Minikokoinen Green Campus Loma-asuntomessuille

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology , LUT) rakentaa Loma-asuntomessuille tuuliturbiinista, aurinkopaneeleista ja hybridiautoon kehitetystä akkujärjestelmästä pienoissähköverkon, joka tuottaa sähköä LUT:n näyttelyosaston tarpeisiin, LUT Energian tutkimuskäytössä olevaan ladattavaan hybridiautoon, ladattaviin sähköpolkupyöriin sekä sähköskootteriin.

LUT:n näyttelyosastolla kerrotaan messuyleisölle tuuli- ja aurinkoenergian käyttömahdollisuuksista, älykkäästä sähköverkosta ja yliopiston Green Campuksesta.
Vuoden 2012 Loma-asuntomessujen Green Campus on pienoismalli Lappeenrannan teknillisen yliopiston kampuksen varsinaisesta Green Campuksesta. Myös varsinaiselle Green Campukselle rakennetaan parhaillaan älykästä sähköverkkoa, smart gridiä, jossa energiaa tuotetaan tuuli- ja aurinkovoimalla. Tuotettua energiaa käytetään muun muassa sähkökäyttöisiin kulkuneuvoihin. Energiaa sekä ladataan että voidaan syöttää takaisin verkkoon hybridiauton akuista.

Messujen Green Campuksen tuuliturbiinin masto on kuusi metriä korkea ja sen nimellisteho on 600 wattia. 600 watin nimellisteho tarkoittaa sitä, että tuuliturbiinin toimiessa maksimitehollaan tunnin ajan siitä saataisiin tunnin ajaksi tarpeeksi sähköä esimerkiksi kuuteen tietokoneeseen.
1,38 kW aurinkopaneelisettiin kuuluu kuusi paneelia, jotka ovat kooltaan 1m x1,5 m. Tavanomaisiin kesämökkitarpeisiin samanlaisia paneeleita riittäisi 3-4 kappalettakin.

Mini Green Campuksella Lappeenrannan teknillinen yliopisto haluaa osoittaa, että tuuliturbiinilla ja aurinkopaneeleilla pystytään hyvin tuottamaan energiaa yhden loma-asunnon tarpeisiin. Yliopiston oman Green Campuksen älykäs sähköverkko toimii sen verran suuremmassa mittakaavassa, että yliopiston kupeeseen rakennettu 20 kW-kokoluokan tuuliturbiini pystyy tuottamaan energiaa useiden loma-asuntojen tarpeisiin.
 
Päivitetty
15.6.2012