Loma-asuntomessuilla poikkeuksellisen monipuolinen saunatarjonta

Rakennatko tai remontoitko saunaa? Tulevana kesänä kannattaa suunnata Lappeenrantaan, sillä Loma-asuntomessuille on tulossa ensimmäistä kertaa kokonainen saunamaailma. Messualueen Rantaraitille tuodaan parikymmentä erilaista saunaratkaisua perinteisistä saunoista uusimpiin innovaatioihin.

”Asuntomessuille ja Loma-asuntomessuille on pyritty joka vuosi saamaan mukaan saunallista teemaa, välillä paremmin ja välillä huonommin siinä onnistuen. Täällä Lappeenrannassa teeman toteuttamiseen on kuitenkin panostettu enemmän kuin millään aikaisemmilla Asunto- tai Loma-asuntomessuilla, ja saunat ovat nyt todella monipuolisesti mukana,” saunamaailman järjestelyistä vastaava Oiva Hilden kertoo.

Peruskorjaus mukana saunateemassa

Monipuolisuus näkyy niin saunojen materiaalien kuin muotojenkin vaihtoehtojen runsautena sekä laajana laitteiden valikoimana. Nähtävillä on lisäksi kylpytynnyreitä useilta eri valmistajilta. Mukana on myös elämyksellisiä saunomiseen ja kylpemiseen keskittyviä tuotetarjoajia – saippuakauppiaista sisustusesineiden esittelijöihin. Saunatekstiilit ovat myös hyvin esillä.

”Monipuoliseen materiaalivalikkoon kuuluu tietenkin perinteinen hirsi, mutta sen rinnalla esillä on kivestä ja lasista rakennettuja ratkaisuja. Saunoja on mukana laidasta laitaan, löytyy telttaa ja tynnyriä! Lisäksi esitellään saunan peruskorjausta, mikä ilman muuta kuuluu myös Asuntomessujen tarjontaan; ovathan vanhat asunnot, saunat ja varastot kansallisomaisuutta, joka vaatii hoitamista. Saunan peruskorjauksen maailmaan kävijöitä ohjailee 1940-luvulla rakennettu rantasauna, joka on rantaraitin ainoa pysyvä rakennus. Rannassa alkuperäisessä asussaan rakentamisajankohdasta lähtien säilynyt sauna on Asuntomessuja varten peruskorjattu vanhaa kunnioittaen,” Hilden sanoo.

Saunoja kivestä, lasista ja puuharkoista

Mukana on siis sekä perinteitä että uutuuksia. Uusia kokeiluja edustavat lasisauna Olokolo, kiviharkoista tehty sauna sekä puuharkkosauna, joka on vasta mallisuojaa hakeva maailmanuutuus. Lisäksi esillä on saunavalmistajien mallistouutuuksia.

Saunojen muotojen runsaus sisältää jokaiselle ihmeteltävää. Myös kokoja on tarjolla hulppeasta 11-metrisestä saunasta neljän neliön pikkusaunaan ja telttasaunaan asti. Kun rantaraitin saunojen lisäksi huomioidaan Loma-asuntomessutalojen saunat ja mm. sodanaikaisten piirustusten mukaan alueelle rakennettu korsusauna, Lappeenrannan Rauhassa voi tutustua Loma-asuntomessujen aikana kaikkiaan noin 30 eri saunaan.

”Saunoissa erilaisuutta on tänä päivänä paljon, ja Loma-asuntomessut ovat onnistuneet kokoamaan Lappeenrantaan harvinaisen monipuolisen leikkauksen siitä kaikesta, mitä saunoihin on nyt tarjolla,” Hilden toteaa.
 
Päivitetty
25.5.2012