• Etusivu
  • LVI

Uudet rakentamisen energiamääräykset tulevat voimaan kuun vaihteessa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2012
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Uudisrakentamisessa siirrytään 1.7.2012 alkaen kokonaisenergiatarkasteluun

Ympäristöministeriö antoi 30. maaliskuuta uudet energiatehokkuutta parantavat rakentamismääräykset. Uudet määräykset tulevat voimaan 1.7.2012.

Määräykset koskevat vain uudisrakentamista ja niiden tuoma keskeinen muutos on siirtyminen kokonaisenergiatarkasteluun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle määrätään rakennustyyppikohtainen yläraja, joka ilmaistaan niin sanotulla E-luvulla. E-luvun laskennassa huomioidaan rakennuksen käyttämän energian tuotantomuoto. Pientalojen E-luvun yläraja riippuu lisäksi pinta-alasta: vaatimukset ovat lievemmät pienille pientaloille.

Muutos kannustaa kaukolämmön ja uusiutuvien energianlähteiden käyttöön

E-luvun laskemisen mahdollistaa se, että eri energiamuodoille on annettu kertoimet, jotka kuvaavat luonnonvarojen käyttöä. Energiamuodoille annetut kertoimet kannustavat käyttämään kaukolämpöä sekä uusiutuvia energianlähteitä, kuten pellettiä ja maalämpöä.

Rakentaja.fi-verkkolehti palaa tarkemmin aiheeseen heinäkuun aikana.

Aiheesta lisää voi lukea myös Omataloyhtiö.fi-sivustolta...

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20081_7896.jpg
Kun ostat Monier kattopaketin
Kattoremontissa sinulle saattaa jäädä kasa ongelmallisia kattopeltilevyjä, joiden hävittäminen voi olla hankalaa. Monier tekee tämänkin osan kattoremontista sinulle helpoksi, sillä Monier vie tontiltasi vanhan peltikattosi kierrätykseen veloituksetta! Tämän palvelun saat eduksesi, kun tilaat Monierilta kattopaketin ennen 15.11.2008. Etu koskee vain yksityishenkilöiden omakotitalojen / paritalojen kattoremontteja.Jätä yhteydenottopyynto kattopaketista tai kattoremontistaLisätietoa tiilikatteesta...
20087_12057.jpg
Kastellin AIKA 188
Paikallarakennetun Kastelli-talon energiatehokkuus on omaa luokkaansa. Tiiviit, saumattomat rakenteet antavat ylivoimaisen edun rakennettaessa energiatiiviitä taloja ja huviloita. Kastelli-talo tehdään paikallarakentaen, teollisesti esivalmistetuista ja määrämittaisista materiaaleista (PRE-CUT-menetelmä). Näin syntyy yhtenäinen ja saumaton seinärakenne, joka on energiatehokkaan talon keskeisin ominaisuus.
20093_15539.jpg
Ikkunoiden asennusnäytös
Asennusnäytöksessä kannattaa piipahtaa juuri nyt!Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.Asennusnäytöksessä saat tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä!
20212_68783.jpg
Viikon sisustusidea: Miten vaalennan vanhan hirsipinnan?
KYSYMYS:Tarkoitus olisi vaalentaa sisäilmettä lähes 50 v. vanhassa saunamökissä. Hirsiseinille ei ole tehty mitään käsittelyä koskaan ja ne ovat tummuneet. Mökki on talvisin kylmillään. Mitä käsittelyä voisi ajatella seinille ja katolle? Onko jotain aineita millä saisi puunsyyt jäämään näkyviin ainakin seinissä ja niin, että lopputulos olisi kaunis eikä tumma seinä paistaisi läpi?
201410_41369.jpg
Keittiön valinta ja asennus
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
20192_56113.jpg
Keittiön led-nauhaprojekti itse tai mittatilaustyönä
Keittiön led-nauharatkaisut ovat jokaisessa kodissa yksilöllisiä. Tämä johtuu siitä, että keittiöiden muodot ja mitat vaihtelevat. Myös keittiökalusteiden paikat ja esimerkiksi liesituulettimen tyyli ja koko aiheuttaa suunnittelutarvetta toimivalle led-nauhatoteutukselle. Suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa hankkia apua ammattilaiselta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton