Loma-asuntomessut: Esittelyssä Villa Graniitti

Loma-asuntomessukohde 11, Villa Graniitti Lappeenrannan Rauhassa viehättää monipuolisella kiven käytöllä niin sisustuksessa kuin pihallakin. Kohteessa on käytetty runsaasti luonnonkiveä ja kivipuristeita. Erityisen kaunis on keittiön harvinainen luonnonkivilattia, jossa on aitoja fossiileja. Samaa kiveä on käytetty myös saunassa kiukaan takana sekä olohuoneen takassa.

Villa Graniitin omistaja Marju Ahola. Taustalla Villa Graniitin valoisa olohuone.Villa Graniitin omistaja Marju Ahola. Taustalla Villa Graniitin valoisa olohuone.
Olohuoneen takka on Tulikiven mallistosta. Luonnonkivet suuluukun ympärille on valmistanut Ylämaan Graniitti. Takan päällä on samaa harvinaista luonnonkiveä, jossa on aitoja fossiileita.Olohuoneen takka on Tulikiven mallistosta. Luonnonkivet suuluukun ympärille on valmistanut Ylämaan Graniitti. Takan päällä on samaa harvinaista luonnonkiveä, jossa on aitoja fossiileita.

Monipuolista sisustamista kivellä

Peseytymistiloissa ja wc:ssä on käytetty marmorimosaiikkia, keraamista laattaa, kvartsipuristelevyjä ja suihkujen takana suuria luonnonkivilevyjä, joiden avulla on saatu helposti puhtaana pidettävää, kaunista, saumatonta pintaa. Kodinhoitohuoneen lattiassa on lisäksi yhdistelty harjattupintaista luonnonkiveä ja keraamista laattaa. Toisessa makuuhuoneessa kaikki laskutasot on tehty marmorista. Keittiötaso on kierrätysmateriaalista tehtyä Eco by Cosentino kvartsipuristetta. Keittiökalusteet ja kiintokalusteet ovat Puustellin mallistosta. Kiveä on käytetty näyttävästi ja luovasti, mutta kokonaisuus on kaunis ja tasapainoinen.

Villa Graniitin keittiö on Puustellin mallistosta. Keittiötaso on kierrätysmateriaalista tehtyä Eco kvartsipuristetta. Näkymä jatkuu makuuhuoneeseen, jossa keittiökalusteiden kanssa linjassa jatkuvat Puustellin kiintokalusteet.Villa Graniitin keittiö on Puustellin mallistosta. Keittiötaso on kierrätysmateriaalista tehtyä Eco kvartsipuristetta. Näkymä jatkuu makuuhuoneeseen, jossa keittiökalusteiden kanssa linjassa jatkuvat Puustellin kiintokalusteet.


Seinämateriaalit ovat pääasiassa maalattuja. Tapetteja on käytetty tehosteena ja osassa niistä on luonnonmateriaaleja. Osa olohuoneen seinistä on päällystetty maalatulla raakalaudalla. Näin on luotu kontrasteja erilaisten sisustusmateriaalien välille.

Wc-tilan uniikki allas on valmistettu kvartsipuristeesta.Wc-tilan uniikki allas on valmistettu kvartsipuristeesta.
Saunan Tuntu-riippulauteissa on kohteeseen yksilöllisesti suunniteltu Fossil-kuosi.Saunan Tuntu-riippulauteissa on kohteeseen yksilöllisesti suunniteltu Fossil-kuosi.

Muunnelma Kastellin Rinnevisio -mallista

Paljon erilaista kiveä sisältävä talo itsessään on puurunkoinen, ja sen julkisivumateriaali on puuta. Talo on muokattu asukkaiden toiveiden mukaan Kastellin Rinnevisio –mallista. Neliöitä siinä on 92 m2. Taloa on Rinnevisio-malliin nähden levitetty pituussuunnassa ja huonejärjestystä muutettu; Sauna on haluttu Saimaan puolelle ja oleskelutilat jätetty yhdeksi avaraksi tilaksi.
”Olemme Ylämaan Graniitilla töissä, mikä selittää osaksi runsasta kiven käyttöä. Halusimme käyttää sitä mahdollisimman monipuolisesti tässä talossa, jonka tarina alkoi hieman sattumalta: Emme olleet ensimmäisten tontin varaajien joukossa, mutta kun Jukka-puolisoni oli kaupungin Inno-päivillä ja kuuli vielä vapaana olevista tonteista, kiinnostuimme. Tykkäsimme tästä paikasta heti ensi näkemältä - vaikka tontti ei ole rannalla, täältä on suora näkymä Saimaalle,” talon emäntä Marju Ahola kertoo.
Yksityiskohta upeasta fossiilikivestä, jota on käytetty sekä takassa että keittiön lattiassa.Yksityiskohta upeasta fossiilikivestä, jota on käytetty sekä takassa että keittiön lattiassa.

Kivellä pengerretty rinnepiha - näyttävä kokonaisuus

Pihassa on paljon kotimaista luonnonkiveä. Ideana on Aholan mukaan ollut tehdä pihasta mahdollisimman helppohoitoinen, koska loma-asunnon pihaa ei pääse säännöllisesti hoitamaan. Pihasuunnittelun teki Pihasuunnittelu Laura Talo Kouvolasta. Hallitseva elementti pihassa on luonnonkivi, jota on portaissa ja pysäköintialueella kurunharmaana noppakivenä sekä pengerryksissä poltettuna ja lohkottuna ylämaanruskeana graniittina. Rinnepiha on pengerretty useaan tasoon. Oleskelualue on tehty puusta ja liuskekivestä, jotka tuntuvat miellyttäviltä jalkojen alla. Pihan kasvit ovat pääasiassa havupuita ja pensaita, jotka eivät vaadi paljon hoitoa. Joukkoon on kuitenkin haluttu istuttaa myös muutamia marjapensaita ja omenapuita, jotta pitkin kesää voitaisiin nauttia myös oman pihan antimista.

Villa Graniitin pengerretty piha on helppohoitoinen.Villa Graniitin pengerretty piha on helppohoitoinen.

Loma-asuntomessuille Villa Graniitti valmistui hyvissä ajoin; sisätilat olivat valmiina jo huhtikuussa. Aivan messujen alle jäi vain suuritöisen pihakiveyksen toteuttaminen.

Kuvat: Satu Evilampi / Rakentaja.fi

Lue lisää www.asuntomessut.fi

 
Päivitetty
29.6.2012