Viljely- ja puutarhapalstat osa Vuoreksen puutarhakaupunkia

Tampereen Vuoreksessa sijaitsevan asuntomessualueen ja koko uuden kaupunginosan lähtökohtana on alun perin Englannissa syntynyt, mutta nykyaikaan päivitetty puutarhakaupunkimalli. Alueen vihreää ilmettä vahvistavat myös asukkaiden käyttöön tulevat vuokraviljely- ja puutarhapalstat, jotka on sijoitettu asuntomessualueen reunalle. Lisää palstoja on suunnitteilla vielä messujen jälkeen nyt rakennetun alueen kupeeseen.

Tampereen kaupungin omistamia palstoja voi vuokrata jatkossa 4H-yhdistykseltä. Mirva Kallio Civita Plus Oy:stä vastaa Asuntomessuille valmistuvien palstojen sekä Asuntomessujen aikaisen näyttelytilan rakentamisesta vuokraviljelyalueelle.

Mirva Kallio vastaa siitä, että viljely- ja puutarhapalstoista Vuoreksessa tulee piirustusten mukaiset.Mirva Kallio vastaa siitä, että viljely- ja puutarhapalstoista Vuoreksessa tulee piirustusten mukaiset.
Yrttilavat ovat kaupungin omistamia ja niiden vuokraamisesta vastaa jatkossa 4H-yhdistys. Messuilta löytyy ideoita ja tietoa myös puutarhaan!Yrttilavat ovat kaupungin omistamia ja niiden vuokraamisesta vastaa jatkossa 4H-yhdistys. Messuilta löytyy ideoita ja tietoa myös puutarhaan!

Vuokraisinko yrttilavan?

- Alueelle tulevat viljelypalstat ovat monivuotisia ja monimuotoisia; kyseessä ei ole ainoastaan kasvimaa, vaan jokaiselle palstalle tulee lisäksi monivuotisia hyötykasveja, kuten omenapuita ja marjapensaita. Palstat on piirtänyt Pihlajarinne Oy ja me vastaamme niiden toteuttamisesta, Mirva Kallio kertoo.

Civita Plus on Pirkanmaan aikuisopiston ESR-rahoitteisen Mieluisa-projektin osatoteuttaja. Yhteistyökumppanit Mieluisa-projekti ja Pirkanmaan aikuisopisto osallistuvat myös yrityksen työprojekteissa Asuntomessuille.

Monivuotisten palstojen lisäksi vuokrattavaksi tulee yrttilavoja, joista yksi jätetään Asuntomessujen ajaksi avonaiseksi, jotta messuvieraat voivat tutustua myös lavan rakenteeseen.


Viljelypalstojen yhteydessä esillä olevassa näyttelytilassa voi tutustua mm. erilaisiin kohopenkin toteuttamistapoihin.Viljelypalstojen yhteydessä esillä olevassa näyttelytilassa voi tutustua mm. erilaisiin kohopenkin toteuttamistapoihin.
- Asuntomessujen ajaksi pystyttämästämme näyttelytilasta voi hakea erilaisia ideoita oman hyötypuutarhan perustamiseen. Olemme halunneet esitellä mm. erilaisia tapoja korotettujen penkkien toteuttamiseen, Kallio kertoo.

Kuvat: Virve Rintasalo / Rakentaja.fi

 
Päivitetty
11.7.2012