Makupaloja Loma-asuntomessuilta

Rakentaja.fi poimi Loma-asuntomessuilta Lappeenrannan Rauhasta kaksi hyvin erilaista kohdetta, joissa kummassakin on omaleimainen vahva tunnelma. Kummassa sinä viihtyisit?

Opiskelijoiden sisustuksellisia taidonnäytteitä

Etelä-Karjalan aikuisopisto AKTIVAn sisustusalan ammattitutkintoa suorittavat opiskelijat ovat sisustaneet kaikkiaan neljä kohdetta Loma-asuntomessuilla Lappeenrannassa. Työn toimeksiantaja on ollut Saimaa Gardens.

Opiskelijoiden tehtävänä on ollut stailata loma-asuntoja eri tyylisuuntien mukaan. Loma-asuntojen tyylisuunniksi oli valittu skandinaavinen, slaavilainen, romanttinen sekä Saimaa Gardens. Kohteissa olivat jo valmiina pintamateriaalit ja kiinteät kalusteet.

Kohde 15:n olohuone yläkerrasta kuvattuna. Korkea tila ja mäntyseinät loivat puitteet sisustuksen suunnittelemiselle.Kohde 15:n olohuone yläkerrasta kuvattuna. Korkea tila ja mäntyseinät loivat puitteet sisustuksen suunnittelemiselle.

Romantiikkaa ja alueen historiaa

Romanttisen tyylin loma-asuntoon loivat Minna Piitulainen, Säde Kangas ja Jaana Mykkänen. Työ alkoi rakennusvaiheessa olevaan asuntoon tutustumisella. Pohjapiirros ja valokuvat auttoivat tilan hahmottamista. Korkea tila sekä mäntyseinät loivat puitteet, joiden mukaan sisustus suunniteltiin. Männyn väriä haluttiin raikastaa vaaleilla väreillä, kuten valkoisella ja vaaleanpunaisella.

- Lisäämällä värimaailmaan mustaa, sisustukseen saatiin myös rouheutta, Jaana Mykkänen selventää valittua värimaailmaa.

Sopivien sisustuselementtien löytäminen vaati useampia työpäiviä. Internet sekä sisustuslehdet ja julkaisut olivat hyviä lähteitä mielikuvan rakentamista varten.

Yksityiskohta Saimaa Garden's -tyylin makuuhuoneesta.Yksityiskohta Saimaa Garden's -tyylin makuuhuoneesta.
Musta tuo myös Saimaa Garden's tyylissä sisustukseen rouheutta.Musta tuo myös Saimaa Garden's tyylissä sisustukseen rouheutta.

Romanttisen sekä Saimaa Gardens -tyylin tavarantoimittajat löytyivät pääasiassa lähiseuduilta. Romanttisen asunnon seinillä olevat valokuvat ovat imatralaiselta valokuvaaja Kai Skytältä. Saimaa Gardens loma-asunnon valokuvataulut ovat imatralaisen Nestori Löfgrenin käsialaa. Asuntoon tuotiin myös viitteitä alueen historiasta.

Opiskelijat kiittävät toimeksiantaja Saimaa Gardensia siitä, että he uskalsivat antaa opiskelijoille riittävästi vapautta, jotta nämä saivat mahdollisuuden näyttää taitonsa. Opiskelijoiden töihin pääsee tutustumaan loma-asuntomessujen kohteissa 14 – 15 Kiurunlehto sekä kohteissa 19 – 20 Kiurunniitty.

Yksityiskohta olohuoneesta.Yksityiskohta olohuoneesta.

Rokkaa ja rentoudu
Kohde numero 2, Rock’n Relax on omaleimainen kohde, jonka sisustussuunnittelussa on ollut mukana Leningrad Cowboys yhtyeestä tuttu Sakke Järvenpää. Sisustuksessa keskeistä on rentous ja huolettomuus. Asunnossa voi keskittyä siihen, mikä vapaa-ajalla tuntuu mukavimmalta – vaikkapa musiikkiin. Pihakin on suunniteltu mahdollisimman huolettomaksi ja helppohoitoiseksi.

Aiemmin Rauhan alue on tullut Sakke Järvenpäälle tutuksi kesäisistä konserttikeikoista.

Olohuone rentoon oleiluun.Olohuone rentoon oleiluun.
Kirjaa voi lueskella sängyllä tai vaikkapa ikkunaverhoista. Leikittelyä Rock'n Relax -huvilan sisustuksessa.Kirjaa voi lueskella sängyllä tai vaikkapa ikkunaverhoista. Leikittelyä Rock'n Relax -huvilan sisustuksessa.
Rock’n Relax -huvilalle tunnusomaista ovat sisätilojen avaruus ja valoisuus sekä sykähdyttävät sisustusratkaisut. Kohteessa yhdistyvät elämyksellisyys, hyvinvointi ja vaivaton vapaa-aika.
Kuvat: Satu Evilampi / Rakentaja.fi

Yksityiskohta makuuhuoneesta.Yksityiskohta makuuhuoneesta.
 
Päivitetty
27.6.2012