Yrittäjätori tuo paikallisväriä Loma-asuntomessuille

Loma-asuntomessuilla Lappeenrannassa paikalliset pienyrittäjät ovat vahvasti mukana Etelä-Karjalan Yrittäjätorilla, jolle odotetaan noin 25 näytteilleasettajaa. Mukana olevat yrittäjät edustavat matkailupalveluiden, paikallisten elintarvikkeiden ja käsitöiden tuottajia sekä rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen liittyvien palveluiden tarjoajia. Yrittäjätori saa keskeisen paikan loma-asuntomessualueen pääkadun keskiosassa.
Wirma Lappeenranta Oy on aikaisemmin keväällä hakenut Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoitusta Yrittäjätorin suunnitteluun ja toteutukseen. Rahoitus toteutuu ja yrittäjätorihanke on tiukasta aikataulusta huolimatta pyörähtänyt hyvin käyntiin.

Eteläkarjalainen perinne esillä

Yrittäjätorihankkeen vetäjä, johtaja Mikko Ojapelto Wirma Lappeenranta Oy:n yrityspalvelusta kertoo kaikkien mukaan tulevien yrittäjien olevan vahvasti sidoksissa eteläkarjalaiseen perinteeseen. Lähes kaikkien toiminta liittyy myös jollain lailla rakentamiseen, remontoimiseen, sisustamiseen tai pihasuunnitteluun.

- Lähtökohtamme oli antaa edustaja kuva eteläkarjalaisesta pienyrittäjyydestä ja osaamisesta sekä alueen perinteistä. Made in China –myyjät eivät kuulu Yrittäjätorin henkeen, Ojapelto perustelee.

Yrittäjätorilla on myytävänä mm. paikallisten käsityöläisten suunnittelemia koruja, vaatteita ja kynttilöitä, grillejä ja savustuspönttöjä sekä paikallisia elintarvikkeita. Osa tuotteista, kuten savustuspöntöt, ovat tilattavissa.

Eteläkarjalaista iloista toritunnelmaa paikallisine laaadukkaine tuotteineen on luvassa myös Lappeenrannan Rauhassa Loma-asuntomessujen aikana. Kuva Lappeenrannan satamatorilta Saimaan rannalta. (kuva: Lappeenrannan kaupunki)Eteläkarjalaista iloista toritunnelmaa paikallisine laaadukkaine tuotteineen on luvassa myös Lappeenrannan Rauhassa Loma-asuntomessujen aikana. Kuva Lappeenrannan satamatorilta Saimaan rannalta. (kuva: Lappeenrannan kaupunki)

Laadukas kokonaisuus

- ELY-keskuksen rahoituksen ansiosta pystymme rakentamaan hyvin edustavan kokonaisuuden, joka on yrittäjille kuitenkin edullinen. Koska kaksi viikkoa kestävä, päivittäinen läsnäolo aamusta iltaan messualueella on pienyrittäjille iso urakka, olemme järjestäjien taholta hoitaneet paikalle myös päivystyksen, joka auttaa Yrittäjätorien pienyrittäjiä juoksevissa asioissa ja tuuraa tarvittaessa myös myyntipisteissä, Ojapelto kertoo.

Hanke on nyt Ojapellon mukaan "loppusilottelu"-vaiheessa. Tällä hetkellä kirjoitetaan lopullisia sopimuksia ja kilpailutetaan telttojen toimittajia. Yrittäjätori on avoinna joka päivä Loma-asuntomessujen ajan 25.6.-8.7.2012.
 
Päivitetty
4.6.2012