Ontelolaatoilla kestävät perustukset
- Nopea asennus kaikkina vuodenaikoina

PARMAperustukset tarjoaa nykyaikaisen tavan rakentaa tuulettuva alapohja eli perinteinen rossipohja. Talon alapohja tehdään mittatarkoista betonisista valmisosista: sokkelielementeistä, erillisistä nurkkaelementeistä ja ontelolaatoista.

Elementtirakenteinen perustusjärjestelmä mahdollistaa nopean ja taloudellisen perustusrakentamisen. Työmaalla ei tarvitse rakentaa ja purkaa muottilaudoituksia eikä synny rakennusjätettä.Elementtirakenteinen perustusjärjestelmä mahdollistaa nopean ja taloudellisen perustusrakentamisen. Työmaalla ei tarvitse rakentaa ja purkaa muottilaudoituksia eikä synny rakennusjätettä.

Perustukset ja alapohja valmiiksi viikossa

Pientalorakentamisessa on jo kauan käytetty elementtiperustuksia ja ontelolaattoja. Syitä elementtirakentamiselle on useita, tärkeimmät niistä kuitenkin ovat nopeus, helppous ja turvallisuus. Sokkelielementtien asentamiseen kuluu aikaa vain muutama tunti. Sama pätee alapohjan ontelolaatta-asennukseen. Työmaalle jää tehtäväksi vain vähän muotti- ja valutöitä, kun ainoastaan elementtien saumojen kohdat liitetään betonijuotoksilla. Hyvissä olosuhteissa perustukset tehdään valmiiksi viikossa - anturavaluilta valmiiseen ontelolaatta-alapohjaan.

Tukeva, turvallinen ja tiivisrakenne

Ontelosokkeli toimii palkkimaisena rakenteena, joka vie kuormitukset anturoille ja sitä kautta joko paaluille tai kantavaan maapohjaan. Palkkirakenne on tukeva eikä painu vuosikymmenten saatossakaan.

Elementtirakenteinen tuulettuva alapohjarakenne on myös erittäin tiivis, joten maakosteudella ja radonilla ei ole pääsyä huoneilmaan. Tuulettuvan alapohjan alle jäävässä ryömintätilassa on aina jossain määrin kosteutta. Betonirakenne kestää erinomaisesti tätä kosteusrasitusta.
 

Tuulettuva alapohjarakenne on luotettava ratkaisu kosteus- ja
radonongelmien välttämiseksi. Talotekniikka voidaan kuljettaa
alapohjan alla ryömintätilassa, jolloin se on helposti tarkastettavissa,
huollettavissa ja muunneltavissa.Tuulettuva alapohjarakenne on luotettava ratkaisu kosteus- ja radonongelmien välttämiseksi. Talotekniikka voidaan kuljettaa alapohjan alla ryömintätilassa, jolloin se on helposti tarkastettavissa, huollettavissa ja muunneltavissa.

PARMAperustusten asennus

1. Anturoiden valu
Anturat valetaan paikalla tiiviin sorapatjan päälle perustussuunnitelmien mukaan. Jatkuvaa anturaa ei tarvita, vaan ontelosokkelielementtien liitoskohtiin tulevat anturat riittävät.

2. Ontelosokkelielementit paikoilleen
Sokkelielementit muodostavat kunnon kivijalan. Korkea sokkeli nostaa rakennuksen riittävän ylös maanpinnasta ja mahdollistaa 80 cm korkean ryömintätilan.

3. PARMAontelolaatat sokkelin päälle
Ontelolaatoilla päästään pitkiin jänneväleihin. Tällä saadaan aikaan säästöjä palkkilinjojen ja mahdollisten paalujen määrässä.

4. Saumojen valutyöt
Työmaalla tehtävät valutyöt jäävät vähäisiksi, kun betonia tarvitaan vain elementtien saumavaluihin. Näin kuivumisaikakin on nopea ja seuraavaan työvaiheeseen päästään viipymättä.

5. Valmis perustus
PARMAperustukset tuulettuvaan alapohjaan ovat valmiit jopa viikossa! Sokkelielementtien pinta on valmis, teräsmuottia vasten valettu kestävä betonipinta. Se ei tarvitse erillistä pinnoitusta ja on huoltovapaa.
 
Betonielementeistä asennettu Parmaperustus- ja alapohjarakenne on saumavalun jälkeen valmis rungon pystytykseen.Betonielementeistä asennettu Parmaperustus- ja alapohjarakenne on saumavalun jälkeen valmis rungon pystytykseen.

PARMAontelolaatat – hyvä tietää

  • Laatat tehdään kohdekohtaisten mittojen mukaan.
  • Alapohjan lämmöneriste voidaan kiinnittää valmiiksi jo tehtaalla.
  • Helposti muunneltavien sisätilojen toteutus on vaivatonta, koska kantavia väliseiniä ei yleensä tarvita laattojen pitkän jännevälin vuoksi.
  • Laatta toimii myös ulokkeellisena.
  • Alapohjissa ontelolaatoilla voi helposti toteuttaa vapaasti tuulettuvan ryömintätilan.
  • PARMAontelolaatat soveltuvat myös kellarin katon rakenteeksi.

Suunnitteletko rakentamista?

Jätä yhteydenottopyyntö alapohjan ontelolaatoista

 
Julkaistu
4.1.2018