Kattoremontilla uusi ilme koko talollesi

Vuosittain tuhannet omakotitalot, rivitalot ja kesämökit saavat ylleen uuden katon. Teräskate on remonttikohteissa selvä ykkönen - sen puolesta puhuvat asentamisen nopeus ja helppous sekä katemateriaalin keveys.

Pyydä tarjous kattoremontista

Aloita tästä

Kattoremontin suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon etenkin katon yleiskunto ja se, miltä katto paljaalla silmällä näyttää. Tästä osioista löydät kysymyksiä, joiden avulla voit helposti selvittää kattosi kuntoa. Ja muista, että aina kannattaa turvautua ammattilaisen apuun. Ruukilta saat apua niin katon huoltoon kuin asennukseen liittyvissä tapauksissa.

• tiilikuvioitu muotokate 1:4
• pystysaumainen kate 1:7
Kaltevuus on helppo laskea: jos katon kaltevuus on esimerkiksi 1:7, katto laskee jokaista 7 metriä kohden 1 metrin.

Tarkista vanhan katon rakenteet

Tarkista seuraavaksi vanhan katon kantavat rakenteet ja tee sille tarvittavat korjaukset. Samalla on hyvä varmistaa, että katteen alapuolinen tuuletus toimii moitteettomasti. Usein katto on ajan mittaan elänyt jonkin verran ja vaatii oikaisua. Oikaisutyö on hyvä jättää ammattilaisen tehtäväksi.

Rakennusmääräykset

Rakennusmääräykset velvoittavat asentamaan tietyt kattoturvatuotteet uudistaloihin ja vanhempienkin talojen kohdalla on tärkeintä muistaa se, että katon on oltava kokonaisuudessaan turvallinen suojatakseen talon asukkaita ja muita ihmisiä.

Lataa Ruukin katonlaittajan opas tästä

Lue lisää vinkkejä ja ohjeita kattoremontin tekoon...

Muuta huomioitavaa:
Mikäli havaitset puutteita, tee tarpeelliset korjaukset ennen uuden katon asentamista. Muista myös tutustua tarkasti asennusohjeisiin. Helpommalla pääset, kun ostat kattoremontin asiantuntijan asentamana.

Kattosi on kokonaisuus - varmista sen toimivuus

Kaunis teräskatto on talon kruunu. Hyväkuntoinen ja talon tyyliin sopiva katto pitää kotisi arvossaan ja antaa ryhtiä koko rakennukselle. Paitsi itse talon, myös katon materiaali ja väri määrittelevät pitkälti sen, miltä kotisi näyttää. Kattoon kuuluu kuitenkin paljon muitakin osia kuin pelkät näkyvät katelevyt. Jokaisella ruuvilla ja pultilla on oma merkityksensä toimivan kattokokonaisuuden rakentamisessa.

Aluskatteesta katelevyihin

Toimiva katto pitää sisällään yhteensopivat tarvikkeet mm. aluskatteet, ruoteet, listat, katemateriaalit, kattoturvatuotteet ja vesikourut. Jokaisella osalla on oma, tärkeä tehtävänsä katon turvallisuuden, kestävyyden ja tyylikkyyden kannalta. Oikeilla materiaaleilla, asianmukaisella asennuksella ja hyvällä kunnossapidolla varmistat, että kattosi toimii.

Katon alusrakenne luo tukevan pohjan katelevyille. Se kanavoi turvallisesti pois tiivistyneen kosteuden, jota muodostuu rakenteista katelevyjen alle.

Katelevyt suojaavat

Teräksiset katelevyt suojaavat taloa ja sen rakenteita sateelta, tuulelta ja lumelta. Ne ovat myös katon näkyvin osa.

Listat ja katelaudat viimeistelevät katon ulkoasun. Ne yhdistävät katon eri osat toisiinsa ja tekevät katosta saumattoman, visuaalisesti miellyttävän ja yhtenäisen kokonaisuuden.

Hyväkuntoisena pysyvän ja tyylikkään katon edellytys on, että kaikki katon osat on valittu huolellisesti ja ne ovat keskenään yhteensopivia sekä toiminnallisesti että ulkonäöllisesti.

Sadevesijärjestelmä kaikille katoille

Kaikki katot tarvitsevat parikseen toimivan sadevesijärjestelmän. Räätälöidyt vesikourut, syöksytorvet ja muut osat ohjaavat sadeveden katolta viemärijärjestelmään tehokkaasti. Tärkeintä on, että vesi ohjautuu turvallisesti pois rakennuksen perustuksista.

Siinä missä katonkin, myös sadevesijärjestelmän täytyy kestää äärimmäisiä sääolosuhteita. Ruukin sadevesijärjestelmä on valmistettu kuumasinkitystä, molemmin puolin maalipinnoitetusta teräksestä ja sen kestävyydelle annetaan 20 vuoden tekninen takuu.

Varmista kattosi turvallisuus

Katon kunto on hyvä tarkastaa tasaisin väliajoin. Jotta katolla liikkuminen on turvallista, on siellä oltava käytännölliset ja toimivat turvavälineet. Tikkaat, kattosillat ja lumiesteet varmistavat, että katolla on turvallista tehdä huolto- ja puhdistustöitä.

Lumiesteet estävät lumen ja jään liukumisen ihmisten päälle ja tikkaat ovat tärkeä poistumistie esimerkiksi tulipalon sattuessa.

Pyydä tarjous kattoremontista
 
Julkaistu
8.10.2012