Fiksun arjen palvelut esillä Asuntomessuilla Tampereella

Tekes Smart House -teltassa Asuntomessuilla Tampereella messukävijät saavat nähdä ja kokea arkielämäänsä helpottavia ratkaisuja, jotka liittyvät asumiseen, liikkumiseen ja energiaan. Niistä pääosa on jo saatavissa, osa on piakkoin tulossa markkinoille. Tekes on ollut rahoittamassa esiteltävien ratkaisujen kehittämistä ja kaupallistamista. Kävijöillä on samalla mahdollisuus tutustua Tekesin toimintaan.
- Teettämämme selvityksen mukaan vain noin puolet kiinteistöjen omistajatahojen ammattilaisista pystyy nimeämään esimerkkejä energiatehokkaasta rakentamisesta. Valmiita kohteita on kuitenkin Suomessa kymmenittäin, ellei peräti sadoittain. Tietoa hyvistä ratkaisuista pitää siis sitkeästi levittää niin kuluttajille kuin ammattilaisillekin, toimialajohtaja Reijo Kangas Tekesistä kertoo.
Tekes Smart House -teltassa esitellään nelisenkymmentä ratkaisua. Ne on jaoteltu teemoihin, joita ovat liikkuminen ja ulkoilu, vapaa-aika, energia ja kodintekniikka sekä keittiö ja kodinhoito. Esiteltävien ratkaisujen kirjo ulottuu asuinalueen hiilijalanjäljen mittaamisesta vesitarpeesta twiittaavaan kukkapurkkiin.
 
Päivitetty
25.5.2012