Katto- ja ilmanvaihtoremonttiin
laadukkaat VILPE®-tuotteet

Ihminen viettää suurimman osan ajastaan sisätiloissa. On tärkeää, että kodin sisäilma on hallittua, laadukasta ja puhdasta. SK Tuote Oy:n erittäin laajassa VILPE®-tuotesarjassa on sopivat tuotteet uudisrakentamisen ohella myös korjausrakentamiseen. Valikoimassa on ilmanvaihtotuotteet sekä pien- että kerrostalojen katoille, olipa kyseessä tiili-, pelti- tai huopakatto.

Kattava kokonaisratkaisu

VILPE®-järjestelmä tarjoaa kokonaisratkaisun kodin sisätilojen lisäksi myös talon yläpohjan, ullakon sekä alapohjan ilmanvaihtoon ja tuuletukseen. VILPE®-tuoteperheeseen kuuluvat mm. kattoläpiviennit, tuuletus- ja poistoputket, huippuimurit sekä kattoluukut ja seinänläpivienteihin tarkoitetut Monitoimi-ulkosäleiköt. Loivien ja tasakattojen VILPE®-tuotteita ovat erikokoiset tiivisteet, kattokaivot, Alipai-alipainetuuletusputket, poistoputket ja huippuimurit.

Tutustu tarkemmin kattotarvikkeisiin tästä

Ilmanvaihdon parannus kattoremontin yhteydessä

Suomen rakentamismääräyskokoelman rakennusten sisäilmaan ja ilmanvaihtoon viittaavan D2-ohjeen mukaan talon ilmanvaihto tulee mitoittaa siten, että huoneilma vaihtuu kokonaan joka toinen tunti.

Saneerauskohteissa on mahdollista kattoremontin yhteydessä uudistaa koko talon ilmanvaihtojärjestelmä, jonka avulla raikas ilma tuodaan sisälle oleskelutiloihin ja likainen ilma johdetaan keittiöstä sekä wc- ja pesutiloista katon kautta ulos. Pientaloissa muutos voidaan toteuttaa asentamalla ilmanvaihtokoje tai muuttamalla painovoimainen ilmanvaihto koneelliseksi.

Lisää ilmanvaihdon parantamisesta...

Yläpohjan tuuletus

Sisätilojen lisäksi on huolehdittava myös kattorakenteiden ja yläpohjan riittävästä tuuletuksesta. Tämä voidaan toteuttaa käyttämällä seinäventtiileihin asennettavia VILPE® Monitoimi-ulkosäleikköjä, jotka toimivat koneellisessa ilmanvaihdossa niin tulo- kuin poistoilmasäleikköinä. Mikäli sisäkatto nousee vesikattoon asti eikä putkien vieminen seinien sisällä ole mahdollista, voidaan harjatuuletus hoitaa harjalle asennettavien VILPE®-harjatuulettimien avulla.

Solar-läpivienti

Solar-läpivienti on huippuratkaisu aurinkokerääjien putkiston ja muiden pienten putkien läpivientiin vesikatolle. Tuote on laadukas, kääntyvyytensä ansiosta helposti asennettava ja yksinkertaisuudessaan kustannustehokas. Solar on saatavilla pelti-, tiili- ja huopakatteelle ja ratkaisu löytyy myös jälkiasennukseen. Aurinkoenergia on tulevaisuuden energiamuoto, mihin myös heinäkuussa voimaan tulevien uusien rakentamismääräysten kertoimin pyritään vaikuttamaan.
Solar-läpivientiSolar-läpivienti
 
Julkaistu
27.5.2013