TTS kouluttaa trukinkuljettajia

TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja tällä hetkellä ovat esimerkiksi trukinkuljettajakurssi sekä ensiapukurssi.

Tutustu koulutuskalenteriin

TRUKINKULJETTAJA

Kesto: 1-2 päivää

Hakeutuminen suoraan oppilaitokseen.

Kuvaus:

Kurssijako
Trukinkuljettajakoulutus jaetaan kahteen osaan: tietopuoliseen ja ajokoulutukseen.
Trukinkuljettajan tietopuolinen koulutus
Trukinkuljettajan tietopuolinen koulutus kuuluu osana kaikkiin trukinkuljettajakursseihin ja soveltuu sellaisenaan esimerkiksi trukinkuljettajille, joilla on jo riittävät ajotaidot trukin kuljettamiseen, mutta puuttuva tietopuolinen opetus.

Tietopuolisessa koulutuksessa käydään läpi mm. erilaisia trukkimalleja, trukin rakennetta ja huoltoa sekä ajamiseen, turvallisuuteen ja yleisiin sääntöihin liittyviä asioita. Teoriakoulutuksen jälkeen trukinkuljettajalla on edellytykset turvalliseen ja tehokkaaseen trukkikaluston käyttöön ja jokapäiväisiin huoltoihin ja tarkastuksiin.

Tietopuolisen koulutuksen päätteeksi kaikille kuljettajille järjestetään teoriakoe, jossa mitataan kunkin kurssilaisen tietopuolinen osaaminen trukin kuljettamisesta. Tietopuoliseen koulutukseen kuuluu lisäksi ajokoe, jossa kuljettaja voi todistaa omaavansa riittävät ajotaidot trukin turvalliseen käyttämiseen.

Trukinkuljettajan ajokoulutus
Trukinkuljettajan ajokoulutus on tarkoitettu lisänä tietopuoliseen koulutukseen henkilöille, jotka tarvitsevat opetusta trukkikaluston hallinnassa ja käytössä. Ajokoulutuksessa opiskelijalle opetetaan käytännössä trukin hallintalaitteet ja ajaminen sekä harjoitellaan trukin käyttöä erilaisilla työelämän tehtäviä jäljittelevillä ajoradoilla. Ajokoulutuksen lopuksi opiskelija suorittaa ajonäytteen koulutusradalla.

Koulutuksen järjestäminen
Trukinkuljettajakoulutuksia järjestetään aina kun vaadittava osallistujamäärä saadaan kokoon. Koulutus järjestetään Rajamäellä ja Vantaalla. Trukinkuljettajakoulutuksia järjestetään myös yrityskohtaisesti, jolloin koulutus on mahdollista myös yrityksen omissa tiloissa ja omalla kalustolla. Koulutus voidaan tällöin räätälöidä yrityksen omien tarpeiden mukaan.

Pääsyvaatimukset
16 vuoden ikä tietopuoliseen koulutukseen ja ajoharjoitteluun sähköisellä lavansiirtäjällä, 18 vuoden ikä ajoharjoitteluun korkealle nostavilla trukeilla.

Kurssimuotoinen teoriakoulutus ajo- ja teoriakokeineen kestää yhteensä noin 8 tuntia ja ajokoulutus toiset 8 tuntia eli yhteensä 2 työpäivää. Yrityskohtaiset ajo-opetuskoulutukset voidaan räätälöidä yrityksen tarpeisiin soveltuviksi. Pääsääntöisesti teoriakoulutuksen kesto on kuitenkin aina vähintään 8 tuntia.

Todistus
Hyväksytysti suoritetun koulutuksen jälkeen kurssille osallistuneet henkilöt saavat todistuksen hyväksytysti suoritetusta teoria- ja ajokokeesta sekä kirjalliset lausunnot ajo- ja teoriakokeiden tuloksista.

Ilmoittautumiset
Haku päättyy 23.7.2012 ja koulutus alkaa 6.8.2012.

ENSIAPU, EA1, (CPC)

Kesto:
16 tuntia

Hakeutuminen:
Suoraan oppilaitokseen viimeistään 2 viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Kuvaus:Ammattipätevyysdirektiivikoulutus (CPC)

Koulutuksen toteutus
Koulutuksen kesto on 16 tuntia tietopuolista koulutusta. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tai kouluttajan tiloissa. Koulutuksessa huomioidaan suoritealakohtainen erityisosaaminen, vastuut ja velvollisuudet.

Koulutuksen tavoite
- luoda auttamisrohkeutta
- antaa valmiuden henkeä pelastavaan ensiapuun
- opettaa toimintaa onnettomuustilanteissa

Ilmoittautumiset
Haku päättyy 30.7.2012 ja koulutus alkaa 13.8.2012.
 
Julkaistu
26.6.2012