Viikon kysymys: Kesämökille parkettilattia?

Kysymys:

Ajattelimme viedä mökille vanhan, omassa asunnossa ennen olleen, koivuparkettilattian. Onko tällainen järkevää? Mökkimme on kesäkäyttöinen ja talvella siis täysin sään armoilla. Mökki on rakennettu 60-luvulla ja lattia mahdollisesti mitä tahansa materiaalia. Ajatuksena on, että pohjalle laitetaan vain tasoite, jotta parketti pysyy kasassa.

Vastaus:

Jos vanha parketti on irrotuksessa säilynyt lukkoponteistaan ehjänä, uudelleenasennus on täysin mahdollista. Rikkinäistä parkettia ei kannata asentaa, sillä uuden, ehjän parketin voi ostaa edullisesti. Tasoitteen laittaminen vanhan lattiarakenteen päälle on kyseenalaista, jos ei ole tietoa lattian rakenteesta. Jos lattia elää, tasoite lohkeilee. Lattia on oikaistava, ja helpoin keino siihen on käyttää riittävä määrä tasoitetta, mutta alta on poistettava epävarmat rakenteet. Parkettilattia kestää hyvin talven kylmyyden niin, että lakkapinta ei vahingoitu.

Lue lisää sisäpintaratkaisuista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
28.5.2012