Ekohenkisyys korostuu messusisustuksissa AsuntomessuillaTampereella

Luonnonläheisyys ja ekologisuus korostuvat Asuntomessujen näyttelyasuntojen sisustuksissa Tampereella tulevana kesänä. Ekosisustaminen on saanut innoitusta paitsi asukkaiden omista arvostuksista, myös luonnon keskelle rakentuvasta, ekotehokkaaksi suunnitellusta Vuoreksen kaupunginosasta.
- Ekologinen ajattelu on ottamassa vähitellen yhä keskeisemmän sijan paitsi asuntorakentamisessa, myös muissa kulutusvalinnoissa. Esimerkiksi tämän vuoden Asuntomessujen sisustuksissa orastaa ekologisuus; ympäristövaikutuksia pyritään vähentämään muutenkin kuin energiaa säästämällä, summaa toimitusjohtaja Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta.
Luonnonläheisyys näkyy ennen kaikkea materiaaleissa ja väreissä. Ekologinen kestävyys näyttäytyy laadukkaina, pitkäikäisinä ja kotimaisina tuotteina sekä kierrätysmateriaalien ja –kalusteiden monipuolisena ja kekseliäänä käyttönä.

Kaksi kohdetta on sisustettu miltei täysin kierrättäen ja vanhaa muokaten. Näistä toisessa esitellään myös Asuntomessujen Facebook-ideakilpailun voittajaehdotusten mukaan toteutettuja kierrätysesineitä tai –kalusteita. Yhteen messukotiin tulee suvulta perittyä ja ystäviltä saatua sekä kirpputoreilta löydettyjä vintage-tuotteita ja kierrätystavaroita, joita on muokattu omannäköisiksi ja omiin tarpeisiin soveltuviksi. Lisäksi yhteen asuntoon on valittu mahdollisimman hiilineutraalit pintamateriaalit, valaistus, kalusteet ja tekstiilit.

Suomen Asuntomessut, Tampereen kaupunki ja Hervannan seurakunta järjestivät Facebookissa "Kierrätä ideasi Asuntomessuille" -suunnittelu- ja ideakilpailun. Yleisöäänestyksen perusteella voittajiksi valikoituneet kolme ideaa toteutetaan Asuntomessuilla Hervannan seurakunnan sisustamassa Asumisoikeus Länsi Oy:n rivitaloasunnossa.Suomen Asuntomessut, Tampereen kaupunki ja Hervannan seurakunta järjestivät Facebookissa "Kierrätä ideasi Asuntomessuille" -suunnittelu- ja ideakilpailun. Yleisöäänestyksen perusteella voittajiksi valikoituneet kolme ideaa toteutetaan Asuntomessuilla Hervannan seurakunnan sisustamassa Asumisoikeus Länsi Oy:n rivitaloasunnossa.

Selkeälinjaisuutta ja muotoilua

Monessa asunnossa korostuu skandinaavisen selkeälinjainen sisustus. Värisävyt ovat pitkälti harmonisia ja luonnonläheisiä, mutta messuilla on myös kohteita, joissa ei ole pelätty käyttää voimakkaita tai kirkkaitakaan värejä. Asunnoista löytyy myös retro- ja rosoista teollisuushenkeä.

Esillä on myös suomalaista muotoilua, joka korostuu esimerkiksi kohteessa, jonka sisustuksen on suunnitellut muotoilija Harri Koskinen. Asunnoissa on runsaasti taidetta maalauksista designtekstiilitöihin. Joihinkin kohteisiin on teetetty kalusteita myös uniikkeina töinä. Yhdessä kohteessa esitellään monikäyttöisesti Finlaysonin painokankaita.

Asuntomessujen keittiöt ovat selkeitä, toiminnallisia ja ruuanlaittoon inspiroivia. Sisustuksessa käytetyt värit ovat pitkälti harmonisia ja luonnonläheisiä.Asuntomessujen keittiöt ovat selkeitä, toiminnallisia ja ruuanlaittoon inspiroivia. Sisustuksessa käytetyt värit ovat pitkälti harmonisia ja luonnonläheisiä.

Näytteillä asuntoja erilaisiin asumistarpeisiin

Asuntomessutapahtumassa on esillä 27 omakotitaloa sekä neljä rivitalo-, kolme paritalo- ja kolme kerrostaloasuntoa. Suurin osa näyttelyasunnoista on suunniteltu lapsiperheille, mutta mukana on myös asuntoja yksin asuville, nuorille pariskunnille sekä lapsiperheen arjen jo taakseen jättäneille pariskunnille. Yhdestä messutalosta löytyy erillinen yksiö, joka toimii esimerkiksi jälkikasvulle itsenäistymiseen sopivana harjoittelupaikkana.
Asuntojen pohjaratkaisut ovat avaria. Olohuoneeseen yhdistyvät keittiöt ja ruokailutilat ovat suosittuja. Asuntoihin on varattu reilusti tilaa perheen ja ystävien yhdessäoloon. Harrastustiloista löytyy niin kuntosaleja, kirjastoja kuin karaokehuonekin. Asunnoissa on myös työtiloja etätyöhuoneista oman yrityksen toimistoon ja ateljeehen. Keittiöt ovat selkeitä, toiminnallisia ja ruuanlaittoon inspiroivia.

 
Päivitetty
14.5.2012