Asuntomessut Tampereella avautuvat ensi viikolla

Asuntomessut Tampereen Vuoreksessa avataan viikon kuluttua, ja rakennustyöt alueella ovat viimeistelyvaiheessa. Aluevalvoja Tiina Rantala kertoo painopisteen olevan nyt messujärjestelyissä.

- Viimeisellä viikolla ennen messuja tarkastetaan niin kohteet kuin reititkin sekä tuodaan mainokset, viitat, tulotaulut ja opasteet paikoilleen. Yleisö-wc:t laitetaan kuntoon ja kadut pestään – todennäköisesti yöllä! Rakennustyöt ovat aikataulussa siten, että kaikki kohteet voidaan avata, Rantala listaa.

Näkymä messualueelta viikko ennen messujen avajaispäivää.Näkymä messualueelta viikko ennen messujen avajaispäivää.
Omakotitalojen rakentajilla on nyt suuri työ uusien istutusten hoitamisessa – luvassa on paljon kastelutyötä. Jämerä-Loft-talot ovat vielä julkisivutyön alla, mutta Rantalan mukaan rakennuttaja on vakuuttanut, että myös Loft-talot ovat viikon kuluttua messuvalmiita.

Viimeistely ulottuu kaupunkiin asti

Työt eivät kuitenkaan rajoitu asuntomessualueelle, vaan urakka on huomattavasti mittavampi.

- Jos kyse olisikin vain aidan sisäpuolelle jäävän alueen siistimisestä, työ olisi helppo, mutta myös kadunvarret kaupunkiin asti, viheralueet ja kaistat, kaikki laajalla alueella asuntomessualueen ympärillä on siistittävä, ja siinä on suurin työ, Rantala toteaa.

Messuja edeltävällä viikolla alueella ahersivat mm. näyttelytelttojen pystyttäjät, messuravintolan pitäjät, taideteoksia puistoon tuovat taiteilijat, rakennusten viimeistelijät ja lukuisat viherkasvien istuttajat. Vihertöitä tehtiin paitsi talojen pihoissa, myös alueen asukkaiden vuokrattavaksi tulevilla kaupungin viljelypalstoilla, jotka syntyvät paraikaa messualueen kupeeseen.

Vettä siirtonurmelle.Vettä siirtonurmelle.
Kasvualustaa maksaruohokatolle.Kasvualustaa maksaruohokatolle.

Autolla messuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kautta

Asuntomessut Tampereen Vuoreksessa avautuvat yleisölle perjantaina 13. heinäkuuta klo 10. Alueelle on erittäin helppo löytää. Vuores sijaitsee Tampereen eteläpuolella noin 7 kilometrin päässä keskusta-alueelta. Messuvieraiden on kuitenkin huomioitava, että omalla autolla kulkeville messuvieraille ei ole pysäköintimahdollisuutta messualueen välittömässä läheisyydessä, vaan pysäköintialue on sijoitettu Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Pysäköintialueelta on noin 10 minuuttia kestävä non-stop-bussikuljetus messualueen portille ja takaisin.

Kaisu Koiviston Vaihdokkaat - sienen muotoiset, terästangoista tehdyt teokset - saapuivat Kirjailijanpuistoon.Kaisu Koiviston Vaihdokkaat - sienen muotoiset, terästangoista tehdyt teokset - saapuivat Kirjailijanpuistoon.
Kuvat: Virve Rintasalo / Rakentaja.fi
 
Päivitetty
4.7.2012