• Etusivu
  • Talo

Tämän katteen alla sateen ropina ei häiritse

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 29.05.2012
20125_30950.jpg

Tiilikatetta kevyempi vaihtoehto katon korjaukseen

Decra on tiivis ja hiljainen kiviteräskate. Se vaimentaa tehokkaasti jopa rankkasateen rummutuksen. Kivisirotteinen pinta ei kiillä, joten se sulautuu kauniisti ympäristöön. Pinnoitteesta ei irtoa haitallisia aineita. Takuulla kestävä kiviteräskate Decra tarjoaa turvallisen suojan, vaikka myrskytuulet kuinka tuivertaisivat tai lämpötilat vaihtelisivat. Ei vain kymmenen vuotta, vaan vuosikymmeniä.

Decra-kiviteräskate on valmistettu 0,45 mm:n vahvuisesta alumiinisinkitystä teräslevystä, joka on pinnoitettu akryylimassalla ja luonnonkivisirotteella, sekä suojattu akryylilakalla. Se sopii uudis- ja saneerauskohteisiinkin sekä pientaloihin että julkiseen rakentamiseen, kun katon kaltevuus on vähintään 1:5.

Kiviteräskate sopii saneerauskohteisiin

Saneerauskohteissa voidaan tarvittaessa jättää vanha kate paikoilleen. Muissa tapauksissa asennetaan aina aluskate. Se asennetaan yleensä vaakasuoraan edeten räystäältä harjalle ja kiinnitetään niiteillä kattokannattajiin. Aluskatteen päälle asennetaan kattokannattajien suuntaiset tuuletusrimat. Ruoteiden kiinnitys aloitetaan alhaalta eli sivuräystäältä. Ruoteiden etureunojen välinen etäisyys on 369 mm. Decra-levyt kiinnitetään ruoteiden etureunoihin ruuveilla tai konenauloilla (4 kpl/levy). Levytys aloitetaan lappeiden ylimmästä täydestä levyrivistä, jonka jälkeen ylin levyrivi leikataan sopivan mittaiseksi ja naulataan yläreunastaan päältä harjalautaan ja alareunastaan ruoteen etureunaan. Ainutlaatuinen kiinnitystapa varmistaa levyjen pysymisen kiinni alustassaan rajuimmassakin myrskyssä ja samalla tekee kiinnityksestä niin vesitiiviin, että minkäänlaisia tiivisteitä ei kiinnittimissä tarvita. Tämän jälkeen kiinnitetään harjakappaleet. Levyjen asennuksessa edetään levyriveittäin sivuräystäälle päin ja lopuksi kiinnitetään päätyräystäskappaleet. Sisä- ja rintataitteiden tekoon on omat tarvikkeensa.

20125_30951.jpg
20125_30952.jpg

Decra-kattopakettiin kuuluvat kiviteräskatteen lisäksi aluskate...

Icopalin aluskatteet ovat kovien katteiden alle tarkoitettuja laadukkaita ja kestäviä aluskatteita. Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Aluskatteen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja se suojaa rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu useimmiten riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava. Aluskate toimii myös rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.

sekä Sadetar-sadevesijärjestelmä

Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu laadukkaalla polyesteripinnoitteella. Sadetar kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Icopal antaakin siksi Sadettarelle kymmenen vuoden takuun!

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
20225_78077.jpg
Älykodin hana- ja suihkuratkaisut
Äly on löytänyt tiensä moneen paikkaan jo kotioloissakin. Hanat ja suihkut eivät tee tästä poikkeusta. Oras SMART on Bluetooth-teknologialla toimiva vesikalustesarja, joka nostaa hygieenisyyden, käyttömukavuuden ja turvallisuuden uudelle tasolle – ja vähentää samalla veden ja energian kulutusta käyttömukavuudesta tinkimättä.
20188_54347.jpg
Sadevesijärjestelmä kruunaa ja suojaa kotisi
Monella omakotiasujalla on varmasti vielä muistissa viime syksyn runsaat sateet, varsinkin jos sadevedet tulvivat rännien yli ja valuivat kodin sokkelia ja seinärakenteita vasten. Puutteellinen sadevesijärjestelmä onkin todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisen sadevesijärjestelmän kotiisi valitset.Kahdeksan syytä valita Arvo-kouru:1. Raidattomuus2. Ruostumattomuus3. Helppo puhdistus4. Kestävimmät kannakkeet5. Maksimaalinen vedenvirtaus6. Sileät syöksytorven mutkat7. Parhaat takuut8. Mittatilaustyönä sinun kotiisiTilaa esite >>
20103_20753.jpg
Testaa, miten suosittu kotisi on - Tee Hiljainen myynti™
Asunnon osto tai myynti on iso asia, joka kannattaa tehdä harkiten. Oikotie.fi Asunnot -palvelu tarjoaa uusia palvelumuotoja, joiden avulla sekä myyjä että ostaja voivat lähestyä asiaa vaiheittain. Perinteisen ilmoittelun lisäksi on tullut mahdollisuuksia tutkia tilannetta. Uusina ominaisuuksina on tuotu Igglosta tutut palvelut Korvamerkintä, Hiljainen Myynti ja talosivut sekä kokonaan uusi, Microsoftin kartan päälle toteutettu karttapalvelu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton