajittelupaikkoja. Keittiössä lajitellaan ruoan tähteet ja pakkausjätteet. Kodinhoitohuoneeseen kerätään viikon lehdet ja pahvijätteet ja tyhjennetään ne kauppareissun yhteydessä keräyspisteiden astioihin. Hyvä nyrkkisääntö on säilyttää tavarat siellä, missä niitä tarvitaan. Lisäksi on syytä miettiä, tarvitseeko kaikkien tavaroiden olla saatavilla koko ajan vai voisivatko harvemmin tarvittavat säilyttää vaikkapa varastossa.

Jätteiden lajittelu lähellä työpistettä

Selkeälinjainen EkoCombo helpottaa keittiöaskareita. Keittiöjätteiden lajittelu käy vaivattomasti lähellä työpistettä. Oikein valitut materiaalit ja selkeä muotoilu tekevät vaunuista helposti puhdistettavat. Astiat ovat läpikuultavan valkoiset. Teräksiset kiskot liukuvat äänettömän kevyesti ja vaunu sulkeutuu pehmeästi kiskojen jarrutoiminnon ansiosta. EkoCombo voidaan asentaa halutulle korkeudelle altaan alle tai viereiseen kaappiin. Stalan EkoCombo mallistosta löytyy 80 cm, 60 cm ja 50 cm kaappiin sopivat tuotteet.

EkoCombo helpottaa jätteiden lajittelua.EkoCombo helpottaa jätteiden lajittelua.

Jätteiden lajittelun tilaihme

EkoLine mallistosta löytyy tilatehokkaat ratkaisut moneen tarpeeseen. Yksikerroksiset EkoLine jätelajitteluvaunut mahtuvat samaan allaskaappiin pesupöydän kanssa. EkoLinen lisävarusteena on saatavissa ovimekanismi sekä biokansi. Ovimekanismin avulla roska-astiat liukuvat ulos, kun kaapin ovi avataan. Biokansi on tehokas hajunpoistaja. Nyt myös 10, 16 ja 21 litran design ämpäreitä voi ostaa erikseen. Jätelajitteluvaunujen asennus on helppoa ja yksinkertaista. Ruuvaat vain vaunun pohjakiskot kiinni alakaapin pohjalle, nostat vaunun paikoilleen ja tuote on käyttövalmis.

EkoLine tekee jätteiden lajittelusta helppoa.EkoLine tekee jätteiden lajittelusta helppoa.

Säilytä, kerää, kuljeta

Säilytä, kerää ja kuljeta. Voit hankkia itsellesi Stalan jätelajitteluvaunuissa käytettäviä kantikkaita astioita irtona. Astioissa viihtyy niin halot kuin lasten lelutkin. Voit kerätä astiaan kierrätykseen vietäviä pahveja ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Astia on tilavuutensa ja tukevuutensa vuoksi myös hyvä apu kauppareissuilla.

Jätelajitteluvaunun valinta

  • Jätteiden lajittelu kannattaa ottaa huomioon myös kodinhoitohuonetta suunniteltaessa.
  • Jätekaapin tulisi olla muunneltava.
  • Jätteiden lajittelu käy vaivattomasti lähellä työpistettä.
  • Jätekaappi sijoitetaan joko tiskialtaan alle tai allaskaapin viereiseen kaappiin.
  • Jäteastioiden määrä ja koko kannattaa valita jätelajittelutarpeiden mukaan; sekajätteille 16 litran ja biojätteille 4 litran astia. Lisäksi muille kerättäville jätteille 10, 16 tai jopa 21 litran astiat.
  • Omat astiat keräyspaperille, mehu- ja maitotölkeille sekä ongelmajätteille
  • Ratkaisuna ovat Stalan jätelajittelumallistot: EkoSmart, EkoCombo tai EkoLine.
  • Vaunussa voi olla 1-4 astiaa ja vaunuja voi olla kahdessa kerroksessa.
  • Lisävarusteina on biokansi ja ovimekansimi. 
Julkaistu
7.7.2014