Ekologisuus ja energia keskeisesti esillä Loma-asuntomessuilla Lappeenrannassa

Loma-asuntomessut Lappeenrannassa ovat kiivaimmassa rakennusvaiheessa. Juhannuksen jälkeen 25.6. avautuvat messut esittelevät loma-asumisen vaihtoehtoja ympärivuotisista huviloista pieniin mökkeihin. Loma-asuntomessualue sijaitsee Lappeenrannan Rauhassa Saimaa Garden’sin matkailualueella, josta on rakentumassa Pohjoismaiden merkittävin koko perheen matkailukeskus. Messualueella kaikki keskeiset palvelut ovatkin kävelymatkan päässä.

Loma-asuntomessut Lappeenrannassa rakentuvat hyvää vauhtia. Juhannuksen jälkeen kaiken on oltava valmista.Loma-asuntomessut Lappeenrannassa rakentuvat hyvää vauhtia. Juhannuksen jälkeen kaiken on oltava valmista.

Yksi vuoden 2012 loma-asuntomessujen kantavista teemoista on ympäristöystävällinen energiansaanti.
Paikallinen aluelämpökeskus, joka jakaa Saimaasta keräämäänsä geotermistä lämpöenergiaa messualueen loma-asunnoille, on yksi messukohteista.

- Energia-asiat ovat nousseet Loma-asuntomessuilla vuosi vuodelta suurempaan rooliin. Lappeenrannassa esittelemme ainutlaatuisen tavan tuottaa lämpöä loma-asumiseen keskittyvälle alueelle. Messutalojen yhteisen lämpövoimalaitoksen hybridiyksikkö käyttää useita energianlähteitä. Se saa energiansa Saimaan lisäksi aurinkoenergiasta ja maakaasusta, jolla tasataan talven kulutushuippuja. Lisäksi voimalaitos hyödyntää uusiutuvista energianlähteistä tuotettua sähköä, Suomen Asuntomessujen messupäällikkö Heikki Vuorenpää kertoo.

Loma-asuntomessuilla esitellään yhteensä 17 uudisrakennusta. Alueen loma-asunnoista yli puolet on liittynyt paikalliseen aluelämpökeskukseen, joka edustaa aivan uudenlaista tapaa tuottaa lämpöä loma-asuntoihin.Loma-asuntomessuilla esitellään yhteensä 17 uudisrakennusta. Alueen loma-asunnoista yli puolet on liittynyt paikalliseen aluelämpökeskukseen, joka edustaa aivan uudenlaista tapaa tuottaa lämpöä loma-asuntoihin.


Messuilla esitellään yhteensä 17 uudisrakennusta, lisäksi yksi kohde on peruskorjattu saunarakennus alueen rannalla. Vaikka uudisrakennuksilla ei ole omaa rantaa, kaikki kohteet ovat Saimaan tuntumassa. Rantaraitilla messukävijät pääsevät tutustumaan hieman erikoisempaan saunatarjontaan Loma-asuntomessujen Saunamaailmassa. Väliaikaiset näyttelykohteet esittelevät esimerkiksi munanmallisen saunan sekä Lappeenrannan teknisen yliopiston opiskelijoiden suunnitteleman saunan.

Saunat ovat tulevan kesän Loma-asuntomessuilla Lappeenrannassa tavallistakin paremmin esillä. Messukohteiden saunojen lisäksi ideoita saunoihin tarjoillaan Rantaraitin Saunamaailman väliaikaisissa näyttelykohteissa.Saunat ovat tulevan kesän Loma-asuntomessuilla Lappeenrannassa tavallistakin paremmin esillä. Messukohteiden saunojen lisäksi ideoita saunoihin tarjoillaan Rantaraitin Saunamaailman väliaikaisissa näyttelykohteissa.

Vapaa-ajan asuminen keskittyy palveluiden lähelle

Keskeisenä teemana Loma-asuntomessuilla Lappeenrannassa on loma-asuminen palveluiden äärellä. Tiivis rakentaminen palveluiden yhteyteen on paitsi yhteisöllistä myös ekologista; kaupat, ravintolat, aktiviteetit löytyvät kaikki kävelymatkan päästä. Rauhan alueella sijaitseva messualue on osa laajempaa, Saimaa Gardensin matkailualuetta, johon Lappeenrannassa halutaan panostaa. Monipuoliset palvelut alueella pitävät sisällään niin kylpylöitä, monitoimiareenan, pienvenesataman sekä tulevaisuudessa myös ostoskeskuksen ja golfkentän.

- Alue kehittyy hyvin voimakkaasti lähivuosina. Tällä hetkellä suunnitteilla on koko perheen seikkailupuisto ja yli 7000 neliön ostoskeskusta rakennetaan parhaillaan Holiday Club Saimaan vierelle, apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski kertoo ja täydentää, että ensi vuonna Saimaa Gardensiin valmistuu myös 18-reikäinen golfkenttä.

Rauhan alueella sijaitseva messualue on osa laajempaa Saimaa Gardensin matkailualuetta.Rauhan alueella sijaitseva messualue on osa laajempaa Saimaa Gardensin matkailualuetta.
 
Päivitetty
9.5.2012