Allergisenkin kelpaa olla ja asua

Sisäilmanlaatu on tärkeä asumisen laatuun vaikuttava tekijä. Nilanin suodatinjärjestelmä suodattaa pienetkin hiukkaset (siitepölyt yms.) ja siten pitää huolen puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta. Isot suodattimet vähentävät painehäviötä, lämpökerroin on vuotuisesti parempi ja vaihtoväli pidempi. Suodattimia on saatavilla EU7-luokkaan asti, joka sopii esim. allergisille tai muuten herkille henkilöille. Lisäksi raikkaassa sisäilmassa nukkuu hyvin, pysyy terveenä ja jaksaa päivän askareet paremmin.

Nilan säästää energiaa
1.7.2012 kiristyvät rakennusmääräykset asettavat uusille rakennuksille entistä kovemmat energiasäästötavoitteet.

Rakentamismääräysten uudistuksella halutaan ohjata sekä energiansäästöön että päästöjen vähentämiseen. Määräysten tiukennus tarkoittaa keskimäärin 20 prosentin parannusta nykyisten määräysten vaatimaan energiatehokkuuteen. Investointikustannusvaikutukset ovat pienet verrattuna nykyisiin, vuonna 2010 voimaan tulleisiin määräyksiin.

Investointi energiatehokkuuteen rakennusvaiheessa joka tapauksessa pienentää käytönaikaisia kustannuksia ja hillitsee asumiskustannusten nousua energian hinnan noustessa.

Nilan E -sarja

Nilan E -sarja on ihmisille, jotka haluavat tehokkaan kokonaisratkaisun lämmöntalteenotolla, lämminvesivaraajalla, lattialämmityksellä sekä ilmastointijärjestelmällä. E-sarja ilmee lämmintä, kosteaa ilmaa ulos talosta poistaen pölyt, kosteuden ja hajut suodattaen sisäilmasta terveen ja viihtyisän. Laite kerää lisäksi poistoilmasta energiaa veden ja tuloilman lämmitykseen. Poistoilmasta saadaan lämpöä talteen vuodessa 8000–11000 kWh. E-sarjan malleissa on sisäänrakennettu kompressori. EC9 voidaan liittää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

E-sarjan laitteet ovat kompakteja kooltaan eivätkä vie syvyys- ja leveyssuunnassa sen enempää tilaa kuin tavallinen kodinkone. E-sarjan laitteet voivat vaihtaa jopa 330 kuutiometriä ilmaa tunnissa.

Ota yhteyttä!

Asentaminen

Rakenneversiosta riippumatta kaikki Nilan-laitteet sisältävät samat perustoiminnot. Vinttimallit soveltuvat parhaiten yläpohja-asennukseen ja seinustoille, kaappimallit alatila-asennukseen vedettäessä putket laitteesta ylöspäin.
 
Julkaistu
16.7.2012